Δευτέρα, 29 Απριλίου 2024

Bγαλμένη από... παραμύθι: Η κρέπα στα Νότια θα σε ταξιδέψει

Η παραμυθένια κρέπα με τις αυθεντικές γεύσεις που έψαχνες

23 Οκτωβρίου 2023 09:33
Bγαλμένη από... παραμύθι: Η κρέπα στα Νότια θα σε ταξιδέψει
Από Παναγιώτης Παπανικολάου

Σε ένα από τα παλαιότερα νεοκλασικά κτίρια της Γλυφάδας φιλοξενείται από το 1992 η κρεπερί «ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ».

Από τότε και μέχρι σήμερα, ο στόχος μας ήταν και παραμένει ο ίδιος: Η δημιουργία ενός πρότυπου εργαστηρίου κρέπας στην Ελλάδα, το οποίο θα βασίζεται σε γαλλικές παραδοσιακές συνταγές που έχουν προσαρμοστεί στην ελληνική κουλτούρα. Έτσι, από το 2006, το Παραμύθι έγινε η πρώτη κρεπερί στην Ελλάδα που χρησιμοποιεί αλεύρι από σίκαλη και καλαμπόκι για την παρασκευή των φύλλων κρέπας (gallete), τηρώντας τα πρότυπα και την παράδοση της γαλλικής Βρετάνης, που είναι και η γενέτειρα της κρέπας.

Κρέπα βγαλμένη από... παραμύθι: Η κρέπα στα Νότια θα σε ταξιδέψει

Τα χαρακτηριστικά των δύο αυτών ζυμαριών είναι τα εξής: Η γαλέτα από σίκαλη, που προέρχεται από την άνω Βρετάνη, ψήνεται στην κρεπιέρα από τη μία πλευρά και παραμένει απαλή. Από την άλλη πλευρά, η γαλέτα από καλαμπόκι είναι πολύ πιο τραγανή και συναντάται συχνά στην κάτω Βρετάνη. Κατασκευάζεται με περισσότερο χειροποίητο πλάσιμο της ζύμης και ψήνεται από τις δύο πλευρές. Ακόμα και οι γαλλικές κρεπερί αποφεύγουν κρέπες από καλαμπόκι, προτιμούν δηλαδή αυτές από σίκαλη, καθώς γαρνίρονται ευκολότερα και δεν θρυμματίζονται όπως οι κρέπες από καλαμπόκι.

Κρέπα βγαλμένη από... παραμύθι: Η κρέπα στα Νότια θα σε ταξιδέψει

Για όσους αγαπούν τα βιολογικά προϊόντα, το κατάστημα "ΠΑΡΑΜΥΘΙ" προσφέρει ζύμη από μίγμα βιολογικών αλεύρων, αρωματισμένη με βότανα της ελληνικής φύσης. Αυτή η ζύμη είναι επίσης κατάλληλη για νηστεία, για όσους ακολουθούν θρησκευτικές παραδόσεις. Η πολυετής εμπειρία μας και οι στενές επαφές με ανθρώπους από μικρά χωριουδάκια στη γαλλική επαρχία, μας βοηθούν να πρωτοτυπούμε και στην παρασκευή γλυκών κρεπών.

Από το 2009, η πρώτη κρεπερί στην Ελλάδα που προσφέρει κρέπες με γνήσια σοκολάτα (choc crepe) και ζύμη ammorier glacees με γεύση πορτοκάλι, έχει γίνει αγαπητή. Σε αυτήν την ειδική κρέπα, το παγωτό τοποθετείται μέσα στην ζεστή κρέπα, δημιουργώντας ένα μοναδικό γευστικό αποτέλεσμα.

Κρέπα βγαλμένη από... παραμύθι: Η κρέπα στα Νότια θα σε ταξιδέψει

Στο Παραμύθι παρασκευάζονται επίσης ελληνικές παραδοσιακές τηγανίτες και βάφλες, οι οποίες στολίζονται με υλικά της επιλογής σας. Όλα τα υλικά προετοιμάζονται από έμπειρους τεχνίτες, χρησιμοποιώντας μόνο αγνά υλικά, για να ικανοποιήσουν ακόμη και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη. Επισκεφθείτε την κρεπερί σε ένα μαγικό περιβάλλον, μαζί με τους ήρωες από παλιά και σύγχρονα παραμύθια, όπου θα ξεχάσετε τα προβλήματα της καθημερινότητας και θα απολαύσετε μια αυθεντική γευστική εμπειρία, ακούγοντας χαλαρωτική μουσική. Να είστε βέβαιοι ότι κάθε φορά που επισκέπτεστε το Παραμύθι, θα σας περιμένει μια νέα έκπληξη.

Παραμύθι
Διεύθυνση: Kύπρου 9, Γλυφάδα
Πληροφορίες & παραγγελίες: 2108941361

 

Ροή ειδήσεων

Share