Κυριακή, 28 Απριλίου 2024

Η ελληνική σημαία ψηλά: Πρωταθλητής Ευρώπης στο Σκητ ο Χαλκιαδάκης - Πήρε το «εισιτήριο» και για τους Ολυμπιακούς Αγώνες!

Μας γεμίζει ξανά υπερηφάνεια ο Έλληνας πρωταθλητής!

11 Σεπτεμβρίου 2023 21:55
Η ελληνική σημαία ψηλά: Πρωταθλητής Ευρώπης στο Σκητ ο Χαλκιαδάκης - Πήρε το «εισιτήριο» και για τους Ολυμπιακούς Αγώνες!
Από Κυριάκος Μελλίδης

Πρωταθλητής Ευρώπης στο Σκητ ανδρών του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του Όσιγιεκ, στέφθηκε ο Χαράλαμπος Χαλκιαδάκης, ο οποίος με την επιτυχία του αυτή εξασφάλισε ταυτόχρονα και το «εισιτήριο» συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, το καλοκαίρι του 2024.

Μετά το ασημένιο μετάλλιο στο ομαδικό του Σκητ Ανδρών του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του Μπακού, πριν από τρεις εβδομάδες, ο Έλληνας σκοπευτής έδειξε πως ήταν πανέτοιμος για μία ακόμη μεγάλη διάκριση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Στο τέλος των προκριματικών ο Χαλκιαδάκης βρέθηκε στην κορυφή της κατάταξης έχοντας μόνο μια άστοχη βολή (124/125) και μπήκε στον τελικό ως δεύτερος με τριπλή ισοπαλία.

Εκεί δεν έχασε ούτε μια βολή και απόλυτα δίκαια κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο και τη συμμετοχή του στο κορυφαίο αθλητικό ραντεβού του πλανήτη το ερχόμενο καλοκαίρι. Η σημερινή επιτυχία του Μπάμπη Χαλκιαδάκη ανέβασε τις συμμετοχές της Ελλάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024» στις πέντε, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στην ιστορία της ελληνικής σκοποβολής.

Οι σκοπευτές που κατέκτησαν τα εισιτήρια είναι, η Άννα Κορακάκη, η Χριστίνα Μόσχη, η Εμμανουέλα Κατζουράκη, ο Ευθύμιος Μίτας κι ο Χαράλαμπος Χαλκιαδάκης.

Ραγίζει καρδιές ο παππούς του Τεντόγλου: «Θα νικήσω τον καρκίνο, να βλέπω τον Μίλτο» (video)

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής Μίλτος Τεντόγλου, επιστρέφοντας στο ξενοδοχείο της αποστολής της Ελλάδας, μετά την απίστευτη νίκη του στον τελικό του άλματος εις μήκος, προσπέρασε τον γραμματέα του ΣΕΓΑΣ, Παναγιώτη Δημάκο για να χαιρετήσει τον παππού του.

«Πρώτα τον παππού», είπε ο 25χρονος πρωταθλητής και έτρεξε να αγκαλιάσει τον παππού του ο οποίος δεν κρατιόταν να έτρεχε προς το μέρος του. «Ο παππούς μου έχει πρόβλημα υγείας πολύ σοβαρό και ταξίδεψε μέχρι εδώ και ήθελα να του δώσω τη χαρά να τον χαιρετήσω πρώτο και αυτό έκανα» είπε ο Τεντόγλου μετά την παρεξήγηση που προέκυψε μετά τον τελικό.

Ο παππούς του Μίλτου Τεντόγλου άνοιξε την καρδιά του. Είχα μάθει κάποια πράγματα, αλλά δεν ήξερα αν ήθελε να μου τα πει. Είναι παλικάρι. Τα λέει. Με καρκίνο, χημειοθεραπείες, αυτοκόλλητα μορφίνης για να μην πονάει. Ξάπλα τον πήγε ο γιος του στο αμάξι 10 ώρες ταξίδι για να δει τον εγγονό του να θριαμβεύει. Με βοήθησε και ο πατέρας του Τεντόγλου, ο Γιώργος Τεντόγλου και η μητέρα του, η Ιωάννα Παπαδημητρίου. Τους ευχαριστώ από καρδιάς.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share