Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2021

Σπιτικό παγωτό βανίλια χωρίς ζάχαρη

Θα γίνει η αγαπημένη σας συνήθεια!

7 Ιουνίου 2021 13:25
Σπιτικό παγωτό βανίλια χωρίς ζάχαρη
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αυτή είναι η καλύτερη συνταγή για ένα σπιτικό δροσερό παγωτό βανίλια χωρίς ζάχαρη, χαμηλό σε θερμίδες, υδατάνθρακες και χωρίς αυγά. Εκτός από αυτή την συνταγή σας παρουσιάζουμε και άλλη μια για το πιο λαχταριστό παγωτό cheesecake με ζαχαρούχο γάλα

Υλικά:

  • 1 κούπα ωμά κάσιους (μουλιασμένα για περίπου 8 ώρες σε νερό για να μαλακώσουν)
  • 1/4 κούπας νερό
  • 1 συσκευασία γάλα καρύδας
  • 1/2 κούπα σιρόπι σφενδάμου
  • 1 κ.τ.σ λάδι καρύδας
  • 1 κ.τ.σ υγρή βανίλια
  • 1 κ.τ.γ σπόρους φυσικής βανίλιας
  • μια πρέζα αλάτι

Εκτέλεση:

Το πιο λαχταριστό παγωτό cheesecake με ζαχαρούχο γάλα

Ο καιρός "άνοιξε" και η θερμοκρασία ανέβηκε. Τι καλύτερο λοιπόν από ένα δροσιστικό και λαχταριστό παγωτό; Το Athensmagazine.gr έψαξε λοιπόν και βρήκε για εσάς τη συνταγή για ένα πεντανόστιμο παγωτό με γεύση cheesecake και ζαχαρούχο γάλα. Να είστε σίγουροι πως θα το λατρέψετε και θα το φτιάχνετε ξανά και ξανά. Αν πάλι προτιμάτε τα αλμυρά, τότε ρίξτε μια ματιά σε αυτή τη συνταγή για τυρόπιτα παραδοσιακή της γιαγιάς που σίγουρα θα σας κάνει να γλείφετε τα δάχτυλά σας.

Υλικά

  • 1 συσκευασία ζαχαρούχο γάλα
  • 250 γραμ. φυτική κρέμα morfat
  • 200 γραμ. τυρί κρέμα ψυγείου
  • 500 γραμ. φράουλες
  • 200 γραμ. μπισκότα digestive
  • 2 κουταλιές βούτυρο
  • 2 κουταλιές χυμό λεμόνι

παγωτό

Διαδικασία

  • Βήμα 1: Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το τυρί κρέμα μαζί με τη φυτική κρέμα και στη συνέχεια προσθέτουμε το ζαχαρούζο γάλα μαζί με το χυμό λεμονιού μέχρι να γίνουν μία πηχτή κρέμα όλα τα υλικά μου.
  • Βήμα 2: Στο multi χτυπάμε τα μπισκότα μαζί με το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να γίνουν σαν βρεγμένη άμμος.
  • Βήμα 3: Πολτοποιούμε στο multi τη μισή ποσότητα φράουλες αφού φυσικά τις έχουμε πλύνει καλά προηγουμένως και προσθέτουμε τον πολτό στον κάδο του μίξερ με την κρέμα, ανακατεύοντας καλά.
  • Βήμα 4: Τις υπόλοιπες φράουλες τις κόβουμε κομματάκια και τις ρίχνουμε και αυτές στο μίξερ ανακατεύοντας με μία σπάτουλα.
  • Βήμα 5: Τέλος ρίχνουμε και το μείγμα των μπισκότων στο μίξερ και ανακατεύουμε με τη σπάτουλα για να ενωθούν καλά τα υλικά.
  • Βήμα 6: Μεταφέρουμε το μείγμα παγωτού σε κατάλληλο δοχείο και καταψύχουμε για τουλάχιστον 6 ώρες πριν καταναλώσουμε.
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share