Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Κοτόπουλο με φανταστική μαρινάδα δυο υλικών και ριζότο λαχανικών

Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!

10 Φεβρουαρίου 2021 14:50
Κοτόπουλο με φανταστική μαρινάδα δυο υλικών και ριζότο λαχανικών
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Κοτόπουλο: Το Athensmagazine.gr σας προτείνει να φτιάξετε μια λαχταριστή συνταγή για κοτόπουλο μαριναρισμένο με μόνο 2 υλικά συνοδευόμενο με ριζότο λαχανικών που σίγουρα θα σας τρέχουν τα σάλια. Δοκιμάστε την συγκεκριμένη συνταγή και θα μας θυμηθείτε. Μια πανεύκολη συνταγή ακόμη και αρχάριους.

Παράλληλα σας προτείνουμε να δοκιμάσετε και άλλη μια πεντανόστιμη συνταγή για αφράτα μπιφτέκια κοτόπουλου με παρμεζάνα!

Κοτόπουλο μαριναρισμένο

Υλικά:

  • 1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
  • 4 κουτ. της σούπας μαγιονέζα
  • 2 κουτ. της σούπας μουστάρδα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ρίγανη

Συνταγή για κοτόπουλο με ριζότο λαχανικών

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180-200 βαθμούς.
  • Μέχρι να ζεσταθεί σε μία λεκάνη βάζουμε το κοτόπουλο μαζί με όλα τα υλικά και τα μαρινάρουμε.
  • Κατόπιν σε ένα ταψάκι ή πυρέξ βάζετε λίγο λαδάκι και τοποθετείτε μέσα το μαριναρισμένο κοτόπουλο.
  • Το βάζετε στον φούρνο και στην μισή ώρα θα χρειαστεί να το γυρίσετε από την άλλη πλευρά.
  • Χρειάζεται περίπου 45 λεπτά για να είναι έτοιμο ανάλογα με τον φούρνο σας.
  • Αν θέλετε μπορείτε να το αφήσετε το κοτόπουλο να σταθεί με την μαρινάδα μία ωρίτσα. Eγώ δεν είχα χρόνο και δεν το έκανα
  • Μπορείτε να το κάνετε πιο light χρησιμοποιώντας μαγιονέζα light
  • Συνοδεύεται τέλεια με πατάτες τηγανιτές ή ρυζάκι. Εγώ το συνόδευσα με ριζότο λαχανικών

Ριζότο Λαχανικών

Υλικά:

  • ½ σακουλάκι ρύζι μπασμάτι αρωματικό
  • 2 πιπεριές πολύχρωμες
  • 2 καρότα
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 3-4 φύλλα δυόσμο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ρίγανι
  • Μουστάρδα
  • ½ φλυτζανάκι του καφέ χυμό λεμόνι
  • 2 μικρά κολοκυθάκια
  • ½ κούπα ελαιόλαδο

Συνταγή για κοτόπουλο με ριζότο λαχανικών

Εκτέλεση:

  • Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά μας σε κυβάκια και το κρεμμύδι στο multi.
  • Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα κάψει και τα ρίχνουμε μέσα να τσιγαριστούν πολύ καλά .
  • Ρίχνουμε μέσα το αλάτι ,την ρίγανη, και το πιπέρι μας μαζί με τον χυμό λεμονιού και την μουστάρδα. Μόλις δούμε ότι έχουν μαραθεί ρίχνουμε το ρύζι και το τσιγαρίζουμε και αυτό για 2-3 λεπτά.
  • Έχουμε βράσει νερό (περίπου 300ml) και το ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα με τα υλικά μας. Μέχρι να γίνει το ρύζι μας αν χρειαστεί συμπληρώνουμε λίγο λίγο νεράκι.
  • Αν δεν σας αρέσει ο χυμός λεμονιού μπορείτε να αντικαταστήσετε με κόκκινο κρασί.
  • Αν θέλετε μπορείτε στο τέλος να ρίξετε μισή κούπα κρέμα γάλακτος και να τρίψετε παρμεζάνα. Θα γίνει βέβαια πιο λιπαρό αλλά πολύ νόστιμο

Πηγή: daddy-cool.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share