Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Θρίαμβος για τον Στέφανο Τσιτσιπά: Προκρίθηκε στους «8» της Βαρκελώνης

Δείτε τα highlights

20 Απριλίου 2023 18:29
Θρίαμβος για τον Στέφανο Τσιτσιπά: Προκρίθηκε στους «8» της Βαρκελώνης
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Θρίαμβος επικράτησε για τον Στέφανο Τσιτσιπά, καθώς προκρίθηκε στους «8» της Βαρκελώνης.

Μία μέρα μετά τη νίκη επί του Πέδρο Κατσίν με 2-0 σετ, ο Στέφανος Τσιτσιπάς επικράτησε και του Ντένις Σαποβάλοφ με το ίδιο σκορ και προκρίθηκε στους προημιτελικούς του χωμάτινου τουρνουά της Βαρκελώνης, όπου θα αντιμετωπίσει την Παρασκευή (21/4) τον Άλεξ Ντε Μινόρ. Σημειώνεται ότι στους «16» προκρίθηκε χωρίς αγώνα.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας ήταν φυσικά το φαβορί για τη νίκη και δεν δυσκολεύτηκε να την πάρει, καθαρίζοντας τον αντίπαλό του μέσα σε μία ώρα και 17 λεπτά. Κάνοντας δύο break point και εκμεταλλευόμενος τα αβίαστα λάθη του αντιπάλου του, ο Τσιτσιπάς πήρε με 6-3 το πρώτο σετ και ακολούθησε το 6-2 στο δεύτερο για το εύκολο 2-0.

Έτσι, προκρίθηκε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά και για 4η φορά συνολικά στους προημιτελικούς του τουρνουά της Βαρκελώνης, όπου αντίπαλό τους θα είναι ο Άλεξ Ντε Μινόρ. Αντίπαλος… ό,τι πρέπει για τον Τσιτσιπά, αφού τον έχει νικήσει και τις οκτώ φορές που τον έχει συναντήσει.

Τα σετ: 6-3, 6-2

Τσιτσιπάς - Australian Open: Το αστρονομικό ποσό που εξασφάλισε με την πρόκρισή του στον τελικό

Μια ανάσα βρίσκεται ο Στέφανος Τσιτσιπάς από την κατάκτηση του πρώτου του γκραν σλαμ μετά την πρόκρισή του στον τελικό του Australian Open. Ο Έλληνας τενίσας εξασφάλισε το Νο3 στην παγκόσμια κατάταξη και παράλληλα ένα πολύ μεγάλο ποσό ως φιναλίστ.

Ο ηττημένος του τελικού θα εισπράξει το ποσό του 1.625.000 δολαρίων, ενώ αν κερδίσει, εκτός από το Νο1 στην παγκόσμια κατάταξη, θα πάρει και το ποσό των 2.975.000 δολαρίων.

Τσιτσιπάς - Australian Open: Το αστρονομικό ποσό που εξασφάλισε με την πρόκριση στον τελικό του

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share