Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Netflix: Σοκ για τους λάτρεις του Squid Game - Δεν θα υπάρξει δεύτερη σεζόν;

Μεγάλη ανατροπή για την αγαπημένη σειρά!

1 Οκτωβρίου 2021 11:07
Netflix: Σοκ για τους λάτρεις του Squid Game - Δεν θα υπάρξει δεύτερη σεζόν;
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τις τελευταίες ημέρες μας έχει χτυπήσει το φαινόμενο Squid Game από το Netflix και δικαιολογημένα. Η νέα κορεατική παραγωγή έχει τραβήξει τα βλέμματα όλων σε παγκόσμιο επίπεδο και αυτό γεννά πολλά ερωτήματα.

Ένα από αυτά είναι το αν η το Squid Game θα έχει μια 2η σεζόν. Το «Παιχνίδι του Καλαμαριού», όπως είναι ο ελληνικός τίτλος της σειράς, έχει προκαλέσει πάταγο και έχει χαρακτηριστεί ως η πιο διεστραμμένη σειρά στο Netflix.

Την απάντηση σε αυτό έδωσε ο Hwang Dong-hyuk δημιουργός της σειράς που δεν φαίνεται να είναι σίγουρος για την συνέχεια. «Δεν έχω καλά σχεδιασμένα σχέδια για το Squid Game 2. Είναι λίγο εξαντλητικό να το σκέφτομαι αυτό αλλά αν ήταν να το κάνω δεν θα το έκανα μόνος. Θα σκεφτόμουν ένα δωμάτιο γεμάτο σεναριογράφους και θα ήθελα πολλούς έμπειρους σκηνοθέτες».

Netflix: Σοκ για τους λάτρεις του Squid Game - Δεν θα υπάρξει δεύτερη σεζόν;

Η δήλωση του ωστόσο φαίνεται λογική όσο και να θέλουμε μια συνέχεια για την σειρά καθώς φαίνεται πως σκέφτεται και την ποιότητα της πιθανής συνέχειας. Το Netflix δεν έχει δώσει κάποια επίσημη ανακοίνωση σχετικά με το μέλλον της σειράς ωστόσο τα νούμερα που σημειώνει το Squid Game είναι εξαιρετικά. Μάλιστα, όπως αναφέρει το lordoftheseries.gr αναμένεται να ξεπεράσει το Bridgerton και να γίνει η σειρά με την υψηλότερη τηλεθέαση της πλατφόρμας.

Τι είναι το Squid Game;

Τι γίνεται όμως στο Squid Game και όλοι μιλάνε για το καλύτερο κορεατικό δράμα-θρίλερ, με έντονες σκηνές, μακάβριες σκέψεις αλλά και πολλά μηνύματα για την πραγματική ζωή;

Με λίγα λόγια, το Squid Game συνδυάζει τα Hunger Games με το Kill Bill. Εκατοντάδες άνθρωποι που παλεύουν με σοβαρά οικονομικά προβλήματα, λαμβάνουν μία περίεργη πρόσκληση, η οποία τους καλεί να πάρουν μέρος σε κάποια άκακα, όπως πιστεύουν, παιδικά παιχνίδια. Το έπαθλο του νικητή είναι παραπάνω από δελεαστικό, η τιμωρία όμως του χαμένου είναι κάπως… θανάσιμη. Την μοιραία και επικίνδυνη πρόσκληση θα αποδεχτούν 456 άτομα, που επιλέγουν να ρισκάρουν και να διεκδικήσουν τα 38,5 εκατομμύρια δολάρια του νικητή.

Οι παίκτες προέρχονται από διαφορετικές κοινωνικές ομάδες, με διαφορετικά υπόβαθρα και τίποτα κοινό να τους ενώνει, πέρα από την φτώχεια και την ναυαγισμένη τους ζωή. Σε αυτά τα προβλήματα υπόσχεται να βάλει τέλος ένας μυστηριώδης άνθρωπος, τον οποίο υποδύεται ο γνωστός Κορεάτης ηθοποιός Gong Yoo, εισάγοντας τους δυστυχισμένους παίκτες σε έναν δυστοπικό κόσμο, που θα μας κάνει να αμφισβητήσουμε για λίγο όσα θεωρούμε πραγματικότητα.

Netflix: Σοκ για τους λάτρεις του Squid Game - Δεν θα υπάρξει δεύτερη σεζόν;

Οι κανόνες; Απλοί. Αν νικήσεις παίρνεις χρήματα, αν χάσεις και θες να τα παρατήσεις πεθαίνεις, αλλά όχι μόνο λόγω του παιχνιδιού. Εδώ είναι και το σημείο που ξεκινούν τα προβλήματα, καθώς ο δημιουργός της σειράς, με αρκετή σοφία όπως θα καταλάβουμε, δεν έβαλε κάποιο εξωγήινο τέρας ή κάποιο ρομπότ που διψάει για αίμα να κάνει τον κακό της σειράς. Ο κίνδυνος είναι ακριβώς ίδιος με εμάς, και προσπαθεί να επιβιώσει, πατώντας όμως επί πτωμάτων, μερικές φορές κυριολεκτικά.

Μία φανταστική δυστοπία ή μία… πραγματικότητα;

Και εκεί που λες δεν μπορεί οι άνθρωποι να είναι τόσο κακοί, εγωιστές και ωμοί, έρχεται το τέλος, που τελικά απλά σε επιβεβαιώνει πως πράγματι είναι, και η αισιοδοξία που μέχρι πριν είχες, έχει μόλις χαθεί.

Φυσικά, αυτό δεν είναι κακό, γιατί πολλές φορές ίσως να χρειάζεται μία παρατραβηγμένη δυστοπία για να δούμε σφαιρικά τα αρνητικά αποτελέσματα του ανταγωνισμού και της απρόσωπης κοινωνίας στην οποία ζούμε.

Netflix: Σοκ για τους λάτρεις του Squid Game - Δεν θα υπάρξει δεύτερη σεζόν;

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του δημιουργού του, Hwang Dong-hyuk, είναι απλά μία «αλληγορία της σύγχρονης καπιταλιστικής κοινωνίας, κάτι που απεικονίζει τον ακραίο ανταγωνισμό της ζωής. Ήθελα όμως, να χρησιμοποιήσω ως χαρακτήρες ανθρώπους που όλοι έχουμε συναντήσει στην πραγματική ζωή. Τα παιχνίδια που διάλεξα είναι εξαιρετικά εύκολα και κατανοητά, ώστε ο τηλεθεατής να μπορεί να επικεντρωθεί στους χαρακτήρες -από το να προσπαθεί να ερμηνεύσει τους κανόνες». Η σειρά αυτή όμως κάνει και κάτι παραπάνω από αυτό. Απεικονίζει με ακρίβεια, το πόσο μακριά μπορεί να φτάσει ένας άνθρωπος όταν παλεύει να επιβιώσει.

 

Stars & TV

Ροή ειδήσεων

Share