Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου 2022

4+1 τρόποι να αξιοποιήσετε τις φλούδες των μήλων!

Δεν πάει ο νους σας!

30 Δεκεμβρίου 2019 22:01
4+1 τρόποι να αξιοποιήσετε τις φλούδες των μήλων!

Είμαστε κατά της σπατάλης τροφίμων και οι φλούδες των μήλων δεν αποτελούν εξαίρεση, μιας και μπορούν εύκολα να αξιοποιηθούν με 4+1 τρόπους! Επιπλέον, μάθετε 2+1 τρόφιμα που «λιώνουν» το λίπος!

Chips μήλου

Μπορείτε να φτιάξετε chips με ολόκληρες φέτες μήλου, αλλά και μόνο με τη φλούδα τους. Θα ακολουθήσετε την ίδια τεχνική, βάζοντας τις φλούδες σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, θα τις πασπαλίσετε με ζάχαρη και κανέλα και θα τις ψήσετε στο φούρνο. Αν θέλετε, μπορείτε πριν βάλετε το μίγμα ζάχαρης-κανέλας να ρίξετε πάνω στις φλούδες και λίγο λιωμένο βούτυρο, για έξτρα γεύση και άρωμα.

Αρωματικό για το τσάι

Το μήλο ταιριάζει πολύ στο τσάι και μπορεί στην αγορά να κυκλοφορούν έτοιμα μίγματα για τσάι με κομματάκια αφυδατωμένου μήλου, αλλά και οι φλούδες που περισσεύουν όταν καθαρίζετε ένα μήλο μπορούν επίσης να δώσουν φινετσάτο άρωμα στο ρόφημα. Απλά θα βάλετε στο μπρίκι που βράζει το νερό, παρέα και με ένα ξυλάκι κανέλα αν θέλετε και στη συνέχεια θα προσθέσετε το τσάι.

Σε smoothies

Οι φλούδες του μήλου περιέχουν πολλά θρεπτικά συστατικά και γι αυτό είναι ιδανικές προς κατανάλωση. Αν δεν σας αρέσει να τις τρώτε ως έχουν μπορείτε να τις βάλετε στο μπλέντερ όταν ετοιμάζετε κάποιο smoothie για να πολτοποιηθούν με τα υπόλοιπα υλικά. Έτσι, και τα θρεπτικά συστατικά τους θα απολαμβάνετε και το smoothie σας θα αποκτήσει μια ευχάριστη και κάπως πιο γλυκιά γεύση, όταν πρόκειται για φλούδες κόκκινου μήλου.

Σε σαλάτες

Πολλές φορές για να δώσουμε ωραία γεύση στις σαλάτες προσθέτουμε ξύσμα εσπεριδοειδών. Εναλλακτικά, μπορούμε να βάλουμε φλούδες μήλου, κομμένες ζουλιέν, που επίσης ταιριάζουν με λαχανικά όπως μαρούλι, ρόκα και λάχανο.

Σε γλυκίσματα

Θέλετε να αναβαθμίσετε τη γεύση των pancakes, της βάφλας και των muffins; Ένας από τους πιο εύκολους τρόπους είναι να προσθέσετε φλούδες μήλου κομμένες ζουλιέν, που θα αντικαταστήσουν το ξύσμα εσπεριδοειδών -στην ίδια λογική που αναφέραμε πριν για τις σαλάτες. Αν προσθέσετε στο μίγμα ή στο σερβίρισμα και κανέλα σε σκόνη, που είναι ο ιδανικότερος σύντροφος του μήλου, σας υποσχόμαστε ότι το τελικό αποτέλεσμα θα σας ενθουσιάσει.

Ρολό κοτόπουλο γεμιστό με μπέικον και ατζέμ πιλάφι!

Ρολό κοτόπουλο γεμιστό με μπέικον και ατζέμ πιλάφι μαγειρεψε η Μαρία Εκμεκτσίογλου! Δείτε επίσης τη συνταγή για μία αφράτη βασιλόπιτα με ανθόνερο, καρύδια και κάστανα!

Υλικά:

  • 1 κοτόπουλο ολόκληρο χωρίς κόκαλα
  • 200 γρ. ζαμπόν
  • 100 γρ. μπέικον
  • 200 γρ. γραβιέρα
  • 2 πιπεριές κόκκινες
  • δενδρολίβανο
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το ατζέμ πιλάφι:

  • 1 ποτήρι του νερού ρύζι
  • 100 γρ. αμύγδαλα ανάλατα καθαρισμένα
  • 10 βερίκοκα
  • 1 αστεροειδή γλυκάνισο
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 3 κ.σ. βούτυρο αγελαδινό
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 10 κάστανα βρασμένα καθαρισμένα

Δείτε την εκτέλεση:

undefined

Λαχταριστό κοτόπουλο με δαμάσκηνα και βερίκοκα! (Video)

Λαχταριστό κοτόπουλο με δαμάσκηνα και βερίκοκα μαγείρεψε ο Βαγγέλης Δρίσκας! Ενώ, στη συνέχεια μπορείτε να φάτε μια αφράτη βασιλόπιτα με ανθόνερο, καρύδια και κάστανα!

Υλικά για 6 μερίδες:

  • 1 μεγάλο ολόκληρο κοτόπουλο (2 κιλά)
  • 2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια
  • 2 κ.γ. πολτός σκόρδου
  • 1 κ.σ. τριμμένο φρέσκο τζίντζερ
  • 2 ξύλα κανέλας
  • 5 σποράκια κάρδαμο
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • 1 κ.γ. κόλιανδρο
  • 2 κ.γ. μέλι
  • 20 αποξηραμένα δαμάσκηνα
  • 20 αποξηραμένα βερίκοκα
  • 150 ml ημίγλυκο κρασί
  • 500 ml ζωμός κοτόπουλου
  • ελαιόλαδο
  • ανθός αλατιού
  • 500 γρ. κουσκούς στιγμής
  • 100 γρ. σταφίδες
  • 100 γρ. κράνμπερις
  • 100 γρ. καρύδια ή πεκάν

Δείτε την εκτέλεση:

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share