Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου: "Χρυσή" η Ελίνα Τζένγκο - Νεαρότερη "βασίλισσα" της Ευρώπης η απίθανη Ελληνίδα! (video)

Κάρφωσε το ακόντιο στα 65,81 - "Τα κατάφερα και είμαι τρελαμένη"

20 Αυγούστου 2022 22:46
Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου:
Πηγή φωτογραφίας: ΜΑΡΙΛΙΑ ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ / EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το καλοκαίρι του 2021 βρέθηκε στην κορυφή του βάθρου στην κατηγορία Κ20. Φέτος απέδειξε πως είναι η «βασίλισσα» του ακοντισμού στην Ευρώπη σε... όλες τις κατηγορίες!

Η 19χρονη Ελίνα Τζένγκο πήρε το χρυσό μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Μονάχου με χαρακτηριστική άνεση και τρομερή βολή στα 65.81μ. Η πρωταθλήτρια της Team Future της bwin δεν άφησε κανένα περιθώριο στις αντιπάλους της, έχοντας δύο βολές καλύτερες από την Βιλάγκος που κέρδισε το ασημένιο μετάλλιο. Μπήκε αγριεμένη στον αγώνα και εκτόξευσε το ακόντιο στα 60.82μ. και στη συνέχεια πέτυχε τη βολή που της έδωσε το χρυσό μετάλλιο.

Η επόμενη έγκυρη βολή της ήταν η τέταρτη στα 59.40μ. Ακολούθησε άκυρη προσπάθεια, ενώ στην έκτη -και ενώ είχε σφραγίσει ήδη την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου- πανηγύρισε με μια ακόμα μεγάλη βολή στα 64.57. Τη δεύτερη θέση κατέκτησε η Σέρβα Αντριάνα Βιλάκος με 62.01 και την τρίτη η Τσέχα Σποτάκοβα με 60.68μ.

Δείτε επίσης: Το έκανε ξανά η κοριτσάρα: «Χρυσή» και στα 20 χλμ. βάδην η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη! (video)

Αντιγόνη Ντρισμπιώτη: «Ο κόσμος με έβαλε στην καρδιά του, δεν έτρεχα μόνη μου»

«Αυτοκράτειρα» του βάδην έγινε η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου του Μονάχου, καθώς μετά τα 35 χλμ. κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο και στα 20 χλμ. και πέτυχε κάτι μοναδικό. Έγινε η πρώτη γυναίκα αθλήτρια που κάνει «νταμπλ» στο αγώνισμα, στις δυο αποστάσεις, και πλέον βάζει πλώρη για τα… επόμενα.

Παρά το 38ο έτος της ηλικίας της, η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη βάζει νέους στόχους και πλέον βλέπει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου του 2023 αλλά και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, πάντως, συγκινήθηκε ιδιαίτερα κατά την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου στην απονομή του δεύτερου χρυσού της μεταλλίου.

Μετά το τέλος της διαδικασίας, σε δηλώσεις που έκανε στην κάμερα της ΕΡΤ ήταν περιχαρής και μίλησε τόσο για την τακτική που ακολούθησε όσο και για την προετοιμασία που έκανε όλο αυτό το διάστημα. «Σήμερα έτρεχα και ήξερα ότι δεν ήμουν μόνη μου. Είχα όλους εσάς που με στηρίξατε, σας ευχαριστώ όλους πάρα πολύ», είπε μεταξύ άλλων η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια ήταν ιδιαίτερα ευδιάθετη, όπως και ο προπονητής της καθώς αστειεύτηκαν με την υποδοχή που την περιμένει στο ξενοδοχείο από τα άλλα μέλη της αποστολής. «Εγώ έχω ζητήσει να πιω μια μπύρα», είπε κάποια στιγμή η 38χρονη πρωταθλήτρια Ευρώπης με τον προπονητή της στο τέλος των δηλώσεων να δίνει το «ΟΚ» για τη μπύρα και να κερδίζει μια μεγάλη αγκαλιά από την Ντρισμπιώτη.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share