Basket League: Μαγικός Χιλ στο Λαύριο – Έστειλε το Μαρούσι σε «τελικό» με τον ΠΑΟΚ για τα playoffs (video)

Basket League: Με τον Χιλ να βγάζει… λαγούς απ’ το καπέλο του και να μη σταματάει να «πυροβολεί» απ’ το τρίποντο (8/11), το Μαρούσι έφυγε με ένα τεράστιο «διπλό» απ’ τη Λαυρεωτική (90-76), πιάνοντας πλέον τον ΠΑΟΚ στην 8η θέση (10-16 ρεκόρ), με τον οποίον παίζει, μάλιστα, το Σάββατο (27/04, 20:15) για μια θέση στα play-offs. Στο 9-17 υποχώρησε το Λαύριο και αποχαιρέτησε το όνειρο της οκτάδας.
Δείτε επίσης: Volley League: Πρωταθλητής Ελλάδας ο Ολυμπιακός – Πήρε το θρίλερ των «αιωνίων»! (Video)
Το ματς
Το Μαρούσι έθεσε από το ξεκίνημα βάσεις νίκης στο παιχνίδι, αφού, με τον Χιλ να είναι σε τρομερή μέρα (15 πόντοι, 6/9 σουτ) και τον Γιαννόπουλο να έχει αναλάβει ρόλο… πασέρ (5 ασίστ), πήρε προβάδισμα 9 πόντων μόλις με τη συμπλήρωση 5:30 αγωνιστικών λεπτών (10-19), ενώ απομακρύνθηκε ακόμη περισσότερο στο φινάλε της περιόδου με 14-27.
Η 2η περίοδος ήταν πιο ισορροπημένη, με τις δύο ομάδες να μην έχουν μεγάλες διαφορές στο παιχνίδι τους. Παρ’ όλα αυτά, η ομάδα του Νίκου Βετούλα κατάφερε να φτάσει στο +16 (22-38) εκμεταλλευόμενη τα λάθη και την αστοχία του Λαυρίου, σε ένα σημείο που ο Γιαννόπουλος κατέβαζε το ένα ριμπάουντ μετά το άλλο (9 συνολικά) και ο Γούνταρντ πρόσθετε πόντους. Οι γηπεδούχοι, πάντως, αντέδρασαν προσωρινά με Καστανιέδα και Μουρ, μειώνοντας σε 26-38 στο 17′, ωστόσο οι φιλοξενούμενοι «έκλεισαν» το ημίχρονο σε απόσταση 15 πόντων απ’ τους αντιπάλους τους (28-43).
Σε διψήφια πλαίσια παρέμεινε και στην 3η περίοδο η διαφορά, παρά το γεγονός ότι το Λαύριο παρουσίασε καλύτερη εικόνα. Το σύνολο του Ηλία Μέξα είχε διαστήματα καλού μπάσκετ σε επίθεση και άμυνα και βρήκε τρόπο να ρίξει τη διαφορά μέχρι και τους 10 πόντους δύο φορές (45-55, 47-57). Και πάλι όμως το Μαρούσι είχε την «απάντηση» με τον Χιλ για να φτάσει στο +14 και να «κλείσει» το δεκάλεπτο στο +11 (53-64).
Ο Χιλ απλά… δε σταματιόταν και αποφάσισε να «τελειώσει» μόνος του τον αγώνα. Τρία διαδοχικά τρίποντα απ’ τον ίδιο και ένα απ’ τον Στασινό έδωσαν στην ομάδα των βορείων προαστίων τη μέγιστη διαφορά της στο παιχνίδι, το +18 του 58-76 (33:30’), με το Λαύριο να μη βρίσκει αντίδραση για το υπόλοιπο του αγώνα και το Μαρούσι να φύγει με το «διπλό» απ’ τη Λαυρεωτική (90-76).
Ένα αποτέλεσμα που του δίνει τη δυνατότητα το επόμενο Σάββατο να παίξει… τα ρέστα του στο «Παλατάκι» για την 8η και τελευταία θέση των play-offs.






0 ΣΧΟΛΙΑ