Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Βάζει φέτες ανανά στη φόρμα από τα κέικ και ρίχνει από πάνω το…Το αποτέλεσμα θα σας ξετρελάνει!

Ένα ιδιαίτερο γλυκό

26 Ιουλίου 2021 12:33
Βάζει φέτες ανανά στη φόρμα από τα κέικ και ρίχνει από πάνω το…Το αποτέλεσμα θα σας ξετρελάνει!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αν ψάχνετε ένα ιδιαίτερο γλυκό, αυτό θα σας τρελάνει! Το κεράσι και ο ανανάς με την τροπική του γεύση θα σας θυμίσουν καλοκαίρι.

Αυτά τα κεκάκια με ανανά φτιάχνονται σε φόρμα, και είναι η τέλεια μερίδα για ένα άτομο. Επίσης γίνονται πανεύκολα.

Εκτέλεση

Λιώστε πρώτα 1/4 της κούπας βούτυρο και 2/3 της κούπας ζάχαρη. Μετά βάλτε στα φορμάκια λίγο λιωμένο βούτυρο.

Βάλτε μέσα μία φέτα ανανά και στη μέση ένα κερασάκι.

Μετά, σε ένα μπολ, βάλτε:

  • 2/3 της κούπας ζάχαρη
  • 2 αβγά
  • 4 κ.σ. χυμό ανανά και ανακατέψτε τα.

Μετά προσθέστε:

  • 2/3 της κούπας αλεύρι
  • 1 κ.γ. μπέικιν
  • 1/4 κ.γ. αλάτι.

Ανακατέψτε όλα τα υλικά.

Τώρα ρίξτε το μείγμα πάνω από τις φέτες και ψήστε στους 180 για 20-25 λεπτά.

Μόλις έχει ροδίσει, βγάλτε το από το φούρνο, και αφήστε το να κρυώσει για λίγα λεπτά. Βγάλτε τα από τη φόρμα και σερβίρετε με τον ανανά προς τα πάνω.

Πεντανόστιμο!

Έτρωγε κάθε μέρα ανανά και χάρισε στον οργανισμό της κάτι μοναδικό

Όλοι μας όταν ακούμε για φρούτα που βοηθούν τον οργανισμό και είναι ευεργετικά δυο πράγματα μας έρχονται στο μυαλό, η μπανάνα επειδή περιέχει αρκετό κάλιο και το πορτοκάλι λόγω της περιεκτικότητας του σε βιταμίνη C. Είναι και πολλά όμως άλλα φρούτα με ευεργετικά οφέλη που μέχρι πρότινος αγνοούσαμε. Τρανό παράδειγμα, ο ανανάς.

Ο ανανάς είναι ένα φρούτο που προτιμάται τους καλοκαιρινούς μήνες μιας και θεωρείται εξωτικό. Είναι γνωστό πως βοηθάει στο αδυνάτισμα καθώς και στην καύση του λίπους και αποτελεί βασικό συστατικό σε πολλά διατροφολόγια, δείτε εδώ τη δραστική δίαιτα του ανανά. Πέραν αυτού όμως έχει και άλλα πολλά οφέλη, σας τα συγκεντρώσαμε λοιπόν σε μια λίστα.

Οφθαλμοί

Ο ανανάς είναι πλούσια πηγή βιταμίνης C, αντιοξειδωτικών και μετάλλων, όπως το μαγνήσιο και το κάλιο. Βοηθά στην καταπολέμηση της βλάβης των κυττάρων και μειώνει τον κίνδυνο εκφύλισης της ωχράς κηλίδας, μιας ασθένειας των ματιών που επηρεάζει ιδιαίτερα τους ηλικιωμένους. Είναι επίσης μια καλή πηγή καροτίνης βήτα, απαραίτητης για την καλή υγεία των ματιών.

Αρτηριακή Πίεση

Ιατρικές μελέτες έχουν διαπιστώσει ότι ένα φλυτζάνι ανανά περιέχει (χαμηλό ποσοστό) 1mg νατρίου και (υψηλό ποσοστό) 195mg καλίου, το οποίο είναι ζωτικής σημασίας για τη μείωση της αρτηριακής πίεσης σε φυσιολογικά επίπεδα. Το κάλιο είναι ένα βασικό μέταλλο που βοηθά στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης στον οργανισμό.

ανανάς

Υπογονιμότητα

Για τις γυναίκες που πασχίζουν να συλλάβουν, ο ανανάς μπορεί να βοηθήσει. Η παρουσία σημαντικής ποσότητας φολικού οξέος, το καθιστά πιο πιθανό.

Αποθήκη Βιταμινών

Ο ανανάς θα μπορούσε να παρομοιαστεί με μια διατροφική γροθιά, καθώς περιέχει τις βιταμίνες Α, C, E και Κ, μέταλλα όπως κάλιο και ασβέστιο, ηλεκτρολύτες και φυτοθρεπτικά συστατικά όπως το καροτένιο. Είναι πλούσια πηγή αντιοξειδωτικών, τα οποία καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες στο σώμα, αποτρέποντας τη βλάβη των κυττάρων.

Πώς να καθαρίσετε πανεύκολα τον ανανά σας! - Το έξυπνο κόλπο!(video)

Παιδεύεστε κι εσείς να καθαρίσετε τον ανανά; Σας έχουμε τη λύση! Ο ανανάς όπως και το ακτινίδιο δεν είναι από τα πιο εύκολα φρούτα για να καθαρίσει κάποιος! Όλοι λατρεύουμε να τρώμε φρούτα και ειδικά όταν δεν ταλαιπωρούμαστε πολύ ώρα να τα καθαρίζουμε!

Σίγουρα, κανείς δεν έχει αντίρρηση πως το ακτινίδιο όταν προσπαθήσεις να το καθαρίσεις, θα γεμίσεις ζουμιά ενώ τα ρόδια είναι ο εφιάλτης κάθε μητέρας γιατί αλίμονο αν πάρουν τα παιδιά ένα ρόδι και προσπαθήσουν να το σπάσουν για να μαζέψουν τα σποράκια. Ο ανανάς όμως είναι αρκετά εξοργιστικός.

Πρώτον, είναι πολύ μεγάλος και καλύπτεται από αιχμηρές μύτες και απαιτεί πραγματικά πολύ μεγάλη προσπάθεια στο να καταφέρεις να το κόψεις και να πάρεις ένα αξιοπρεπές κομμάτι.

Ωστόσο, φαίνεται πως για πολλά χρόνια, καθαρίζαμε και τρώγαμε λάθος τον ανανά και περιμέναμε εναγωνίως ένα κόλπο ή ένα gadgetάκι για να μας λύσει τα χέρια.

Χάρη σε ένα βίντεο, το οποίο δείχνει κάποιον κυριολεκτικά να ξεφλουδίζει έναν ανανά από την ανάποδη πλευρά με τεράστια ευκολία, το διαδίκτυο πλέον αμφισβητεί όλα όσα γνωρίζει.

Όσοι δοκίμασαν πάντως αυτή την μέθοδο, δεν μπορούσα να πιστέψουν πως πραγματικά λειτουργεί. Δυστυχώς όμως, το κόλπο δεν δουλεύει για όλους, γεγονός που υποδηλώνει πως θα πρέπει ο ανανάς να είναι σχετικά ώριμος για να μπορέσει να καταναλωθεί σωστά.

Δείτε το βίντεο:

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share