Κυριακή, 28 Απριλίου 2024

30 Χρόνια GAIA Wines

Όταν το λ σηματοδοτεί την οινική καινοτομία και μία επιτυχημένη 30χρονη πορεία

12 Μαρτίου 2024 13:32
30 Χρόνια GAIA Wines
Από Δήμητρα Μπιλάλη

Ένα ξεχωριστό κεφάλαιο για το ελληνικό κρασί, συμπληρώνει φέτος τα 30 του χρόνια. Ήταν το 1994 όταν δύο νέοι άνθρωποι, ο Λέων Καράτσαλος και ο Γιάννης Παρασκευόπουλος, γεμάτοι με γνώση, τόλμη, πάθος, και ενθουσιασμό για τις ελληνικές ποικιλίες, ίδρυσαν την GAIA Wines με έμβλημα τον αμμωνίτη, το χαρακτηριστικό αιγαιοπελαγίτικο απολίθωμα.

30 Χρόνια GAIA Wines

Αφετηρία αποτέλεσε η Σαντορίνη, σε ένα παλιό τοματάδικο των αρχών του 20ου αιώνα που το μετέτρεψαν σε ένα μοντέρνο Οινοποιείο, από το οποίο το Ασύρτικο συστήθηκε ξανά και ξεκίνησε τον γύρο του κόσμου και των διακρίσεων. Πρώτο δείγμα ο αγαπημένος πια, ΘΑΛΑΣΣΙΤΗΣ, που άνοιξε το δρόμο για εξαιρετικές ετικέτες όπως το AΣΥΡΤΙΚΟ ΤΗΣ ΓΑΙΑΣ WILD FERMENT, το ΝΥΧΤΕΡΙ ΤΗΣ ΓΑΙΑΣ, ο ΑΜΜΟΝΙΤΕ κ.ά., ενώ δεν έλειψαν και οι τολμηρές απόπειρες παλαίωσης, που δικαιώθηκαν με τον ΒΥΘΙΣΜΕΝΟ ΘΑΛΑΣΣΙΤΗ.

Σύντομα, το 1997, η εταιρεία απέκτησε τον δικό της αμπελώνα και ένα δεύτερο Οινοποιείο στο Κούτσι, την ορεινή πλευρά της Νεμέας και πατρίδα του Αγιωργίτικου. Με χαρακτηριστικούς εκπροσώπους το ΚΤΗΜΑ ΓΑΙΑΣ, το ΓΑΙΑ S, το ΑΓΙΩΡΓΙΤΙΚΟ της ΓΑΙΑΣ, αλλά και μια σειρά άλλων ετικετών που με την αποδοχή και την αναγνώρισή τους δικαίωσαν το όραμα της GAIA Wines για την εξέλιξη και διεθνοποίηση μιας εκ των κορυφαίων ποικιλιών της Πελοποννήσου.

30 Χρόνια GAIA Wines

Σήμερα, η GAIA Wines αποτελεί μια ελληνική οινοποιητική εταιρεία που, παρά το μέγεθός της, διατηρεί την δημιουργικότητα, τον πειραματισμό και την σχεδόν εμμονική της προσπάθεια για εξέλιξη των ορίων των ελληνικών ποικιλιών. Συνεπής στον στόχο της, να τις κάνει γνωστές σε όλο τον κόσμο, εξάγει σε περισσότερες από 30 χώρες, ενώ δεν σταματά να επινοεί και να εφαρμόζει καινοτόμες τεχνολογίες και πρακτικές, που συμβάλουν στην αλλαγή του χάρτη της παραδοσιακής οινοποίησης.

Mε τη δύναμη που αντλεί από την εμπειρία της στον χώρο του κρασιού και με μια νέα γενιά έτοιμη να συνεχίσει το έργο των δύο ιδρυτών της, με την ίδια αφοσίωση και πάθος, η GAIA Wines δεσμεύεται να συνεχίσει και στα χρόνια που έρχονται να εκπλήσσει ευχάριστα με εξαιρετικές οινικές δημιουργίες.

 

Ροή ειδήσεων

Share