Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Ολυμπιακός - Άλμπα Βερολίνου 86-76: Επιστροφή στις νίκες για τους ερυθρόλευκους

Στο 7-3 οι Πειραιώτες μετά τις πρώτες 10 αγωνιστικές

24 Νοεμβρίου 2022 22:52
Ολυμπιακός - Άλμπα Βερολίνου 86-76: Επιστροφή στις νίκες για τους ερυθρόλευκους
ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Ολυμπιακός υποδέχθηκε την Άλμπα Βερολίνου με στόχο να επιστρέψει στις νίκες μετά την ήττα από τη Μακάμπι στο Τελ Αβίβ και ακριβώς αυτό έκανε, επικρατώντας με 86-76 και ανεβαίνοντας στο 7-3 μετά τις πρώτες 10 αγωνιστικές της φετινής Euroleague. Αν θυμάστε, οι ερυθρόλευκοι είχαν καταρρεύσει την τελευταία περίοδο στον αγώνα με την Μακάμπι.

Ο αγώνας

Με τους Γουόκαπ, ΜακΚίσικ (αντί του Κάναν), Παπανικολάου, Βεζένκοβ, Φαλ άνοιξε το ματς ο Μπαρτζώκας, με τον Σακ να κόβεται σε τελείωμα κοντά στο καλάθι και να αστοχεί στην επόμενη φάση σε σουτ από τη γωνία. Ο Βεζένκοβ ήταν όμως on fire, έβαλε εννέα για το 11-10 στο πέμπτο λεπτό, την ώρα που η Άλμπα στηριζόταν στα 222 εκατοστά του Κουμάτζι, σε άμυνα κι επίθεση, πριν ο Σίκμα μπει στο ματς και σκοράρει για το 11-16 στο 8'. Οι Γερμανοί έπαιζαν καλό μπάσκετ, πήγαιναν σε μεγάλες επιθέσεις, έκλεισαν την περίοδο μπροστά με τρεις (18-21) και έδειξαν ικανοί να διεκδικήσουν την νίκη στο ΣΕΦ.

euroleague παπανικολάου ολυμπιακός
(ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Ο Σλούκας έψαξε τον Μπόλομποϊ στις αρχές της του δεύτερου δεκαλέπτου, όμως η Άλμπα συνέχισε να βάζει τα σουτ. Ο Κάναν με τρίποντο μείωσε στον πόντο (30-31 στο 14'), αυτός έφτιαξε το σουτάκι του Μπόλομποϊ για το 32-31 και γενικώς έδειξε πιο αποφασιστικός, με τον αναπληρωματικό σέντερ του Ολυμπιακού να βάζει και τρίποντο για το 37-31 μέσα σε αποθέωση. Η Άλμπα κάλεσε timeout, οι Πειραιώτες "πάγωσαν" αμέσως, σταμάτησαν να κυκλοφορούν τη μπάλα, δέχθηκαν ένα σερί 0-6 και μπήκαν και πάλι σε θέση κυνηγού μέχρι το ημίχρονο που βρήκε τις δύο ομάδες σε μια κάποια ισορροπία (39-38).

Με τον ΜακΚίσικ να πατάει το γκάζι στο ξεκίνημα του β' μέρους, ο Ολυμπιακός πήγε στο +8 (46-38) και έδειξε για πρώτη φορά στο ματς αποφασιστικότητα και αληθινό πείσμα. Μόνο που ο Αμερικανός χρεώθηκε με τρίτο φάουλ, δέχθηκε τεχνική ποινή και πήγε στον πάγκο στο 24'. Σλούκας και Παπανικολάου κράτησαν τους Πειραιώτες μπροστά, το τρίποντο συνέχισε να πληγώνει την ομάδα τους και το 61-59 στο 30' άφηνε ανοιχτός λογαριασμούς με τον Μπαρτζώκα να βλέπει 61% στο δίποντο και 27% πίσω από τα 6μ.75.

Ο Έλληνας προπονητής κράτησε τον Μπόλομποϊ στο ματς στις αρχές της τέταρτης και εκείνος έβαλε γκολ-φάουλ για το 64-61, πριν Βεζένκοβ - Παπανικολάου συνεργαστούν για το +5 και δουν την Άλμπα να στέκεται ξανά και ξανά όρθια με μεγάλες φάσεις που ξεκινούσαν από την άμυνά της. Ο Λαρεντζάκης έγραψε με τρίποντο το 73-68 στο 35', ο Παπανικολάου τελείωσε αιφνιδιασμό για το +7, αυτός έκανε και το +9 για να ξεσπάσει την ώρα που το ΣΕΦ βρισκόταν στο πόδι. Ήταν το σημείο που όλα κρίθηκαν, ήταν το σημείο που οι Γερμανοί κατάλαβαν ότι δεν είχαν κάτι περισσότερο να προσφέρουν σε αυτή τη βραδιά.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share