Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Athens Vegan Burger: Το νέο vegan μαγαζί στο κέντρο της Αθήνας με γεύσεις που σε ταξιδεύουν στον κόσμο

Αξίζει να τα δοκιμάσεις!

31 Οκτωβρίου 2022 11:43
Athens Vegan Burger: Το νέο vegan μαγαζί στο κέντρο της Αθήνας με γεύσεις που σε ταξιδεύουν στον κόσμο
Από Αγάπη Μυργιώτη

Πριν από λίγους μήνες και συγκεκριμένα τον Ιούνιο του 2022, ένα νέο vegan μαγαζί "προσγειώθηκε" στο κέντρο της Αθήνας, με σκοπό να μας ξανασυστήσει τα burger... αυτά που φτιάχνονται από vegan υλικά και είναι τόσο νόστιμα και λαχταριστά που θα τα ζητάτε ξανά και ξανά.

Ένα μαγαζί με ταυτότητα

Ο λόγος για το Athens Vegan Burger, που βρίσκεται στην οδό Μητροπόλεως 59.

Ανάμεσα σε μια γειτονιά που κυριαρχεί το κρέας, το Athens Vegan Burger, ήρθε για να προσθέσει κάτι τελείως διαφορετικό στην περιοχή και να την κάνει προσιτή σε όλους.

Το πράσινο χρώμα κυριαρχεί στον χώρο και χαρακτηρίζει την ταυτότητα του μαγαζιού, το οποίο προασπίζεται τον "πράσινο" τρόπο ζωής.

Χρωματιστά τραπεζάκια στον πεζόδρομο, σε κάνουν να αισθάνεσαι ότι βρίσκεσαι στην πλατεία του χωριού σου και κάνεις τις πιο όμορφες διακοπές.

Ένα ταξίδι στον κόσμο..

"Το μενού μας είναι ένα ταξίδι στον κόσμο", υπογραμμίζει ο σεφ του μαγαζιού, Νίκος Γαϊτάνος.

Στο Athens Vegan Burger, το εκλεπτυσμένο μπεργκεράδικο της Αθήνας, θα δοκιμάσεις burger με γεύσεις από όλο τον κόσμο.

Burger με ψωμί από ramen noodles και μπιφτέκι από το ασιατικό φρούτο Jackfruit, ψωμάκι από παντζάρι και μπιφτέκι beyond, μπιφτέκι μανιταριών και αγιολί τρούφας, είναι μερικές μόνο από τις ξεχωριστές γεύσεις του μενού.

Γεύσεις από Ασία, Μεξικό, Ιταλία, ΗΠΑ και Ινδία... τα burger σε ταξιδεύουν.

Μάλιστα, το 80% των υλικών που χρησιμοποιούνται είναι χειροποίητα, ενώ πάνω από 20 διαφορετικές δικές τους σος, δίνουν στα πιάτα μια μοναδική γεύση.

Παράλληλα, οι πατάτες φτιάχνονται χωρίς λάδι στον φούρνο. Πόσο πιο υγιεινές; Ενώ, μάλιστα, υπάρχουν και επιλογές χωρίς γλουτένη.

Athens Vegan Burger: Το νέο vegan μαγαζί στο κέντρο της Αθήνας με γεύσεις που σε ταξιδεύουν στον κόσμο

Ο καταξιωμένος σεφ, Νίκος Γαϊτάνος, έχει δώσει "ρεσιτάλ" στο μενού του Athens Vegan Burger, έχει δημιουργήσει μοναδικές γεύσεις που αξίζει να δοκιμάσεις, είτε είσαι vegan είτε όχι.

"Είναι κάτι που δεν έχεις ξαναδοκιμάσει και οι περισσότεροι δεν ξέρουν πόσο ελαφριά και νόστιμη μπορεί να είναι η φυτική διατροφή", σημειώνει ο σεφ, μιλώντας στο Athensmagazine.gr.

Ο Νίκος Γαϊτάνος, έχει μεγάλη εμπειρία στη vegan κουζίνα. Από τα 15 του μαγειρεύει και περνάει δημιουργικό χρόνο μέσα στις κουζίνες. Τα τελευταία χρόνια έχει αφοσιωθεί στη vegan κουζίνα, έχει εξειδικευτεί και έχει αναδειχτεί σε ένα από τους καλύτερους σεφ.

Μάλιστα, είναι δάσκαλος vegan μαγειρικής, στα ΙΕΚ ΣΒΙΕ, εκεί που ο ίδιος δημιούργησε την ειδικότητα για vegan μαγειρική.

Πάμε να ρίξουμε μια ματιά:

 

Γεύση

Ροή ειδήσεων

Share