Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

4 + 1 μαγαζιά στην Αθήνα που έχουν ειδικό μενού για του Αγίου Βαλεντίνου

Εσύ που θα γιορτάσεις με το ταίρι σου;

13 Φεβρουαρίου 2023 13:22
4 + 1 μαγαζιά στην Αθήνα που έχουν ειδικό μενού για του Αγίου Βαλεντίνου
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Λίγες ακόμα ώρες μένουν για τις 14 Φλεβάρη, την μέρα του Αγίου Βαλεντίνου, την πιο ρομαντική μέρα της χρονιάς. Η αλήθεια είναι ότι δεν χρειάζεται να περιμένουμε τις 14 Φλεβάρη, για να δείξουμε την αγάπη μας στο άλλο μας μισό, αλλά κακά τα ψέματα, είναι μια πολύ όμορφη αφορμή για να περάσουμε ποιοτικό χρόνο με το ταίρι μας και να δώσουμε λίγο ρομαντισμό στη σχέση μας.

Το AthensMagazine, σας έχει ετοιμάσει μια λίστα με 5 μαγαζιά σε Αθήνα και Πειραιά, τα οποία έχουν ειδικό μενού για την μέρα του Αγίου Βαλεντίνου και είναι ιδανικά για να γιορτάσετε με το ταίρι σας.

Manouka Athens

Ερμού 46, Αθήνα

Τηλέφωνο: 210 3241814

To «Manouka», που βρίσκεται στην πολυσύχναστη Ερμού, στον αριθμό 46 στον 7ο όροφο, είναι το ιδανικό μέρος για ένα δείπνο του Αγίου Βαλεντίνου, μιας και η μοναδική θέα στον Παρθενώνα και τον ουρανό, καθιστούν το μέρος άκρως ρομαντικό.

Για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, το «Manouka Athens», έχει ετοιμάσει ένα ιδιαίτερο μενού, το οποίο ξεκινάει με μία σαλάτα με παντζάρι, συνεχίζει με τατάκι μοσχάρι και σιγομαγειρεμένη πανσέτα με πουρέ γλυκοπατάτας και κλείνει με ένα άκρως ερωτικό γλυκό, που δεν είναι άλλο από μους καραμελωμένης σοκολάτας.

Metaphor Restaurant

Δορυλαίου 10, Αθήνα

Τηλέφωνο: 210 6451169

Στην Πλατεία Μαβίλη στον αριθμό 10 της οδού Δορυλαίου, βρίσκεται εδώ και έναν χρόνο περίπου το Metaphor Athens, ένας χώρος που δομήθηκε πάνω στο δημιουργικό τρίπτυχο της τέχνης, της μόδας και του design και σχεδιάστηκε από το πολυβραβευμένο αρχιτεκτονικό γραφείο PILA Studio. Πριν από μερικές ημέρες το πρωτοποριακό creative hub της Αθήνας, ανανεώθηκε και φιλοξενεί τo νέο του εστιατόριο.

Ανακάλυψε το ειδικό μενού για του Αγίου Βαλεντίνου, το οποίο ξεκινάει με ένα welcome drink, συνεχίζει με το grand mimosa και το amuse bouche, την σούπα με γλυκοπατάτα και γαρίδα, το ορεκτικό με φαγκρί και το κυρίως πιάτο με χοιρινό φιλέτο και πουρέ παστινάκι.

Φυσικά, επειδή Αγίου Βαλεντίνου χωρίς γλυκό δεν γίνεται, το μενού κλείνει μ' έναν σοκολατένιο πειρασμό.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @metaphor_restaurant

Lollobrigida Italian All Day Experience

Ακτή Κουμουνδούρου 62, Πειραιάς

Τηλέφωνο: 211 1160419

Ένα αυθεντικό ιταλικό gastrobar, με εντυπωσιακή διακόσμηση, που σε κάνει να νιώθεις ότι βρίσκεσαι στο εσωτερικό ενός παλατιού, είναι ιδανικό μέρος για ρομαντικό δείπνο του Αγίου Βαλεντίνου.

Για τις 14 Φλεβάρη, έχει ετοιμάσει ένα ξεχωριστό μενού, το οποίο είναι χορταστικό και άκρως γευστικό.

Το μενού ξεκινάει με ένα welcome drink, στη συνέχεια θα σας σερβίρουν μια σούπα βελουτέ γλυκού τραχανά με crispy κολοκύθι και έπειτα μια ανάμεικτη πράσινη σαλάτα.

Στη συνέχεια το τραπέζι σας θα μοσχομυρίσει με το ριζότο κολοκύθας, ενώ θα μαγευτείτε από μοσχαράκι γάλακτος μπρεζέ.

Το δείπνο κλείνει με τσουρέκι εκμέκ.

Acan restaurant

Αθανασίου Διάκου 24, Μοσχάτο

Τηλέφωνο: 212 1214626

Το «Acan», είναι ένα μαγαζί με έμπνευση από τη Λατινική Αμερική. Το μενού είναι λατινοαμερικάνικο, με fusion πινελιές και φυσικά «πασπαλισμένα» με το ταλέντο του σεφ Δημήτρη Γεωργιάδη.

Το μαγαζί θυμίζει μια μικρή ζούγκλα, το οποίο σε συνδυασμό με την valeron μουσική, σε χαλαρώνει και σε αναζωογονεί.

Για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, αφεθείτε στους χαλαρούς ρυθμούς του «Acan» και απολαύστε το ειδικά διαμορφωμένο μενού για τις 14 Φλεβάρη.

S.i.L Shakespeare in Love

Αγίου Σπυρίδωνος 3, Πειραιάς

Τηλέφωνο: 210 4131999

Σ΄ ένα από τα ωραιότερα μαγαζιά του Πειραιά, που στεγάζεται σ' ένα υπέροχο πετρόχτιστο κτίριο του 1897, μπορείς να απολαύσεις ένα ειδικά διαμορφωμένο μενού για του Αγίου Βαλεντίνου.

Το μενού ξεκινά με πράσινη σαλάτα με μανούρι και dressing από κόκκινα φρούτα, συνεχίζει με ceviche γαρίδας, ριζότο milanese με χοιρινά μάγουλα και κλείνει με σουφλέ σοκολάτας.

Παράλληλα με το μενού του Αγίου Βαλεντίνου, μπορείτε να απολαύστε live την Τίνα Αλεξοπούλου.

 

Εστιατόρια

Ροή ειδήσεων

Share