Κυριακή, 05 Μαΐου 2024

Ξεχάστε όσα ξέρατε: Αυτό είναι το κόλπο για να μην σας διαλύονται τα μπιφτέκια κατα το ψήσιμο

Ο μοναδικός τρόπος για να τα ψήνεις τέλεια

24 Οκτωβρίου 2022 17:03
Ξεχάστε όσα ξέρατε: Αυτό είναι το κόλπο για να μην σας διαλύονται τα μπιφτέκια κατα το ψήσιμο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τι πιο ωραίο από καλοψημένα μπιφτέκια, τα οποία είναι ζουμερά και ομοιόμορφα; Μπορεί να τύχει να έχεις κάποια μικρά θεματάκια στο ψήσιμο τους, ωστόσο με το παρακάτω tip θα τα λύσεις.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Ένα σπουδαίο μυστικό της γιαγιάς στην κουζίνα: Με γάλα απογείωνε πάντα τη γεύση στα μπιφτέκια!

Αν υπάρχει πρόβλημα όταν ψήνεται τα μπιφτέκια και σας διαλύονται τότε σας έχουμε την λύση. Υπάρχει ένας τρόπος που άμα τον ακολουθήσετε δεν θα ξανα διαλυθούν τα μπιφτέκια σας.

Το φαγητό αυτό, άλλωστε, είναι συχνό στη διατροφή μας, καθώς πολλοί τα λατρεύουν. Τι καλύτερο, άλλωστε, από ένα ζουμερό, καλοψημένο και αφράτο μπιφτέκι, που μπορούν να γίνουν και χωρίς ψωμί ή βρώμη;

Για να πετύχετε, όμως, το ψήσιμο και να μη διαλυθούν τα μπιφτέκια, αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να ζυμώσετε τον κιμά με γάλα, ρίγανη, πιπέρι και θυμάρι. Εννοείται επίσης πως την ώρα που ψήνονται τα γυρνάτε με μια σπάτουλα για να μη θρυμματιστούν.

Πως ψήνουμε σωστά τα μπιφτέκια, χωρίς να διαλύονται

Ξεχάστε όσα ξέρατε: Αυτό είναι το κόλπο για να μην σας διαλύονται τα μπιφτέκια κατα το ψήσιμο

Πολλοί από εμάς θα θέλαμε, σίγουρα, να απολαύσουμε ένα ζουμερό και νόστιμο μπιφτέκι, αλλά το ζήτημα είναι το πώς αυτά θα ψηθούν σωστά, ώστε να ικανοποιήσουν τη γεύση μας.

Πώς ψήνουμε, λοιπόν, σωστά τα μπιφτέκια; Στον φούρνο, στα κάρβουνα ή στο τηγάνι; Σύμφωνα με το «Γαστρονόμο» της «Καθημερινής», κάθε λύση έχει τα δικά της πλεονεκτήματα.

Ιδανικά ψήνουμε τα μπιφτέκια στο γκριλ του φούρνου. Και λέμε ιδανικά γιατί με αυτόν τον τρόπο το λίπος που έχει ο κιμάς βοηθά μεν τα μπιφτέκια να μη στεγνώσουν, φεύγει, όμως, κι έτσι το αποτέλεσμα είναι όσο ελαφρύτερο γίνεται. Πώς το κάνουμε; Λαδώνουμε ελαφρώς τη σχάρα και ακουμπάμε πάνω τα μπιφτέκια ή, αν δεν θέλουμε να τη λερώσουμε, βάζουμε τη λαμαρίνα του φούρνου στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος (έτσι, όμως, το λίπος θα μείνει).

Αν δεν είμαστε εξοικειωμένοι με τη χρήση του γκριλ, είναι προτιμότερο να ξεκινάμε το ψήσιμο τοποθετώντας το ταψί ή τη σχάρα στη μεσαία θέση μέσα στο φούρνο. Ετσι, αν το γκριλ είναι πάρα πολύ δυνατό, τα μπιφτέκια δεν θα «αρπάξουν», ενώ, αν είναι λιγότερο δυνατό, θα ανεβάσουμε στα τελευταία λεπτά του ψησίματος το ταψί ή τη σχάρα πιο ψηλά για να αποκτήσουν την επιθυμητή κρούστα. Καλό είναι να βάλουμε σε πιο χαμηλή θέση μια λαμαρίνα με ελάχιστο νερό. Ετσι, δεν θα λερωθεί ο φούρνος.

Μπορούμε, επίσης, να χρησιμοποιήσουμε και τις ηλεκτρικές ψηστιέρες ή γκριλιέρες. Ενα μεσαίου πάχους μπιφτέκι δεν θέλει πάνω από 6 – 7 λεπτά από κάθε πλευρά.

Αν αποφασίσουμε να ψήσουμε στα κάρβουνα, δεν ξεχνάμε να βάλουμε πάνω στα κάρβουνα την τελευταία στιγμή φρέσκο δεντρολίβανο, λουίζα, δάφνη ή ρίγανη, που δίνουν μια φίνα καπνιστή γεύση στο αποτέλεσμα.

 

Γεύση

Ροή ειδήσεων

Share