Δευτέρα, 06 Μαΐου 2024

Τυρόπιτα με σόδα και λίγα ακόμα υλικά

Η εύκολη συνταγή που θα σας ξετρελάνει!

1 Φεβρουαρίου 2021 08:23
Τυρόπιτα με σόδα και λίγα ακόμα υλικά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Φτιάξτε λαχταριστή τυρόπιτα με σόδα και λίγα ακόμα υλικά. Πρόκειται για μια εύκολη και γρήγορη συνταγή που σίγουρα θα σας ξετρελάνει. Ωστόσο, εκτός από την τυρόπιτα, δείτε εδώ μια συνταγή για τάρτα κοτόπουλου.

Υλικά

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 750 γρ. φέτα
  • 500 ml. σόδα
  • 6 αυγά
  • 1/2 φλ. γάλα
  • 1 φλ. βούτυρο λιωμένο

συνταγή για τυρόπιτα

Εκτέλεση

  • Μαζεύουμε τα υλικά μας.
  • Θρυμματίζουμε τη φέτα. Σε μπολ ανακατεύουμε αυγά, γάλα, βούτυρο και σόδα.
  • Παίρνουμε ένα ταψί που είναι ίσο με τα φύλλα μας. Στρώνουμε κάτω δύο φύλλα και ρίχνουμε διάσπαρτα το τυρί. Συνεχίζουμε με ένα φύλλο εναλλάξ με τυρί μέχρι να μας μείνουν δύο φύλλα που τα στρώνουμε στο τέλος από πάνω. Χαράζουμε την πίτα.
  • Ρίχνουμε το μείγμα των αυγών και αφήνουμε να πιεί για 15'. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 10' και μετά στους 170 για 50' περίπου.

Πηγή: cookpad.com

Τυρόπιτα σουφλέ με φύλλο κανταΐφι (Video)

Υλικά:

  • 1 πακέτο φύλλο κανταΐφι
  • 6 αυγά
  • 1 λίτρο φρέσκο γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
  • 2 κ.σ. βούτυρο γάλακτος λιωμένο

Για τη γέμιση:

  • 2 αυγά
  • 300 γραμ. ανθότυρο τριμμένο
  • 300 γραμ. φέτα τριμμένη
  • 300 γραμ. κεφαλογραβιέρα ή πεκορίνο τριμμένο
  • 300 γραμ. κασέρι τριμμένο
  • 300 γραμ. μοτσαρέλα
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

  1. Για την τυρόπιτα με κανταΐφι, τρίβουμε πρώτα όλα τα τυριά σε χοντρό τρίφτη μέσα σε μπασίνα (μεγάλο μπολ). Προσθέτουμε τα 2 αυγά χτυπημένα, το ελαιόλαδο και το πιπέρι. Τα ανακατεύουμε με κουτάλι πολύ καλά. Βουτυρώνουμε ή λαδώνουμε ένα μεγάλο, μακρόστενο πυράντοχο σκεύος και το πασπαλίζουμε με φρυγανιά τριμμένη.
  2. Χωρίζουμε το φύλλο κανταΐφι σε δύο ίσα μέρη. Στρώνουμε το μισό κανταΐφι (το ανοίγουμε με τα δάχτυλα) στο πυράντοχο σκεύος και αδειάζουμε τη γέμιση. Από πάνω σκεπάζουμε με το υπόλοιπο κανταΐφι, αφού το ανοίξουμε με τα δάχτυλα, να αφρατέψει. Χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια.
  3. Χτυπάμε σε μπολ τα αυγά και προσθέτουμε το γάλα. Περιχύνουμε την τυρόπιτα κανταΐφι. Αφήνουμε το σκεύος με την πίτα για 1 ώρα σε θερμοκρασία δωματίου να ρουφήξει τα υγρά και να φουσκώσει το κανταΐφι. Περιχύνουμε έπειτα με το λιωμένο βούτυρο. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 250οC, στον αέρα.
  4. Όταν τοποθετήσουμε την τυρόπιτα στο φούρνο, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 180οC και ψήνουμε για 50΄, ώσπου να ροδίσει καλά.

Δείτε το βίντεο:

Πηγή: argiro.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share