Παναθηναϊκός – Άρης 76-65: Πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας μπάσκετ

Ο Παναθηναϊκός με τον Κέντρικ Ναν να διαλύει τα αμυντικά πλάνα του Άρη (20π., 6 ριμπ, 5 ασίστ) πήρε τη νίκη (76-65), η οποία ισοδυναμεί με πρόκριση για τον τελικό του Final 8 της Κρήτης.
Το ματς
Ο Κέντρικ Ναν ανέλαβε να οδηγήσει τον Παναθηναϊκό στο πρώτο ημίχρονο του ημιτελικού απέναντι στον Άρη.
Και ο Βασίλης Τολιόπουλος αποτέλεσε το… αντίβαρο.
Δείτε επίσης: Basket League: «Περίπατος» Παναθηναϊκού στα Λιόσια πριν το Final-8 του Κυπέλλου (video)
Το σκορ μέχρι το ξεκίνημα της 2ης περιόδου ήταν ισορροπημένο, ο Ναν έβρισκε τον τρόπο να φτάνει μέχρι το καλάθι του Άρη, παρά τα μαρκαρίσματα που άλλαζαν συνεχώς.
Η ισορροπία του αγώνα διαφοροποιήθηκε στα μέσα της 2ης. Ένα μαρκάρισμα του Μποχωρίδη πάνω στον Λεσόρ, έφερε τον καταλογισμό του αντιαθλητικού στον Έλληνα γκαρντ και της τεχνικής ποινής στο Γάλλο για την αντίδρασή του.
Η δεύτερη τεχνική ποινή (είχε δεχτει άλλη μία νωρίτερα) σήμανε την αποβολή του, με τον Λεσόρ να διαμαρτύρεται έντονα. Αυτό σήμαινε πως ο Παναθηναϊκός θα συνέχιζε δίχως το βασικό του σέντερ.
Όσο υπήρχε ο Ναν, δεν υπήρχε πρόβλημα. Ακόμη και οι 17 πόντοι του Βασίλη Τολιόπουλο στο πρώτο ημίχρονο με εξαιρετικά στατιστικά (5/5 διπ., 2/4 τριπ., 1/1 βολή) ήταν μόνο ικανοί να κρατήσουν κοντά τον Άρη στο σκορ, αλλά δεν απειλούσε ουσιαστικά τον Παναθηναϊκό.
Η ομάδα του Καστρίτη κλήθηκε να αντιμετωπίσει από νωρίς προβλήματα στα φάουλ, αφού μετά από 20 αγωνιστικά λεπτά ο Σανόγκο είχε 3 φάουλ και από 2 οι Ντε Σόουζα, Μπάνκστον, Σταρκ, Περσίδης.
Αντίθετα, ο Παναθηναϊκός έκλεισε το πρώτο ημίχρονο με 4 φάουλ, συν άλλα τρία από τεχνικές ποινές (δύο στον Λεσόρ, μία στον Αταμάν).
Αυτό φυσικά μεταφράζεται και σε παραπάνω βολές.
Στο 3ο δεκάλεπτο ο ρυθμός του σκοραρίσματος έπεσε και λόγω της αστοχίας, αλλά και των δυνατών αμυνών και από τις δύο ομάδες. Για τον Παναθηναϊκό, η εξήγηση είναι απλή. Ο Ναν σταμάτησε να δίνει πόντους και οι «πράσινοι» αναζητούσαν τον παίκτη που θα τους οδηγήσει με ασφάλεια. Ο Μήτογλου αποτέλεσε την πιο σταθερή λύση, με τη διαφορά να μένει στα επίπεδα των +10 πόντων και τον Άρη να πληρώνει τα διπλάσια λάθη που μετρούσε σε 30 αγωνιστικά λεπτά (16-8).
Ο Ρόνι Χάρελ μπήκε στην εξίσωση του σκοραρίσματος, με τον Τολιόπουλο να μένει με ένα πόντο στο 2ο ημίχρονο, αλλά σε εκείνο το σημείο ο Παναθηναϊκός είχε βρει τη λύση, με τον Ναν να αναλαμβάνει και ρόλο δημιουργού (5), ενώ παράλληλα ο Άρης δεν μπορούσε να ξεπεράσει τα προβλήματα των πολλών φάουλ και των περιορισμένω λύσεων.






0 ΣΧΟΛΙΑ