Δευτέρα, 29 Απριλίου 2024

5 μαγαζιά για λαχταριστά burger στο κέντρο της Αθήνας

Θα γλείφετε και τα δάχτυλά σας!

9 Οκτωβρίου 2023 23:03
5 μαγαζιά για λαχταριστά burger στο κέντρο της Αθήνας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Όλοι οι λάτρεις του street food, έχουν πολύ ψηλά στην ιεραρχία τους για το φαγητό, τα burger. Λαχταριστά, αφράτα και μοναδικά.. τα burger σε απογειώνουν, ειδικότερα όταν μιλάμε για ποιοτικά burger, που φτιάχνονται με αγάπη και μεράκι.

Πάμε να ανακαλύψουμε 5 ιδανικά μαγαζιά για burger στο κέντρο της Αθήνας. Ανάμεσα τους θα βρεις και μία vegan επιλογή.

Lobby Burger Lounge Athens

Βουλής 30, Αθήνα

Τηλέφωνο: 214 1006225

Στο ισόγειο του Electra Metropolis σε έναν όμορφο χώρο με minimal αισθητική βρίσκεται το «Lobby Burger Lounge Athens», το οποίο σε περιμένει για να σου χαρίσει μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία, προσφέροντας σου το κατεξοχήν street food μ' έναν διαφορετικό τρόπο.

Τα mini burgers ή sliders όπως τα ονομάζουν στο Λοbby, φτιάχνονται από επιλεγμένες πρώτες ύλες απ’ όλα τα μέρη της Ελλάδας, ενώ συνδυάζονται με κοκτέιλ με μια απολαυστική συστροφή.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Lobby (@lobby_athens)

Athens Vegan Burgers

Μητροπόλεως 59, Αθήνα

τηλέφωνο: 211 2674470

"Το μενού μας είναι ένα ταξίδι στον κόσμο", υπογραμμίζει ο σεφ του μαγαζιού, Νίκος Γαϊτάνος.

Στο Athens Vegan Burger, το εκλεπτυσμένο vegan μπεργκεράδικο της Αθήνας, θα δοκιμάσεις burger με γεύσεις από όλο τον κόσμο.

Burger με ψωμί από ramen noodles και μπιφτέκι από το ασιατικό φρούτο Jackfruit, ψωμάκι από παντζάρι και μπιφτέκι beyond, μπιφτέκι μανιταριών και αγιολί τρούφας, είναι μερικές μόνο από τις ξεχωριστές γεύσεις του μενού.

Γεύσεις από Ασία, Μεξικό, Ιταλία, ΗΠΑ και Ινδία... τα burger σε ταξιδεύουν.

Μάλιστα, το 80% των υλικών που χρησιμοποιούνται είναι χειροποίητα, ενώ πάνω από 20 διαφορετικές δικές τους σος, δίνουν στα πιάτα μια μοναδική γεύση.

Παράλληλα, οι πατάτες φτιάχνονται χωρίς λάδι στον φούρνο. Πόσο πιο υγιεινές; Ενώ, μάλιστα, υπάρχουν και επιλογές χωρίς γλουτένη.

Guerilla Chef Burgers

Σολωμού 33, Αθήνα

Τηλέφωνο: 213 0287944

Το Guerilla Chef Burgers το οποίο σερβίρει μόνο ένα burger, καθώς όπως δηλώνει ο σεφ και ιδιοκτήτης του μαγαζιού, με αυτόν τον τρόπο δεν πετάς φαγητό, ενώ δεν έχεις και αρνητικές επιπτώσεις στο περιβάλλον.

Αφράτο χρυσαφένιο ψωμάκι, ποιοτικό λεπτό μπιφτέκι σε συνδυασμό με λιωμένο τυρί και κέτσαπ, μουστάρδα, μαγιονέζα.. έτσι λιτά και απλά τρως το πιο νόστιμο burger που έχεις δοκιμάσεις και κοστίζει μόνο 3 ευρώ και με διπλό μπιφτέκι 4 ευρώ.

PO'BOYS BBQ

Αγαθάρχου 12 & Λεπενιώτου, Ψυρρή

Τηλέφωνο: 210 3234672

Το PO'BOYS γεννήθηκε από την πρoσπάθεια του Chef Βασίλη Σπόρου να γνωρίσει το αυθεντικό Southern BBQ και τα σιγοκαπνιστά low and slow κρέατα στο Αθηναϊκό κοινό.

Το μενού έχει άφθονες επιρροές από την κουλτούρα του Αμερικάνικου Νότου και οι γεύσεις πραγματικά σε ταξιδεύουν.

Το αυθεντικό σιγοκαπνιστό ΒBQ φυσικά είναι ο πρωταγωνιστής. Brisket, Short Ribs, Spare Ribs, Crispy Pork Belly και Pulled Pork σε burgers ή πιατέλες με όλα τα αντίστοιχα συνοδευτικά πιάτα σιγοψήνονται στο custom offset smoker σε θερμοκρασία 120 ο C για τουλάχιστον 8 ώρες.

Μπούφαλος

Επτανήσου 13, Αθήνα

Τηλέφωνο: 210 8238082

Ο Μπούφαλος βρίσκεται στο κέντρο της Κυψέλης, στην πλατεία Αγίου Γεωργίου και προσφέρει ποιοτικά burger. Πρόκειται για ένα αυθεντικό street food, με ασυναγώνιστη ποιότητα.

 

Γεύση

Ροή ειδήσεων

Share