Παρασκευή, 14 Μαΐου 2021

Εύκολη τυρόπιτα με φύλλα κρούστας

Για όλες τις ώρες της ημέρας!

16 Απριλίου 2021 10:08
Εύκολη τυρόπιτα με φύλλα κρούστας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Φτιάξτε λαχταριστή τυρόπιτα με φύλλα κρούστας και ελάχιστα ακόμα υλικά. Πρόκειται για μια εύκολη και γρήγορη συνταγή που σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει. Ωστόσο, αν δε θέλετε πίτα, δείτε εδώ μια συνταγή για μακαρόνια στο φούρνο.

Υλικά (3-4 μερίδες)

  • 1/2 κιλό φέτα
  • 350 γρ γραβιέρα Κρήτης
  • 2 αυγά
  • 1 κεσεδάκι (200 γρ) γιαούρτι πλήρες
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 2 φλιτζάνια γάλα
  • Αλάτι - πιπέρι
  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας

τυρόπιτα με φύλλο κρούστας

Εκτέλεση

  • Τρίβουμε σε ένα μεγάλο μπολ την γραβιέρα και την φέτα μαζί.
  • Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε τα δύο αυγά και το γιαούρτι και τα χτυπάμε καλά ρίχνοντας παράλληλα και το γάλα.
  • Τέλος προσθέτουμε στο μείγμα λίγο αλάτι και πιπέρι.
  • Σε ένα μπρίκι λιώνουμε το βούτυρο.
  • Αλείφουμε καλά το ταψί με βούτυρο με ένα πινελάκι και τα τοιχώματα. Ανοίγουμε τα φύλλα κρούστας και βάζουμε το πρώτο φύλλο στο ταψί σαν βάση. Αλείφουμε επίσης λίγο βούτυρο από πάνω.
  • Παίρνουμε το επόμενο φύλλο το περνάμε πάλι με βούτυρο και προσθέτουμε στην αρχή το μείγμα τυριών και τυλίγουμε προσεκτικά προς τα μέσα κυκλικά. Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία αναλόγως με τα μπαστουνάκια που θέλουμε να φτιάξουμε και χωράει το ταψί μας.
  • Εφόσον έχουμε γεμίσει το ταψί μας πασπαλίζουμε από πάνω με βούτυρο όλα τα μπαστουνάκια που έχουμε φτιάξει και με ένα μαχαίρι προσεκτικά χαράζουμε από πάνω όλα τα φύλλα.
  • Τέλος προσθέτουμε από πάνω το μείγμα με το γάλα τα αυγά και το γιαούρτι να πιάσει όλο το ταψί. Ψήνουμε 30-35 λεπτά στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις.

Πηγή: cookpad.com

Τυρόπιτα έτοιμη σε 5 λεπτά

Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι:

  • 200 γρ στραγγιστό γιαούρτι
  • 100 γρ βούτυρο
  • 200 γρ γάλα
  • 1/2 κτγ αλάτι
  • 1 κτγ μπέικιν πάουντερ
  • 300 γρ τυρί φέτα
  • 2 μεσαία αυγά
  • 250 γρ αλεύρι Γ.Ο.Χ

Τυρόπιτα έτοιμη σε πέντε λεπτά

Εκτέλεση:

  • Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι και το λιωμένο βούτυρο, στην συνέχεια ρίχνουμε τα αυγά, το γάλα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνουν ένα μείγμα.
  • Ρίχνουμε μέσα στο αλεύρι για όλες τις χρήσεις το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι τα ανακατεύουμε και τα ρίχνουμε μέσα στο μείγμα.
  • Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε λίγο γάλα ακόμα αν χρειάζεται. Στην συνέχεια κόβουμε την φέτα μέσα στο μείγμα και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  • Βουτυρώνουμε το πιρέξ μας και ρίχνουμε το μείγμα σε κουταλιές και έπειτα το στρώνουμε με μια μαρίζ να πάει παντού.
  • Τέλος, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 35-40 λεπτά στους 170C.
  • Mόλις ψηθεί το βγάζουμε από το φούρνο και το κόβουμε σε κομμάτια.
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share