Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου 2021

Τσίζκεϊκ χωρίς ζάχαρη και ελάχιστες θερμίδες

Μούρλια!

24 Ιουλίου 2021 10:43
Τσίζκεϊκ χωρίς ζάχαρη και ελάχιστες θερμίδες
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ένα εύκολο τσίζκεϊκ χωρίς ζάχαρη και με ελάχιστες θερμίδες ήρθε η ώρα να σας πάρει τα μυαλά με τη νοστιμιά του.

Σηκώστε μανίκια και μπείτε άμεσα στην κουζίνα να κάνετε τη συνταγή. Θα μας θυμηθείτε!

Υλικά

Για βάση

  • 250 γρ μπισκότα ολικής χωρίς ζάχαρη
  • 8 γρ steviaParana κρυσταλλική με αναλογία 1:1
  • 120 γρ βούτυρο αγελάδος
  • 1/2 κ.γλ. κανέλα

Τσίζκεϊκ συνταγή χωρίς ζάχαρη

Για κρέμα

  • 250 γρ άγλυκη σαντιγί ( στο σιδερένιο κουτί )
  • 170 γρ γάλα εβαπορέ λάιτ
  • 40 γρ steviaParana κρυσταλλική με αναλογία 1:1
  • 220 γρ κρέμα τυρί λάιτ
  • 50 γρ ζεστό νερό
  • 5 γρ ζελατίνη ( φύλλο ή σκόνη)
  • 100 γρ μαρμελάδα με steviaParana “Κόκκινα φρούτα”

Εκτέλεση

Τρίβουμε τα μπισκότα μαζί με την stevia , κανέλα και ρίχνουμε το βούτυρο λιωμένο

Ανακατεύουμε καλά και στρώνουμε σε φόρμα πιέζοντας με το πίσω μέρος του κουταλιού
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς αέρα για 10 λεπτά

Στο κάδο του μίξερ ρίχνουμε την άγλυκη σαντιγί και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα ρίχνοντας κατά διαστήματα το εβαπορέ. Συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτουμε τη stevia και το τυρί κρέμα

Βράζουμε 50 γρ νερό και διαλύουμε μέσα την ζελατίνη ( αν βάλουμε φύλλο πρώτα το μουλιάζουμε σε κρύο νερό για 3 λεπτά , το στύβουμε και το διαλύουμε στο καυτό νερό)

Αφού διαλυθεί η ζελατίνη την ρίχνουμε στο κάδο του μίξερ να ενσωματωθεί με τα υπόλοιπα και σταματάμε την λειτουργία.

Όταν η έχει κρυώσει η βάση που ψήσαμε ρίχνουμε στη φόρμα την κρέμα και τοποθετούμε στο ψυγείο για 4 ώρες

Ανακατεύουμε την μαρμελάδα με λίγο ζεστό νερό ( 2 με 3 κ.σ.) και την ρίχνουμε από πάνω

Bonus: Λαχταριστό γλυκό ψυγείου με ζαχαρούχο γάλα και μόνο 4 υλικά

Φτιάξτε πεντανόστιμο γλυκό ψυγείου με ζαχαρούχο γάλα και άλλα 4 υλικά. Πρόκειται για μια εύκολη, γρήγορη, αλλά και οικονομική συνταγή. Σε περίπτωση όμως, που θέλετε κάτι πιο ελαφρύ, δείτε εδώ ένα γλυκό με ζελέ.

Υλικά:

  • 600 γρ τυρί κρέμα
  • 600 γρ καραμελωμένο ζαχαρούχο
  • 500 γρ πτι μπερ με κακάο
  • 600 γρ κρέμα γάλακτος

 Λαχταριστό γλυκό ψυγείου με ζαχαρούχο γάλα

Εκτέλεση:

  1. Ανακατεύουμε το ζαχαρούχο και το τυρί κρέμα καλά.
  2. Στρώνουμε σε ένα πυρέξ τα μπισκότα που τα έχουμε βουτήξει στο γάλα και ρίχνουμε την μισή δόση.
  3. Μετά ξαναστρώνουμε τα μπισκότα τα βουτάμε ξανά στο γάλα και ρίχνουμε την άλλη δόση.
  4. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να πήξει και βάζουμε τα μπισκότα που μας έμειναν σε μικρά κομμάτια, το ανακατεύουμε καλά, το στρώνουμε στο γλυκό και είναι έτοιμο.
  5. Το βάζουμε στο ψυγείο για 4 ώρες.

Σοκολατένια «κόλαση»: Γλυκό ψυγείου με ζαχαρούχο γάλα και κομματάκια σοκολάτας

Μια πολύ εύκολη συνταγή για αρχάριους, πολύ γρήγορη στη παρασκευή της για ένα υπέροχο παγωμένο γλυκό ψυγείου με ζαχαρούχο γάλα και κομματάκια σοκολάτας, με 4 μόνο υλικά χωρίς ψήσιμο.

Υλικά:

  • 300 γρ. μπισκότα τύπου Μιράντα ή Μαριάννα
  • 600 ml κρέμα γάλακτος πλήρης λιπαρών 35-36%, κρύα
  • 1 κουτί (397 γρ.) ζαχαρούχο γάλα
  • 250 γρ. σοκολάτα Crunchie της Cadbury, κομμένη σε μικρά κομματάκια [*]

Εκτέλεση:

  1. Στρώνετε με λαδόκολλα ταψιά με διάμετρο βάσης 18 x 28 εκ. και στρώνετε στη βάση τους τα μπισκότα, το ένα δίπλα στο άλλο, φροντίζοντας να καλύψουν τις βάσεις καλά και να μην υπάρχουν κενά.
  2. Αν χρειαστεί κόβετε τα μπισκότα σε κομματάκια και τα τοποθετείτε στα κενά περιμετρικά της βάσης ή και σε τυχόν κενά επάνω από τα ήδη στρωμμένα μπισκότα.
  3. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε τη κρέμα γάλακτος και τη χτυπάτε με το μίξερ σε πηχτή σαντιγί. Προσθέτετε και το ζαχαρούχο γάλα και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως.
  4. Αφήνετε το μίξερ, ρίχνετε στο μείγμα τα 150 γρ. σοκολάτας κομμένη σε κομματάκια και ανακατεύετε με μαρίζ μέχρι να ενσωματωθεί ισομερώς.
  5. Ρίχνετε το μείγμα πάνω από τη βάση μπισκότων, ισομερώς μοιρασμένο στα 2 ταψιά, ισιώνετε την επιφάνειά τους και πασπαλίζετε στην επιφάνεια τα υπόλοιπα 100 γρ. κομματάκια σοκολάτας, μοιρασμένα σε ίσα μέρη στα 2 ταψάκια.
  6. Τα βάζετε στη κατάψυξη για ένα βράδυ, ή μέχρι να σταθεροποιηθεί και παγώσει καλά το μείγμα. Πριν σερβίρετε βγάζετε το γλυκό σας από τη κατάψυξη το αφήνετε για 10 λ σε θερμοκρασία δωματίου και μετά το κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.

 Σοκολατένια «κόλαση»: Γλυκό ψυγείου με ζαχαρούχο γάλα και κομματάκια σοκολάτας

[*] Αντί για σοκολάτα Crunchie της Cadbury, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε Twix, ή Mars, ή Snickers ή ακόμα και Bounty ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share