Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Εκτός Roland Garros ο Τσιτσιπάς - Παραδόθηκε στον 19χρονο Χόλγκερ Ρούνε

Βρέθηκε σε κακή μέρα ο Έλληνας τενίστας

30 Μαΐου 2022 19:14
Εκτός Roland Garros ο Τσιτσιπάς - Παραδόθηκε στον 19χρονο Χόλγκερ Ρούνε
Πηγή εικόνας: EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Θύμα έκπληξης από τον Χόλγκερ Ρούνε έπεσε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στον τέταρτο γύρο του Roland Garros! O 19χρονος Δανός επικράτησε με 3-1 σετ (7-5, 3-6, 6-3, 6-4) του Έλληνα star στο Philippe Chatrier και τον απέκλεισε από τη συνέχεια της διοργάνωσης, πιο νωρίς από όλοι περίμεναν και θα ήθελε ο ίδιος.

Αυτή ήταν η κορυφαία νίκη της καριέρας του νεαρού αθλητή, που στη φάση των προημιτελικών του κορυφαίου χωμάτινου τουρνουά θα κληθεί να αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Ντανίλ Μεντβέντεφ-Μάριν Τσίλιτς. Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι ο Στέφανος θα τα δώσει όλα ώστε να παρουσιαστεί καλύτερος από ποτέ στο Wimbledon.

Ο Τσιτσιπάς είχε μεγαλύτερη ταλαιπωρία στα προηγούμενα παιχνίδια, κάτι που όπως αποδείχτηκε έπαιξε σημαντικό ρόλο σήμερα. Ένα χρόνο μετά την παρουσία του στον τελικό, δεν μπόρεσε να ικανοποιήσει τον στόχο του που φυσικά ήταν κάτι καλύτερο. Από την άλλη, ο Ρούνε αγωνίζεται για πρώτη φορά στο κυρίως ταμπλό στη διοργάνωση, ενώ το 2019 είχε πάρει τον τίτλο στα Juniors.

Το παιχνίδι ξεκίνησε εξαιρετικά για τον Στέφανο, αφού ανεβάζοντας την πίεσή του στο φιλέ, έκανε το μπρέικ (1-3). Παρόλα αυτά, ο Δανός δεν επηρεάστηκε ιδιαίτερα και εκμεταλλευόμενος κάποια λάθη του Τσιτσιπά έκανε μπρέικ στο μπρέικ (2-3). Οι δύο παίκτες κρατούσαν το σερβίς τους έως και το 5-5, εκεί όπου μετά από απίθανα ράλι και φοβερές επιθέσεις, ο 19χρονος έκανε νέο μπρέι (6-5). Ο Ρούνε έφτασε στο 30-0, ο Έλληνας ισοφάρισε 40-40, όμως με θεαματικό τρόπο το πρώτο σετ έκλεισε (7-5) υπέρ του νεαρού.

Από νωρίς ο Δανός έδειξε διάθεση να συνεχίσει σε αυτό το τέμπο και στο τρίτο game του δεύτερου σετ, έφτασε στο 40-0 και φλέρταρε με το μπρέικ! Όμως ο Τσιτσιπάς με πέντε σερί πόντους κράτησε το σερβίς του (1-2). Ο Έλληνας τενίστας ήταν πιο αποφασισμένος και έδειξε να βρίσκει τα πατήματά του, έψαχνε την ευκαιρία του για το μπρέικ και τελικά το έκανε! Πέρασε μπροστά με 30-40 και πέτυχε το 3-5! Με όπλο το σερβίς του και χωρίς να χάσει πόντο, ισοφάρισε σε 1-1 (3-6).

Η νευρικότητα ήταν φανερή για τον Τσιτσιπά στο τρίτο σετ και έτσι ο Ρούνε χωρίς να χάσει ούτε έναν πόντο έκανε τρομερό μπρέικ και προηγήθηκε με 4-2. Το παιχνίδι του Στέφανου δεν έβγαζε εμπιστοσύνη, αφού τα λάθη έκαναν συχνά την εμφάνισή τους. Παρά την προσπάθεια που έβγαλε και μείωσε σε 5-3, ο Δανός ήταν αυτός που χαμογέλασε (6-3) και πήρε κεφάλι στα σετ.

Με τα game να είναι στο 2-2 στο τέταρτο σετ, ο Ρούνε είχε πάρει για τα καλά τον… αέρα του Τσιτσιπά. Ο 19χρονος μπήκε με απίστευτη ορμή στο παιχνίδι του και με μπρέικ πέρασε μπροστά με 3-2. Στη συνέχεια κράτησε το σερβίς του (4-2), ενώ έκανε ένα ακόμα μπρέικ (5-2), με τον παιχνίδι ουσιαστικά να δείχνει ότι τελείωσε. Παρόλα αυτά ο Στέφανος έβγαλε αντίδραση, μείωσε σε 5-4 μετά από θρίλερ, όμως στο τελευταίο όπως αποδείχτηκε game, δεν μπόρεσε να κάνει το μπρέικ , χάνοντας αρκετές ευκαιρίες (6-4) και το ματς ολοκληρώθηκε (3-1 σετ)!

Πηγή: sport-fm.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share