Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Υποτάχθηκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς: Ήττα από τον Αλκαράθ με 2-0

Δεν τα κατάφερε ο Έλληνας τενίστας

23 Απριλίου 2023 18:49
Υποτάχθηκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς: Ήττα από τον Αλκαράθ με 2-0
EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Δεν τα κατάφερε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στον τελικό του τουρνουά της Βαρκελώνης και παρά την καλή του πορεία έως τώρα υποτάχθηκε. Ο Έλληνας τενίστας ηττήθηκε με 2-0 σετ από τον Κάρλος Αλκαράθ (6-3, 6-4) στον τελικό του τουρνουά της Βαρκελώνης.

Ο Έλληνας τενίστας πάλεψε απέναντι στον φορμαρισμένο Κάρλος Αλκαράθ, αλλά ηττήθηκε από τον Ισπανό με 2-0 σετ (6-3, 6-4). Ο συμπατριώτης μας δεν μπόρεσε να σπάσει την «κατάρα» που τον κυνηγάει στα ATP 500, με τον Στέφανο να έχει πλέον 0/10 σε τελικούς της συγκεκριμένης κατηγορίας.

Παρόλα αυτά, ο Ελληνας τενίστας κρατάει τις εξαιρετικές εμφανίσεις που πραγματοποίησε αυτή την εβδομάδα στη Βαρκελώνη και την πορεία στο καταλανικό τουρνουά, που θα του δώσουν ώθηση ενόψει των χωμάτινων Masters που ακολουθούν σε Μαδρίτη και Ρώμη, αλλά και του Ρολάν Γκαρός (σ.σ τέλη Μαΐου).

Ο Τσιτσιπάς έδειξε επίσης να έχει ξεπεράσει πλήρως τον τραυματισμό που είχε υποστεί στον ώμο και του δημιούργησε πολλά προβλήματα μετά το Αυστραλιανό Οπεν. Πλέον, είναι έτοιμος να διεκδικήσει τα τρόπαια στα σπουδαία χωμάτινα τουρνουά που ακολουθούν το επόμενο διάστημα.

Ο Στέφανος ξεκίνησε δυνατά το παιχνίδι και με μπρέικ στο τρίτο γκέιμ προηγήθηκε με 2-1, αλλά ο Αλκαράθ απάντησε με το ίδιο… νόμισμα και ισοφάρισε σε 2-2.

Ο Ισπανός μάλιστα στο 8ο γκέιμ έσπασε για δεύτερη φορά το σερβίς του Τσιτσιπά και έφτασε στο 5-3, με τον Ιβηρα στη συνέχεια να σερβίρει καλά και να φτάνει στο 6-3.

Ο Κάρλος και δέχθηκε πρώτος μπρέικ, αντέδρασε και έκανε το πρώτο βήμα για την κατάκτηση του τίτλου στη Βαρκελώνη. Στο δεύτερο σετ οι δύο τενίστες πήγαιναν χέρι-χέρι μέχρι το 2-2, όταν Ισπανός έκανε μπρέικ και προηγήθηκε με 3-2.

Στη συνέχεια ο Τσιτσιπάς προσπάθησε να απαντήσει στο μπρέικ που δέχθηκε, αλλά δεν τα κατάφερε, με τον Αλκαράθ να φτάνει με μαθηματική ακρίβεια στο 6-4 και να παίρνει το βαρύτιμο τρόπαιο, επικρατώντας με 2-0 σετ του Ελληνα τενίστα.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share