Τρίτη, 30 Μαΐου 2023

Το νέο εστιατόριο στην Πλατεία Μαβίλη, με σεφ τον Κωνσταντίνο Λαλαούνη

Ελληνική δημιουργική κουζίνα και έντονα fusion στοιχεία

9 Φεβρουαρίου 2023 08:42
Το νέο εστιατόριο στην Πλατεία Μαβίλη, με σεφ τον Κωνσταντίνο Λαλαούνη
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στην Πλατεία Μαβίλη στον αριθμό 10 της οδού Δορυλαίου, βρίσκεται εδώ και έναν χρόνο περίπου το Metaphor Athens, ένας χώρος που δομήθηκε πάνω στο δημιουργικό τρίπτυχο της τέχνης, της μόδας και του design και σχεδιάστηκε από το πολυβραβευμένο αρχιτεκτονικό γραφείο PILA Studio. Πριν από μερικές ημέρες το πρωτοποριακό creative hub της Αθήνας, ανανεώθηκε και φιλοξενεί τo νέο του εστιατόριο.

Το Metaphor Restaurant, δεν είναι ένα απλό εστιατόριο, αλλά ένας κόσμος πολιτισμού και τέχνης, με γεύσεις μοναδικές που σε ταξιδεύουν.

Ο σεφ Κωνσταντίνος Λαλαούνης (Σεφ του Άγγελου Μπακοπούλου στο lesante Cape στην Ζάκυνθο), είναι ο άνθρωπος που βρίσκεται πίσω από το μενού, το οποίο είναι επηρεασμένο από την ελληνική δημιουργική κουζίνα και έντονα fusion στοιχεία.

Metaphor Athens

Η γευστική εμπειρία

Η γευστική εμπειρία ξεκινά με την χειροποίητη φοκάτσια συνοδευόμενη με αρωματικό βούτυρο με μοσχαρίσιο μεδούλι και καπνιστή πάπρικα αλλά και ένα πράσινο πέστο με φρέσκα μυρωδικά και λάδι κόλιανδρου. Τα υλικά και οι πρώτες ύλες είναι ολόφρεσκα και συναντόνται σε κάθε πιάτο που ακολουθεί.

Η ρεβυθάδα με το αρνί, το τζελ πιπεριάς Φλωρίνης και το αρωματικό γιαούρτι με σούμακ είναι ένα από τα αγαπημένα πιάτα του σεφ αφού μέσα σε αυτό βρίσκει κανείς την παράδοση αλλά και τις σύγχρονες γαστρονομικές τάσεις. Αντίστοιχα, επιλέγοντας το φρικασέ με το λαυράκι η γεύση από σπανάκι, σέσκουλο, μυρώνια, καυκαλήθρες μαζί με το γάλα καρύδας,τον φρέσκο αρακά και έναν αέρα από λέμονγκρας αποδίδουν μια νέα γευστική προσέγγιση στο αγαπημένο για πολλούς πιάτο.

Metaphor Athens μενού

Στο μενού ακόμη συναντάμε ένα άκρως ενδιαφέρον σεβίτσε πλαισιωμένο από φρέσκο ρόδι, λάιμ, τηγανιτή κινόα, λάδι κόλιανδρου μαριναρισμένο σε ένα leche de tigre με χυμό παντζάρι.

Στα ορεκτικά βρίσκει κανείς τις κροκέτες από μοσχαρίσιο σιδηρόδρομο που μαγειρεύεται για αρκετές ώρες σε χαμηλή θερμοκρασία και συνοδεύεται από μια χειροποίητη κέτσαπ με πιπεριά Φλωρίνης και μια αγιόλι με μαύρο σκόρδο και λάιμ.

Metaphor Athens μενού

Η εμπειρία ολοκληρώνεται με γλυκό

Μετά το φαγητό ακολουθεί το γλυκό. Δεν γίνεται να φύγεις από το «Metaphor», χωρίς να δοκιμάσεις τα μοναδικά επιδόρπια του pastry chef Αργύρη Πόπτσιου, που επανερμηνεύουν κλασσικές επιλογές ενισχύοντάς τες με νέες γεύσεις.

Η παραδοσιακή μηλόπιτα συνδυάζεται με παγωτό με μπαχαρικά και η γαστρονομική πάβλοβα με λεμόνι και ένα πολύ δροσερό σορμπέ με λάιμ και βασιλικό.

νέο εστιατόριο στην Πλατεία Μαβίλη

Κρασί και Cocktails

Στον κατάλογο των κρασιών βρίσκουμε τόσο ελληνικές, παραδοσιακές ποικιλίες όπως η μαυροδάφνη, ο πετρουλιανός και το κρητικό βιδιανό, όσο και ποικιλίες που έχουν έρθει από το εξωτερικό και ευδοκιμούν στην Ελλάδα όπως το viognier και το pinot noir. Τη λίστα του αμιγώς ελληνικού καταλόγου έχει επιμεληθεί η Εύη Καματσέλου.

Τα cocktail της βραδιάς ξεκινάνε από τα Aperitivo όπως το Campari Spritz Perfect Serve και το
Limoncello Spritz έως τα Signature όπως το Smokey Paloma, το Gin Brumble και το Old
Fashioned με την επιμέλεια του Μάριου Τζόλα.

 

Ροή ειδήσεων

Share