Κυριακή, 05 Δεκεμβρίου 2021

Αφράτα μπιφτέκια κοτόπουλου με παρμεζάνα!

Μια συνταγή ακόμη και για αρχάριους...

4 Φεβρουαρίου 2021 16:52
Αφράτα μπιφτέκια κοτόπουλου με παρμεζάνα!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μπιφτέκια: Φτιάχνουμε τα δικά μας σπιτικά μπιφτέκια κοτόπουλου με παρμεζάνα και σιμιγδάλι! Λαχταριστή συνταγή για μπιφτέκια κοτόπουλου αφράτα και πεντανόστιμα! Δοκιμάστε τα για όλη την οικογένεια! Ειδικά τα παιδάκια σας θα τα λατρέψουν και θα σας τα ζητάνε συνεχώς!

Είναι μια ωραία ιδέα για να τα κάνετε και μπέργκερ! Παράλληλα, σας προτείνουμε να δοκιμάσετε και άλλη μια λαχταριστή συνταγή για κοτόπουλο ρολό με φύλλο κρούστας.

Υλικά

  • Κιμά Κοτόπουλο 1 κιλό (προτιμότερο από μπούτι)
  • Κρεμμύδι 1 μεγάλο ψιλοκομμένο
  • Ελαιόλαδο 4 κ.σ
  • Μπέικον 3-4 φέτες ψιλοκομμένο για το άρωμα
  • Μαϊντανός 2-3 κλωναράκια ψιλοκομμένο
  • Σκόρδο 1 σκελίδα τριμμένη
  • Σιμιγδάλι 5 κ.σ ψιλό
  • Αυγά 2
  • Ξύδι 2 κ.γ μπαλσάμικο
  • Παρμεζάνα 1 κούπα γεμάτη τριμμένη
  • Πάπρικα 1 κ.γ γεμάτο γλυκιά
  • Αλάτι κατά προτίμηση
  • Πιπέρι κατά προτίμηση

Αφράτα μπιφτέκια κοτόπουλο με παρμεζάνα

Εκτέλεση (για 4-5 άτομα)

  • Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρω στο λαδάκι το κρεμμύδι, το σκόρδο και το μπέικον, να πάρουν ωραίο χρώμα. Αφήνω να πέσει λίγο η θερμοκρασία του. Σε ένα βαθύ μπολ βάζω τον κιμά και προσθέτω το σοταρισμένο κρεμμύδι, το μπέικον, το σκόρδο και όλα τα υπόλοιπα υλικά.
  • Ζυμώνω καλά και αφήνω στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου.
  • Ζυμώνω τα μπιφτέκια μου. Αν ο κιμάς κολλάει (που συνήθως αυτό συμβαίνει με τον κιμά κοτόπουλου), βρέχω τα χέρια μου κάθε φορά που πλάθω μπιφτέκι με λίγο λαδάκι.
  • Αφήστε τα στο ψυγείο να σφίξουν - βάλτε για 40 λεπτά στην κατάψυξη και μετά ψήστε. (Έτσι δεν θα κολλήσουν στη σχάρα).
  • Ψήνω στο γκριλ, αρχικά σε μέτρια φωτιά 7 λεπτά περίπου από κάθε πλευρά και μετά ανεβάζω τη θερμοκρασία και ψήνω για άλλα 15 λεπτά περίπου.

Πηγή: daddy-cool.gr

Burger με μπιφτέκι σόγιας για μικρούς και μεγάλους

Μπιφτέκια: Το Athensmagazine.gr ανακάλυψε μια τρομερή συνταγή για ένα burger που τίποτα δεν έχει να ζηλέψει από τα κανονικά. Με ζουμερό και πεντανόστιμο μπιφτέκι που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Ωστόσο, σας προτείνουμε να δοκιμάσετε και άλλη μια λαχταριστή συνταγή για αφράτα μπιφτέκια χωρίς ψωμί.

Υλικά

Για τα μπιφτέκια

  • 1 συσκευασία (170 γρ.) βιολογική σόγια σε μορφή κιμά
  • 1-2 πολτοποιημένες σκελίδες σκόρδο
  • 1 σφηνάκι ελαιόλαδο
  • 1 κ. γλ. σάλτσα σόγιας
  • 2 κ. σ. κέτσαπ
  • 1-2 κ. σ. ξύδι μπαλσάμικο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Πάπρικα καπνιστή
  • Κόλιανδρος
  • 1/2 φλ. τσ. φαρίνα
  • 1/2 φλ. τσ. τριμμένη φρυγανιά & επιπλέον για πασπάλισμα
  • 1 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ

Για τη σάλτσα μπάρμπεκιου

  • 8 μεγάλα κόκκινα (περίπου 1 για κάθε μπιφτέκι) κρεμμύδια
  • 3-4 κ. σ. κέτσαπ
  • 1-2 κ. σ. μαύρη ζάχαρη
  • 1 σφηνάκι λάδι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Πάπρικα καπνιστή

Για τα burger

  • ψωμάκια για hamburger
  • 8 φέτες ντομάτα
  • μαρούλι

Συνταγή για burger με μπιφτέκια σόγιαςΟδηγίες

Για τα μπιφτέκια

  • Βάζουμε τη σόγια να βράσει.
  • Μόλις πάρει μια βράση, την αποσύρουμε από τη φωτιά και, αφού την αφήσουμε 10 λεπτά να σταθεί, τη βάζουμε σε σουρωτήρι και, αφού την πλύνουμε καλά, την αφήνουμε να στραγγίσει.
  • Τη στύβουμε όσο καλύτερα μπορούμε, ώστε να φύγει το περιττό νερό.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά, μέχρι να καταφέρουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
  • Πλάθουμε τα μπιφτέκια και, αφού τα πανάρουμε με την τριμμένη φρυγανιά, τα ψήνουμε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα.

Για τη σάλτσα μπάρμπεκιου

  • Σε ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί και προσθέτουμε τα κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες.
  • Προσθέτουμε το αλάτι και τη ζάχαρη και τα αφήνουμε να μαραθούν.
  • Μόλις μαραθούν, κατεβάζουμε τη θερμοκρασία και τα αφήνουμε να μελώσουν.
  • Προσθέτουμε την κέτσαπ, τη σάλτσα σόγιας, το βαλσάμικο, το πιπέρι και την καπνιστή πάπρικα και τα αφήνουμε για 1-2 λεπτά ακόμα, μέχρι να καταφέρουμε μια πηχτή σάλτσα.

Για τα burgers

  • Κόβουμε τα ψωμάκια στη μέση.
  • Αλείφουμε και τα δύο μέρη με τη σάλτσα μπάρμπεκιου.
  • Προσθέτουμε την ντομάτα, το μαρούλι και το μπιφτέκι.

Πηγή: daddy-cool.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share