ΣΟΚ για την Εθνική Πόλο Ανδρών: Αποκλεισμός από την Ισπανία στα πέναλτι με ισοφάριση σε «νεκρό χρόνο»!

Μια αναμέτρηση θρίλερ που κόβει την ανάσα και μια εξέλιξη που σόκαρε την ελληνική αθλητική κοινή γνώμη. Η Εθνική Ομάδα Πόλο Ανδρών γνώρισε σήμερα, Τρίτη 22 Ιουλίου 2025, έναν πικρό αποκλεισμό από τον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Υγρού Στίβου στη Σιγκαπούρη, χάνοντας από την Ισπανία στη διαδικασία των πέναλτι με σκορ 9-11, έπειτα από ένα παιχνίδι που ολοκληρώθηκε στην κανονική του διάρκεια με 7-7.
Ο ημιτελικός εξελίχθηκε σε ένα πραγματικό ντέρμπι, με την ελληνική ομάδα να δίνει σκληρή μάχη. Ωστόσο, η μοίρα της αναμέτρησης γράφτηκε με τον πιο δραματικό τρόπο: η Ισπανία κατάφερε να ισοφαρίσει σε «νεκρό χρόνο», κυριολεκτικά στο τελευταίο δευτερόλεπτο της κανονικής διάρκειας του αγώνα, στέλνοντας το παιχνίδι στη διαδικασία των πέναλτι.
Εκεί, η «γαλανόλευκη» δεν κατάφερε να πανηγυρίσει. Παρά την υπερπροσπάθεια και την επιμονή των Ελλήνων διεθνών, η διαδικασία των πέναλτι δεν τους χαμογέλασε, με αποτέλεσμα την ήττα και τον αποκλεισμό «σοκ».
Αν και η Ελλάδα δεν κατάφερε να αξιοποιήσει όλα τα πλεονεκτήματα που της παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια του αγώνα, ειδικά στις επιθέσεις με παίκτη παραπάνω, η προσπάθεια της ομάδας ήταν αξιοσημείωτη. Η Ισπανία, αποδεικνύοντας την κυνικότητά της, κατάφερε να ανοίξει το σκορ και να εκμεταλλευτεί τις δικές της ευκαιρίες, φτάνοντας τελικά στη νίκη.
Ο αποκλεισμός αφήνει μια πικρή γεύση, καθώς η Εθνική Πόλο Ανδρών έφτασε μια ανάσα από την πρόκριση στον μεγάλο τελικό, αλλά λύγισε στις λεπτομέρειες.
Τα οκτάλεπτα: 2-3, 3-6, 4-6, 7-7, 2-4 πεν.
Ελλάδα (Θοδωρής Βλάχος): Τζωρτζάτος, Γενηδουνιάς, Σκουμπάκης, Γκιουβέτσης, Αργυρόπουλος, Χαλυβόπουλος, Γκίλλας, Καλογερόπουλος, Αλαφραγκής, Κάκαρης, Νικολαΐδης, Παπανικολάου, Ανδρεάδης, Πούρος .
Ισπανία (Νταβίντ Μάρτιν): Αγκίρε, Μουνάριθ, Γρανάδος Σαναούια, Ντε Τόρο, Λαρούμπε, Καμπάνας, Ταχούλ, Περόνε, Μπιέλ, Μπούστος, Λόριο, Χομίλα, Βαλέρα






0 ΣΧΟΛΙΑ