Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Eurobasket 2022: «Πάρτι» για την Γερμανία - Με άδειες βαλίτσες επιστρέφει η Εθνική μας ομάδα (video)

Μπλακ άουτ στο Βερολίνο για την Εθνική Ελλάδος

13 Σεπτεμβρίου 2022 23:40
Eurobasket 2022: «Πάρτι» για την Γερμανία - Με άδειες βαλίτσες επιστρέφει η Εθνική μας ομάδα (video)
FIBA.COM: ONLY FOR EDITORIAL USE
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τέλος στο όνειρο της Εθνικής Ελλάδας για μετάλλιο στο Eurobasket έβαλε η απίθανη Γερμανία που επικράτησε με 107-96! Η αγνώριστη ελληνική ομάδα υπέστη ολικό μπλακ άουτ στην τρίτη περίοδο και ουσιαστικά δεν επέστρεψε ποτέ στον προημιτελικό του Βερολίνου χάνοντας τη μεγάλη ευκαιρία για να μπει στη μάχη των μεταλλίων.

Δείτε επίσης: Eurobasket 2022: Οι Ισπανοί είναι στους «4» και το πανηγυρίζουν με τη ψυχή τους (video)

Η τρομερή Γερμανία προσγείωσε απότομα και τιμώρησε την προβληματική άμυνα των Ελλήνων παικτών που δεν βρήκαν τρόπο για να αντιμετωπίσουν τον απίστευτο επιθετικό πλουραλισμό των αντιπάλων τους, οι οποίοι σκόραραν με κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο παίζοντας εξαιρετικό μπάσκετ. Δυστυχώς για την ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη τίποτα δεν λειτούργησε σωστά στο πιο κρίσιμο παιχνίδι του τουρνουά. Ως εκ τούτου, η προσπάθεια για επιστροφή στην κορυφή της Ευρώπης ολοκληρώθηκε άδοξα...

Οι 6.000 Έλληνες φίλαθλοι που βρέθηκαν στις εξέδρες της Mercedes Benz Arena δημιούργησαν φανταστική ατμόσφαιρα θυμίζοντας Ελλάδα, όμως αυτό δεν ήταν αρκετό για να ωθήσει τη Γαλανόλευκη στη νίκη. Αντιθέτως, η εικόνα της ομάδας ήταν απογοητευτική όπως καταδεικνύουν και οι 100+ πόντοι που δέχθηκε απ' τους Γερμανούς, οι οποίοι προκρίθηκαν πανάξια στην τετράδα και θα αναμετρηθούν με την Ισπανία στον ημιτελικό της Παρασκευής (16/9).

To ματς

Η Ελλάδα δεν μπήκε καλά στο παιχνίδι σε αντίθεση με τη Γερμανία που έβγαζε... φωτιές στην επίθεση. Έχοντας 4/4 τρίποντα οι Γερμανοί βρέθηκε νωρίς-νωρίς στο +9 (14-5) και λίγο αργότερα στο 19-9 με 5/6! Το τάιμ άουτ του Ιτούδη ηρέμησε την ομάδα, που επέστρεψε στο παρκέ με βελτιωμένη άμυνα, καλύτερες επιλογές στην επίθεση και τον Αντετοκούνμπο να... γκαζώνει φτάνοντας τους 13 πόντους (6/6 δίποντα, 0/1 τρίποντο και 1/2 βολές), και τις 4 ασίστ στο τέλος της περίοδου, που βρήκε την Εθνική στο -4 (31-27) και ουσιαστικά μέσα στο παιχνίδι.

Μολονότι η Ελλάδα μείωσε στο καλάθι με το ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου (31-29), οι Γερμανοί βρήκαν τον τρόπο για να ξεφύγουν με επτά πόντους (36-29). Σταδιακά όμως η Εθνική, με τη συνδρομή του δραστήριου Λαρεντζάκη και το μυαλό του εξαιρετικού Αντετοκούνμπο, ροκάνισε τη διαφορά, προτού ισοφαρίσει για πρώτη φορά έπειτα από ώρα σε 44-44 και πάρει το προβάδισμα αμέσως μετά με 46-44.

Έχοντας πάρει πια έναν ξέφρενο ρυθμό το ματς, όπως καταδεικνύουν και οι 100 πόντοι σε 17 λεπτά, χάθηκε το κοντρόλ και οι Γερμανοί ξέφυγαν και πάλι με τέσσερις (55-51) προτού αρχίσει η ελληνική αντεπίθεση. Με ένα μίνι σερί 10-2 και με τον Σλούκα να πετυχαίνει ένα αδιανόητο buzzer beater απ' το κέντρο με τη λήξη του ημιχρόνου, η Ελλάδα πήγε στα αποδυτήρια στο +4 (61-57) και με την ψυχολογία πλέον υπέρ της. Ο Γιάννης σ' αυτό το διάστημα έκανε τρομερά πράγματα μέσα στο παρκέ έχοντας φτάσει τους 19 πόντους με 8 ασίστ και 5 ριμπάουντ!

Κι όμως οι Γερμανοί βγήκαν στο παρκέ αποφασισμένοι και με ένα σερί 7-0 «δήλωσαν» στους παίκτες της Εθνικής μας ότι θα πρέπει να προσπαθήσουν πολύ περισσότερο για να τους νικήσουν. Παίζοντας καλή άμυνα και ακόμη καλύτερη επίθεση και με ασύλληπτα ποσοστά ευστοχίας έφεραν την ελληνική ομάδα σε εξαιρετικά δυσμενή θέση. Το 61-57 υπέρ της Ελλάδας μετετράπη μέσα σε έξι λεπτά σε ένα ανεξήγητο 77-62 με ένα επί μέρους σκορ 20-1! Την ίδια στιγμή η Ελλάδα είχε αποκαρδιωτικά ποσοστά με 0/5 δίποντα, 0/5 τρίποντα και 1/2 βολές!

Η Ελλάδα προσπάθησε να γυρίσει το ματς ρίχνοντας τη διαφορά κάτω απ' τους δέκα (87-78) αλλά οι Γερμανοί σκόραραν με κάθε τρόπο: Από κοντά, από μακριά, με δίποντα, με τρίποντα, με τους κοντούς, με τους ψηλούς. Έκαναν ό,τι ήθελαν στο παρκέ καθώς η ελληνική άμυνα ουδέποτε βρήκε λύσεις και απαντήσεις με αποτέλεσμα να υποστεί μια οδυνηρή ήττα.

Το παιχνίδι κρίθηκε οριστικά και αμετάκλητα όταν 4'57'' πριν από το φινάλε αποβλήθηκε με δεύτερο αντιαθλητικό ο Γιάννης Αντετοκούνμπο. Η ελληνική ομάδα δεν είχε ούτε ενέργεια, ούτε διάθεση, ούτε και σχέδιο για να επιστρέψει στο ματς και γυρίζει στην Ελλάδα με άδειες βαλίτσες για πέμπτη σερί διοργάνωση (2011, 2013, 2015, 2017, 2022)...

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share