Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Τα δύο μυστικά για να διατηρούνται φρέσκες οι ντομάτες

Οι δύο απλές κινήσεις

3 Φεβρουαρίου 2022 10:08
Τα δύο μυστικά για να διατηρούνται φρέσκες οι ντομάτες
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Φρέσκες, ζουμερές, κόκκινες ντομάτες. Υπάρχει κάτι καλύτερο; Είτε σε σάλτσα, είτε σε φαγητό οι ντομάτες κάνουν τα πάντα καλύτερα. Τουλάχιστον μέχρι να χάσουν την φρεσκάδα τους. Παράλληλα, νέα πολύτιμα και υγιεινά αντιοξειδωτικά καθώς και περισσότερους από 20 μεταβολίτες στην φλούδα της ντομάτας ανακάλυψαν επιστήμονες και μας προτρέπουν να μην την ξεφλουδίζουμε.

Διότι μετά από κάποιες μέρες αφότου κοπούν από το χωράφι και μέχρι να τις αγοράσετε και να τις χρησιμοποιήσετε από το σημείο που τις έχετε αποθηκεύσει (πιθανώς για κάποιες μέρες επιπλέον), χάνουν την σπιρτάδα στην γεύση τους.

φρέσκες ντομάτες μυστικά

Ευτυχώς, υπάρχει ένας τρόπος για να διατηρήσετε τις ντομάτες φρέσκες για περισσότερες μέρες. Σύμφωνα με το Pure Wow πρέπει απλά να ακολουθήσετε δύο βήματα:

  • Αποθηκεύστε τις σε θερμοκρασία δωματίου. Μην βάζετε τις ντομάτες σας στο ψυγείο!
  • Οπουδήποτε και αν τις τοποθετήσετε, ακουμπήστε τις με το κοτσάνι προς τα κάτω για να σταματήσετε την είσοδο του αέρα και ταυτόχρονα να μην αφήσετε την υγρασία από το εσωτερικό τους να φύγει.

Αυτό ήταν! Με δύο τόσο απλές κινήσεις, οι ντομάτες σας θα είναι φρέσκες για αρκετές περισσότερες ημέρες.

Τρώτε μαζί ντομάτα, αγγούρι και κρεμμύδι; Οι κίνδυνοι για την υγεία!

Τρώτε μαζί ντομάτα, αγγούρι και κρεμμύδι; Μεγάλη προσοχή σε αυτό τον λαχταριστό συνδυασμό καθώς παραμονεύουν κίνδυνοι για την υγεία! Από την άλλη οι ντομάτες θεωρούνται “υπερτροφή”. Για να αναδείξουν με έναν ακόμα τρόπο το γιατί, ειδικοί από το Πανεπιστήμιο της Ταϊβάν αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν ένα πείραμα.

Οι ειδικοί προειδοποιούν, ότι τα αγγούρια, οι ντομάτες και τα κρεμμύδια δεν είναι συμβατά και δεν πρέπει ποτέ να καταναλώνονται μαζί. Ποιος είναι ο λόγος;

Οι περισσότεροι, αν όχι όλοι μας, ειδικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, λατρεύουμε να τρώμε το φαγητό μας, συνοδευόμενο από μια φρεσκοκομμένη σαλάτα, όπως είναι η αγγουροντομάτα. Ωστόσο, σύμφωνα με τους ειδικούς, πρέπει να σταματήσουμε αυτό τον συνδυασμό.

Συγκεκριμένα, όταν αυτά τα 2 συστατικά φτάσουν στο στομάχι και ξεκινήσει η διαδικασία της ζύμωσης, το οξύ που απελευθερώνεται στην κοιλιακή χώρα για την πέψη μπορεί να προκαλέσει πολλά πεπτικά προβλήματα. Έτσι, καλό θα ήταν να αποφεύγουμε να τρώμε ντομάτα μαζί με αγγούρι και κρεμμύδια.

 

Γεύση

Ροή ειδήσεων

Share