Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Υπόθεση Τζόκοβιτς: «Δεν είχε εγγυημένη άδεια εισόδου στη χώρα»

Απορρίφθηκε αίτημα αναβολής της δίκης

9 Ιανουαρίου 2022 17:13
Υπόθεση Τζόκοβιτς: «Δεν είχε εγγυημένη άδεια εισόδου στη χώρα»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Την Δευτέρα (10/01) θα εκδικαστεί η πολύκροτη υπόθεση για την είσοδο του ανεμβολίαστου Νόβακ Τζόκοβιτς στην Αυστραλία. Παράλληλα, δείτε τη πρώτη ανάρτηση που έκανε ο no1 τενίστας στο κόσμο από το ξενοδοχείο καραντίνας.

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας δεν είχε δώσει διαβεβαίωση στον Νόβακ Τζόόκοβιτς ότι η ιατρική εξαίρεση που κατείχε για να μπει στη χώρα χωρίς να είναι εμβολιασμένος κατά του κορονοϊού, θα ήταν αποδεκτή, σύμφωνα με δικηγόρους της κυβέρνησης σε δικαστήριο ενόψει της ακρόασης της Δευτέρας (10/01).

Η νομική ομάδα του Τζόκοβιτς, σύμφωνα με το Reuters, δηλώνει πως ο Σέρβος τενίστας είχε την εκτίμηση από το Υπουργείο Εσωτερικών Υποθέσεων, ότι οι απαντήσεις του στη Δήλωση Ταξιδιώτη στην Αυστραλία υποδείκνυαν ότι πληρούσε τις προϋποθέσεις για είσοδο στη χώρα χωρίς να μπει σε καραντίνα.

Ωστόσο, η δήλωση της κυβέρνησης που δόθηκε στη δημοσιότητα, αναφέρει ότι το email του υπουργείου δεν ήταν εγγύηση «ότι η λεγόμενη "ιατρική εξαίρεσή" του θα γινόταν αποδεκτή» και πως οι απαντήσεις του θα μπορούσαν να αμφισβητηθούν και να επαληθευθούν κατά την άφιξή του.

τζοκοβιτς

Επιπλέον, η δήλωση της κυβέρνησης αμφισβητεί τον ισχυρισμό του Σέρβου πρωταθλητή για ιατρική εξαίρεση από τις απαιτήσεις εμβολιασμού της Αυστραλίας βάσει του ότι προσβλήθηκε από κορονοϊό στα μέσα Δεκεμβρίου.

«Δεν υπάρχει κάποια ένδειξη ότι ο αιτών είχε "οξεία σοβαρή ιατρική ασθένεια" τον Δεκέμβριο του 2021. Το μόνο που έχει πει είναι ότι βρέθηκε θετικός στην COVID-19» ανέφερε η κυβερνητική δήλωση.

Την Δευτέρα η εκδίκαση

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, το πρωί της Κυριακής οι δικηγόροι της Αυστραλιανής πλευράς ζήτησαν διήμερη αναβολή για να καταθέσουν τις δικές τους προτάσεις καθώς οι δικηγόροι του Τζόκοβιτς υπέβαλαν το Σάββατο τον φάκελο με τα στοιχεία και επιχειρήματά τους.

Ωστόσο το δικαστήριο απέρριψε το αίτημά τους και η δίκη θα διεξαχθεί κανονικά με τους δικηγόρους της κυβέρνησης να καταθέτουν αυτή την ώρα-μεσημέρι Κυριακής- το δικό τους φάκελο

Ο Τζόκοβιτς ελπίζει να κατακτήσει τον 21ο τίτλο του σε τουρνουά γκραν σλαμ στο Australian Open, το οποίο αρχίζει στη Μελβούρνη στις 17 Ιανουαρίου.

Όμως, αντί να προπονείται, είναι περιορισμένος σε ένα ξενοδοχείο που χρησιμοποιείται για να φιλοξενήσει αιτούντες άσυλο.

Ο Σέρβος αμφισβητεί την απόφαση να ακυρωθεί η βίζα του αφού τον σταμάτησαν κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο της Μελβούρνης την Πέμπτη.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share