Δευτέρα, 29 Απριλίου 2024

«Παγώνει» ή όχι το γήπεδο του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό μετά την αλλαγή ηγεσίας στον Δήμο Αθηναίνων; Ποια τα δεδομένα της Διπλής Ανάπλασης;

Τι ισχύει πλέον για το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού

16 Οκτωβρίου 2023 08:42
«Παγώνει» ή όχι το γήπεδο του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό μετά την αλλαγή ηγεσίας στον Δήμο Αθηναίνων; Ποια τα δεδομένα της Διπλής Ανάπλασης;
Από Παναγιώτης Παπανικολάου

Ο Κώστας Μπακογιάννης υπέστη ήττα στις δημοτικές εκλογές από τον Χάρη Δούκα, ο οποίος θα γίνει ο νέος δήμαρχος των Αθηναίων. Έτσι, είναι λογικό το κυρίαρχο ερώτημα των οπαδών του Παναθηναϊκού να είναι τι συμβαίνει τώρα με το γήπεδο και τον Βοτανικό και αν υπάρχουν αλλαγές.

Σύμφωνα με το Athensmagazine.gr, δεν υπάρχουν αλλαγές! Αυτό συμβαίνει επειδή οι υπογραφές με την κοινοπραξία ΑΚΤΩΡ-ΤΕΡΝΑ-Μυτιληναίος για το μεγάλο έργο έχουν ολοκληρωθεί και το μόνο που απομένει είναι η έναρξη της κατασκευής. Όλα τα θέματα που είχαν να κάνουν με τη δημοτική αρχή έχουν επιλυθεί.

Επιπλέον, η πολιτική ομάδα που εκπροσωπεί ο κ. Δούκας έχει εκφράσει τη στήριξή της προς την αποτελεσματική ανακαίνιση, όπως αποδεικνύουν και οι ψηφοφορίες στο δημοτικό συμβούλιο. Ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος των Αθηναίων είναι επίσης υποστηρικτής του μεγάλου έργου και του γηπέδου του "τριφυλλιού" στο Βοτανικό. Αναμένουμε με ενδιαφέρον την πρώτη του δήλωση επί του θέματος μετά την εκλογή του στη δημαρχία.

«Nα γίνει το γήπεδο του Παναθηναϊκού αλλά...»: Τι είχε πει ο Χάρης Δούκας για τον Βοτανικό;

Ο δήμος της Αθήνας αλλάζει χέρια αφού ο Χάρης Δούκας έκανε την απόλυτη ανατροπή και νίκησε τον αντίπαλό του, Κώστα Μπακογιάννη, στην εκλογική «μάχη». Πλέον, οι φάκελοι που θα κληθεί να ανοίξει ο νέος δήμαρχος είναι πολλοί και ένας από αυτούς αφορά την υπόθεση «Βοτανικός».

Ο ίδιος είχε μιλήσει για το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού πριν εκλεγεί και μεταξύ άλλων είχε υποστηρίξει πως είναι υπέρ της κατασκευής του σταδίου. Εντούτοις, ο κ. Δούκας υποστήριξε πως αυτό θα πρέπει να γίνει με βιοκλιματικό τρόπο και μικρό ανθρακικό αποτύπωμα.

Αναλυτικά τα όσα είχε πει στο ΑΠΕ ο κ. Δούκας:

«Ήμουν πριν λίγες ημέρες στον Ελαιώνα. Άλλη μια τεράστια χαμένη ευκαιρία για την Αθήνα, για τον δήμο, για την Περιφέρεια, διότι θα μπορούσε να είναι άλλος ένας πολύ σημαντικός χώρος πρασίνου, οξυγόνου, που έχει καεί τόσες φορές η Πάρνηθα και δεν έχουμε δυνατότητα να βρούμε άλλες περιοχές όπου να έχουμε συμπαγές πράσινο. Και είναι μια περιοχή σε εγκατάλειψη, που δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή ούτε πράσινο, ούτε κατασκευές γίνονται για το περίφημο γήπεδο.

Κατανοώ ότι θα προχωρήσουν, αλλά πάνε ακόμη με αργό ρυθμό, άρα είναι σημαντική πρότασή μας, επιτέλους να προχωρήσουμε γρήγορα στην περιοχή εκεί, που είναι ξεχασμένη και παρατημένη και να πάμε σε χώρους πρασίνου. Βεβαίως να γίνει και το γήπεδο του Παναθηναϊκού, αλλά να γίνει με βιοκλιματικό τρόπο, με μικρό ανθρακικό αποτύπωμα, όπως σχεδιάζουν όλες οι πόλεις, γήπεδα και κτιριακές υποδομές το 2023.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share