Σάββατο, 20 Αυγούστου 2022

Μαγειρεύετε το βοδινό κρέας σε χαμηλή φωτιά; Τότε κινδυνεύετε από…

Δώστε ιδιαίτερη προσοχή!

30 Απριλίου 2021 14:29
Μαγειρεύετε το βοδινό κρέας σε χαμηλή φωτιά; Τότε κινδυνεύετε από…
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το βοδινό είναι ένα κρέας με ιδιαίτερη και έντονη γεύση, γεμάτο πρωτεΐνες και θρεπτικά συστατικά. Ωστόσο, το κρέας γενικότερα δεν είναι πάντα τόσο ακίνδυνο όσο νομίζουμε, δείτε εδώ για ποιο λόγο δεν πρέπει να τρώτε χοιρινό.

Είναι μερικά φαγητά, όπως και το κρέας που χρειάζονται μια ειδική διαχείριση και πολλές φορές χρειάζεται λίγο παραπάνω χρόνος για να μαγειρευτεί, ανάλογα τον τρόπο που θέλουμε να το φάμε, βραστό ή ψητό. Τις περισσότερες φορές που μπαίνουμε στη διαδικασία να βράσουμε ένα κρέας οι κινήσεις είναι μηχανικές, χαμηλή θερμοκρασία και αρκετή αναμονή. Ωστόσο δείτε πως το κρέας αυξάνει κατά 44% την άνοια και θα πάθετε σοκ.

Μαγειρεύετε το βοδινό κρέας σε χαμηλή φωτιά; Τότε κινδυνεύετε από…

Γιατί όμως κάτι τέτοιο είναι επικίνδυνο για την υγεία μας;

Οι χαμηλές θερμοκρασίες είναι αυτές που δεν καταφέρνουν να “σκοτώσουν” πιθανούς μικροοργανισμούς όπως η σαλμονέλα με αποτέλεσμα να τίθεται σε κίνδυνο ο οργανισμός μας. Αν, όμως, το κρέας μαγειρευτεί στους 70 βαθμούς Κελσίου και άνω, οι παθογόνοι μικροοργανισμοί καταστρέφονται και ο κίνδυνος παύει.

Μπορεί να έχετε καταναλώσει ένα παρόμοιο κρέας, χωρίς να το έχετε αντιληφθεί, αλλά αν ξαναέρθετε αντιμέτωποι με κάτι αντίστοιχο πετάξτε το χωρίς δεύτερη σκέψη! Αυτό που είδαμε στο παρακάτω βίντεο μας ξεπερνά και η σκέψη ότι κάποιοι κάνουν κάτι τέτοιο – και χειρότερα – δεν θέλουμε καν να περνάει από το μυαλό μας. Δυστυχώς όμως, πολλές εταιρείες και εστιατόρια αυτό ακριβώς κάνουν με το κρέας τους…

Το τελικό αποτέλεσμα ονομάζεται «μπριζόλα- φράνκενσταϊν» και όχι άδικα: είναι υπολείμματα από κρέας που «κολλήθηκαν» μαζί, προκειμένου να δημιουργηθεί μία ψεύτικη μπριζόλα. Να σημειώσουμε ότι η κατανάλωση αλλαντικών και η κατανάλωση κόκκινου κρέατος είναι «πιθανόν» καρκινογόνες.

Πηγή: e-suntages.gr

TAGS
 

Γεύση

Ροή ειδήσεων

Share