Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024

Κύπελλο Ελλάδας: Αναβολή στα ματς των ημιτελικών με απόφαση Κυριάκου Μητσοτάκη

Τι ισχύει για Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Λαμία

1 Μαρτίου 2023 10:48
Κύπελλο Ελλάδας: Αναβολή στα ματς των ημιτελικών με απόφαση Κυριάκου Μητσοτάκη
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η χειρότερη τραγωδία με τρένα στην ιστορία της χώρας εξελίσσεται τις τελευταίες ώρες, μετά από τη σύγκρουση αμαξοστοιχιών στα Τέμπη, αργά το βράδυ της Τρίτης (28/2).

Ο τελευταίος απολογισμός για την ανείπωτη τραγωδία με τα τρένα στα Τέμπη αναφέρει ότι οι νεκροί ανέρχονται στους 36, ενώ από τους τραυματίες, οι 66 νοσηλεύονται και οι υπόλοιποι 32 έχουν πάρει εξιτήριο. Οι 6 βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας, ενώ τα συνεργεία διάσωσης συνεχίζουν τις προσπάθειες για τον εντοπισμό αγνοούμενων, καθώς στο ένα τρένο επέβαιναν 350 άτομα!

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε πως έχει κηρυχθεί τριήμερο εθνικό πένθος και όπως είναι λογικό, αυτές τις ώρες, ο αθλητισμός έχει περάσει σε δεύτερη μοίρα. Κατόπιν μάλιστα προσωπικής απόφασης του ίδιου του πρωθυπουργού, οι αποψινές αναμετρήσεις για το Κύπελλο Ελλάδος, ανάμεσα σε Λαμία – ΠΑΟΚ, αλλά και Ολυμπιακό και ΑΕΚ, οδηγούνται σε αναβολή.

Τραγωδία με τρένα στα Τέμπη
ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ /EUROKINISSI

Παράλληλα, ο Μητσοτάκης αποφάσισε την αναβολή κάθε αθλητικής δραστηριότητας στη χώρα για τις επόμενες τρεις μέρες μετά την τραγωδία με τη σύγκρουση των δύο τρένων.

Τις τελευταίες ώρες υπήρχαν συνεχείς διαβουλεύσεις ανάμεσα στην ΕΠΟ και την κυβέρνηση, καθώς το ασφυκτικό καλεντάρι πιέζει τις ομάδες, αλλά και την ομοσπονδία, όμως ο πρωθυπουργός πήρε την απόφαση λόγω του πένθους να μην γίνουν τα δύο παιχνίδια που ήταν προγραμματισμένα για σήμερα.

Κυριάκος Μητσοτάκης
EUROKINISSI

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: «Που είναι και που λειτουργεί η σηματοδότηση...» - «Προφητική» ανάρτηση του προέδρου μηχανοδηγών λίγες ώρες πριν από την τραγωδία (photo)

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Επί σειρά ετών οι μηχανοδηγοί προειδοποιούσαν για την ελλιπή έως ανύπαρκτη μέριμνα όσον αφορά την ασφάλεια του σιδηροδρομικού δικτύου. Είτε μέσω εκκλήσεων, είτε μέσω ηχηρών παραιτήσεων, άνθρωποι που εργάζονται στον εν λόγω τομέα έχουν αναδείξει σε πολλές περιπτώσεις το γεγονός πως δεν λειτουργούν τα συστήματα ασφαλείας και ως εκ τούτου εκτίθενται σε κινδύνους τόσο οι επιβάτες, όσο και οι εργαζόμενοι.

Λίγες ώρες πριν από πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη, ο Κώστας Γενηδουνιάς είχε αναφερθεί σε προγραμματισμένη επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκης στο Κέντρο Τηλεδιοίκησης – Σηματοδότησης στη Θεσσαλονίκη, καταγγέλλοντας ότι ούτε η τηλεδιοίκηση, ούτε η σηματοδότηση λειτουργεί στο σιδηροδρομικό δίκτυο της Βορείου Ελλάδας.

Μία ανάρτηση που προειδοποιούσε για τα ελλιπή μέτρα προστασίας σε τμήματα του σιδηροδρομικού δικτύου της χώρας, λίγες ώρες πριν το τραγικό συμβάν στα Τέμπη. Παράλληλα, ανατριχίλα προκαλεί μητέρα που βρέθηκε στον σταθμό του ΟΣΕ και αναζητούσε το παιδί της.

«Ο Κ. Μητσοτάκης θα βρεθεί αύριο στο Κέντρο τηλεδιοίκησης – σηματοδότησης σιδηροδρομικού δικτύου βορείου Ελλάδος διαβάζω μόλις σε site. Μπορεί κάποιος να μας πει που είναι και που λειτουργεί η σηματοδότηση & τηλεδιοικηση στην βόρεια Ελλάδα ; Προς Δράμα δεν υπάρχει, μετά το Πλατύ, προς Φλώρινα μονή γραμμή, ενώ προς Αθήνα όλα σβηστά, μετά το τχ1 κόκκινο, σε λειτουργία η Σίνδος, η γραμμή προς Στρυμώνα ζούγκλα. Στην φωτό, οι ετοιμασίες.. Ρε τι ζούμε;», σημείωνε ο κ. Γενηδούνιας.

Προφήτης ο Υπουργός Μεταφορών - Ακριβώς 10 μέρες πριν είχε δηλώσει πως: «Δεν παίζουμε με την ασφάλεια των επιβατών στα τρένα»

Σοκαρισμένο είναι το Πανελλήνιο από την ανείπωτη τραγωδία στα Τέμπη με τους νεκρούς να ξεπερνούν τους 36, έπειτα από σύγκρουση τρένων!

Τραγική ειρωνεία πως ο Υπουργός Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, πριν 10 μέρες είχε ξεκαθαρίσει πως η ασφάλεια των επιβατών των τρένων στην Ελλάδα είναι δεδομένη!

Ο κ. Καραμανλής τόνισε ότι ο ΟΑΣΑ θα πρέπει πλέον να εκπονήσει ένα νέο στρατηγικό σχέδιο για όλη την Αττική, μια συνολική μελέτη, προκειμένου να διαπιστωθεί η συγκοινωνιακή προσφορά ανάλογα με την επιβατική ζήτηση. Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών τόνισε ότι το νέο σχέδιο για τις αστικές συγκοινωνίες βρίσκεται στη διαδικασία διενέργειας διαγωνισμού και η εκπόνηση της μελέτης θα ξεκινήσει μέσα στο 2023.

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών στηλίτευσε μάλιστα την υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ. «Ιδιωτικοποιήσατε τη Hellenic Train σε ένα βράδυ για 45 εκατομμύρια ευρώ και έρχεστε και μας κουνάτε το δάχτυλο. Λίγο έλεος σε αυτή την αίθουσα. Οι δήθεν αριστεροί που θα τα κρατικοποιούσατε. Τώρα θέλετε να πάει το τρενάκι στο Δήμο.

Ο Δήμος μπορεί να λειτουργήσει καλύτερα μία τέτοια σιδηροδρομική γραμμή από ότι μπορεί να λειτουργήσει υπό την αιγίδα του ΟΣΕ και μίας κρατικής οντότητας;» αναρωτήθηκε απευθυνόμενος στην αξιωματική αντιπολίτευση. Τόνισε ότι με τη σύμβαση που υπέγραψε η Κυβέρνηση με τη Hellenic Train διόρθωσε τα κακώς κείμενα της ιδιωτικοποίησης - ξεπουλήματος του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share