Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Σε αυτό το μαγαζί της Αθήνας θα ζήσεις μια μοναδική Food and Wine Pairing εμπειρία, με θέα την Ακρόπολη

Εκεί που η γαστρονομικά συναντά την παράδοση!

24 Νοεμβρίου 2022 14:24
Σε αυτό το μαγαζί της Αθήνας θα ζήσεις μια μοναδική Food and Wine Pairing εμπειρία, με θέα την Ακρόπολη
Από Αγάπη Μυργιώτη

Με μοναδική θέα από την Ακρόπολη μέχρι τον Πειραιά, το Manouka Athens, στην Ερμού, είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά roof tops της Αθήνας, ιδανικό για όλο το χρόνο.

Στην πολυσύχναστη Ερμού, στον αριθμό 46 στον 7ο όροφο, ξεκινάει ένα μοναδικό ταξίδι γεύσης, σε ένα περιβάλλον κομψό και άνετο, με ζεστά χρώματα και minimal γραμμές, που ταιριάζουν σε ένα μαγαζί, που έχει την τιμή να βρίσκεται σε ένα τόσο προνομιακό σημείο, που βλέπει τον Παρθενώνα, από πολύ κοντινή απόσταση.

Το Manuka, άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό, στις 12 Μαΐου του 2021 και από τότε υπόσχεται, ένα περιβάλλον, στο οποίο θα νιώσεις άνετα, σαν φιλοξενούμενος στο σπίτι ενός αγαπημένου και οικείου σου προσώπου.

Γεύσεις με άρωμα Ελλάδας

Και περνάμε στο μενού! Το μενού στο Manouka, έχει έμπνευση από την Ελλάδα μας, από τα νόστιμα φαγητά που φτιάχνουν οι μαμάδες μας και από τις μυρωδιές του τόπου μας. Όλες αυτές οι γεύσεις εμπνέουν τον πολυταξιδεμένο και γεμάτο εμπειρίες executive chef του μαγαζιού, Ευστάθιο Χρηστίδη, ο οποίος προσθέτοντας τις δικές του γαστρονομικές πινελιές, δημιουργεί μοναδικά πιάτα, με γνώριμες μυρωδιές, αλλά γεύσεις που δεν έχεις ξαναδοκιμάσει.

Σαλάτα με παντζάρι, κριθαρότο με καραβίδα και φιλέτο μοσχάρι, με κατσικίσιο τυρί με μυρωδικά, τουίλ ψωμιού και παραδοσιακή σάλτσα κοκκινιστού είναι μερικά από τα καλύτερα πιάτα του μαγαζιού.... και όλα φτιαγμένα με ποιοτικά υλικά και με ελληνική προέλευση κατά βάση.

Φυσικά, δεν γίνεται να φύγεις από το Manouka, χωρίς να δοκιμάσεις τα γλυκά τους, χωριάτικο γιαούρτι, τσουρέκι με μους λευκής σοκολάτας με μαχλέπι ή Μηλόπιτα.

Να σημειώσουμε ότι, τα Σαββατοκύριακα μέχρι τις 15:00 σερβίρεται και brunch.

100 διαφορετικές ετικέτες κρασιού

Στο Manouka, όμως, εκτός από το φαγητό, απολαμβάνεις και το κρασί. Το μαγαζί διαθέτει 100 διαφορετικές ετικέτες ελληνικών κρασιών, αρκετά από τα οποία προέρχονται και από μικροπαραγωγούς.

Όλα τα κρασιά σερβίρονται είτε σε 75ml είτε σε 150ml, για να επιλέξεις την ποσότητα που εσύ θέλεις.

Food and Wine Pairing

Παράλληλα, η φιλοσοφία του μαγαζιού, βασίζεται στην εμπειρία του Food and Wine Pairing. Διάφορα πιάτα στη μέση, συνοδευμένα κάθε φορά, από το κατάλληλο κρασί. Έτσι, έχεις την ευκαιρία να δοκιμάσεις περισσότερες γεύσεις και να βιώσεις μια μοναδική γαστρονομική και οινική εμπειρία.

Ιδανικό για όλες τις εποχές του χρόνου

Να προσθέσουμε, κλείνοντας, ότι το Manouka, είναι ιδανικό για όλες τις εποχές του χρόνου. Τους καλοκαιρινούς μήνες μπορείς να απολαύσεις τον εξωτερικό χώρο και τον Αθηναϊκό αέρα, ενώ τους χειμερινούς μήνες μπορείς να απολαύσεις τον εσωτερικό χώρο, με το minimal τζάκι.

Ας ρίξουμε μια ματιά στο Manouka:

 

Γεύση

Ροή ειδήσεων

Share