Eurobasket 2025: Ξέσπασε πάνω στην Βοσνία η Ισπανία

Η Ισπανία δεν είχε διάθεση για νέες περιπέτειες και ξεκίνησε το Eurobasket στον όμιλο της Λεμεσού με το… δεξί. Η ομάδα του Σέρτζιο Σκαριόλο μπήκε με το «μαχαίρι στα δόντια» και με μια αποστομωτική εμφάνιση έκανε «σεφτέ» στο φετινό Eurobasket, επικρατώντας με 92-62 της Βοσνίας.
Το ασταμάτητο δίδυμο και η άμυνα που «έπνιξε» τον Νούρκιτς
Ο Σάντι Αλντάμα ήταν ασταμάτητος με 19 πόντους (7/11 σουτ), αλλά δεν ήταν μόνος του. Ο Ντάριο Μπριθουέλα ακολούθησε με 15 πόντους και 5 τρίποντα, ενώ ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ μέτρησε 8 πόντους και 2 ριμπάουντ σε 17 λεπτά στο παρκέ. Η άμυνα των Ισπανών πήρε «άριστα», βγάζοντας εντελώς από τον ρυθμό του τον Γιουσούφ Νούρκιτς (10 π., 2/8 σουτ), ο οποίος δεν κατάφερε να απειλήσει.
Το χρονικό του αγώνα
Οι δύο ομάδες ήταν νευρικές στο ξεκίνημα. Η Βοσνία εκμεταλλεύτηκε την αστοχία των Ισπανών και πήρε προβάδισμα με τον Νούρκιτς (5-6, 4′). Όμως, ο Αλντάμα ανέλαβε δράση για την Ισπανία, και παρά τις προσπάθειες του Άτιτς, οι Ίβηρες πέρασαν μπροστά. Ο Ντάριο Μπριθουέλα ανέβασε τη διαφορά στους 8 πόντους (18-13, 8′), και με δύο ακόμα τρίποντα το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε στο 24-16.
Στο δεύτερο δεκάλεπτο, τα τρίποντα παρέμειναν μεγάλο κομμάτι της επίθεσης των Ισπανών, με τον Μπριθουέλα να ευστοχεί ξανά (32-18, 12′). Ο Αλντάμα ήταν «ζεστός» και η διαφορά «εκτοξεύτηκε» (35-20, 14′), με το ημίχρονο να κλείνει στο 44-30, παρόλο που η Βοσνία προσπάθησε να μείνει στο παιχνίδι.
Στο τρίτο δεκάλεπτο, τα τρίποντα αποτελούσαν σταθερή πηγή σκοραρίσματος για την Ισπανία, η οποία ανέβασε ακόμα περισσότερο τη διαφορά, ξεπερνώντας τους 20 πόντους (56-34, 23′). Ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ μπήκε στην εξίσωση, δίνοντας λύσεις για το 72-47 της τρίτης περιόδου.
Διαβάστε επίσης
Το κρεσέντο των Ισπανών συνεχίστηκε και στην τέταρτη περίοδο, με τον Γουίλι Ερνανγκόμεθ να ανεβάζει τη διαφορά στους 26 πόντους (77-51, 32′). Μέχρι το φινάλε του αγώνα, το σκηνικό δεν άλλαξε, με την Ισπανία να παίρνει την πρώτη της νίκη με τρόπο εμφατικό.






0 ΣΧΟΛΙΑ