Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Γλυκιά μανούλα: Η Αντζελίνα Τζολί αποχαιρετά τον γιο της και συγκινείται! (Video)

Έφυγε για σπουδές...

23 Αυγούστου 2019 15:28
Γλυκιά μανούλα: Η Αντζελίνα Τζολί αποχαιρετά τον γιο της και συγκινείται! (Video)

Τι νομίζατε... και οι μεγάλοι σταρ δεν είναι άνθρωποι; Η Αντελίνα Τζολί αποχαιρέτησε το γιο της και ως γλυκιά μανούλα συγκινήθηκε... Η Αντζελίνα Τζολί επιστρέφει ως Maleficent! Βγήκε το καινούργιο τρέιλερ!

Ο γιος της Αντζελίνα Τζολί και του Μπραντ Πιτ, Μάντοξ, μεγάλωσε και ετοιμάζεται να ανοίξει τα φτερά του μακριά από την προστατευτική ομπρέλα των γονιών του. Ο 18χρονος Μάντοξ θα σπουδάσει στο πανεπιστήμιο Yonsei που βρίσκεται στη Νότια Κορέα. Ο ίδιος αποφάσισε να σπουδάσει βιοχημεία και η μαμά του δείχνει πολύ υπερήφανη για εκείνον.

Σύμφωνα με τα ξένα μέσα, ο Μάντοξ έγινε δεκτός και σε άλλα πανεπιστήμια, αλλά επέλεξε το Yonsei. Μάλιστα μάθαινε κορεάτικα για να είναι έτοιμος να ανταποκριθεί. Η ηθοποιός τον συνόδευσε στη Σεούλ και με μεγάλη προσπάθεια προσπαθούσε να κρύψει τη συγκίνησή της. Μαμά και γιος, όπως φαίνεται στα βίντεο και τις φωτογραφίες, ήταν πολύ χαρούμενοι...

Σε ρόλο δημοσιογράφου η Αντελίνα Τζόλι: Γράφει για την Times!

Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός, σκηνοθέτης και υπέρμαχος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, Αντζελίνα Τζολί πρόσθεσε μία ακόμη ιδιότητα στο βιογραφικό της: συνεργαζόμενη συντάκτρια του περιοδικού Time.

Ο αρχισυντάκτης και διευθύνων σύμβουλος του περιοδικού, Έντουαρντ Φέλζενθολ ανακοίνωσε τα νέα μαζί με τη δημοσίευση του πρώτου άρθρου του με τίτλο: «Τι Οφείλουμε στους Πρόσφυγες».

Η Αντζελίνα Τζολί, η οποία είναι επίσης Ειδική Απεσταλμένη της Ύπατης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες, θα γράφει μηνιαία άρθρα για τη διαδικτυακή και έντυπη έκδοση του Time.

Στο πρώτο κομμάτι της, η Τζολί αναφέρεται στη διάκριση μεταξύ προσφύγων και μεταναστών, η οποία, όπως τονίζει έχει «θολώσει και πολιτικοποιηθεί».

«Κάποιοι ηγέτες χρησιμοποιούν εσκεμμένα τους όρους πρόσφυγας και μετανάστη χωρίς διάκριση, χρησιμοποιούν εχθρική ρητορική που παράγει φόβο ενάντια σε όλους τους ξένους» γράφει.

«Όλοι αξίζουν αξιοπρέπεια και δίκαιη μεταχείριση, αλλά πρέπει να είμαστε σαφείς όσον αφορά τη διάκριση. Σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, δεν είναι επιλογή να βοηθάμε τους πρόσφυγες, είναι μια υποχρέωση. Είναι απολύτως δυνατό να διασφαλίσουμε ισχυρό έλεγχο των συνόρων και δίκαιες, ανθρώπινες μεταναστευτικές πολιτικές, ενώ ταυτόχρονα να ανταποκριθούμε στην ευθύνη μας να βοηθήσουμε τους πρόσφυγες» επισημαίνει η Αμερικανίδα ηθοποιός.

Αντζελίνα Τζολί: "Αφήστε τες να μιλήσουν"!

Οι γυναίκες πρέπει να έχουν έναν ηγετικό ρόλο στην ανάπτυξη και την εφαρμογή οποιασδήποτε ειρηνευτικής συμφωνίας και να ερωτώνται για όλα τα θέματα που αφορούν το μέλλον της χώρας, όχι μόνο για τα γυναικεία ζητήματα», ανέφερε η Αντζελίνα Τζολί.

Η Αντζελίνα Τζολί, η οποία είναι ειδική απεσταλμένη του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, τάχθηκε υπέρ ενός κεντρικού ρόλου των γυναικών στις ειρηνευτικές συνομιλίες που διεξάγονται στο Αφγανιστάν, διαβεβαιώνοντας ότι η περιθωριοποίησή τους θέτει σε κίνδυνο κάθε σταθερότητα στη χώρα μακροπρόθεσμα.

Οι Αφγανές πρέπει να μπορούν να μιλούν για τον εαυτό τους. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να υπάρχει σημαντική παρουσία διαπραγματευτριών σε όλη την αφγανική κυβερνητική αντιπροσωπεία και πραγματική συμμετοχή των γυναικείων οργανώσεων που εκπροσωπούν την κοινωνία των πολιτών», υπογραμμίζει η Αντζελίνα Τζολί σε άρθρό της που δημοσιεύει το περιοδικό Time.

Ταυτόχρονα, η διάσημη ηθοποίος, καλεί τις ΗΠΑ να ασκήσουν πίεση ώστε να προστατευτεί η φωνή των γυναικών στο Αφγανιστάν.

«Δεν θα υπάρξει σταθερότητα αν μια ειρηνευτική συμφωνία οδηγήσει σε μια νέα εποχή αδικίας και καταπίεσης των γυναικών», προειδοποίησε η Αντζελίνα Τζολί.

Τα χρόνια που οι Ταλιμπάν είχαν την εξουσία της χώρας, τη δεκαετία του 1990, υπήρξε αφανισμός των δικαιωμάτων των γυναικών. Τα μικρά κορίτσια στερήθηκαν του δικαιώματός τους στην εκπαίδευση και γυναίκες εκτελέστηκαν, μερικές φορές δια λιθοβολισμού, για μοιχεία.

Διάφορες διαπραγματεύσεις πραγματοποιήθηκαν μεταξύ των ΗΠΑ και των Ταλιμπάν για την αποκατάσταση της ειρήνης στο Αφγανιστάν, που πλήττεται από τον πόλεμο από το 2001. Αφγανοί πολιτικοί -μόνο άνδρες- συνάντησαν επίσης Ταλιμπάν στη Μόσχα.

Ωστόσο οι συνομιλίες αυτές δέχθηκαν αυστηρή κριτική γιατί δεν επιφύλαξαν επαρκή θέση των γυναικών σε αυτές. Μόνο δύο γυναίκες από μια ομάδα 22 ατόμων, προβλέφθηκε να μετάσχουν στις συνομιλίες που θα διεξαχθούν αυτόν τον μήνα στο Κατάρ μεταξύ μιας αντιπροσωπείας της Καμπούλ και εκπροσώπων των Ταλιμπάν.

Από το 2001, η κατάσταση των γυναικών βελτιώθηκε κάπως στη χώρα σε σχέση με αυτήν που επικρατούσε όταν οι Ταλιμπάν είχαν την εξουσία, ωστόσο η κοινωνία παραμένει πολύ συντηρητική. Πολλές γυναίκες φοβούνται μήπως καταστούν θύματα μιας ειρηνευτικής συμφωνίας.

 

Stars & TV

Ροή ειδήσεων

Share