Μας έκανε όλους περήφανους ο Απόστολος Σίσκος: «Είχα στο μυαλό μου όλη την Ελλάδα, ήθελα να φέρω το μετάλλιο στη χώρα» – Βίντεο

Μία ακόμη σπουδαία εμφάνιση πραγματοποίησε ο Απόστολος Σίσκος, ο οποίος μέσα σε διάστημα μικρότερο των 24 ωρών κατάφερε να βελτιώσει για δεύτερη συνεχόμενη φορά το πανελλήνιο ρεκόρ στα 200 μέτρα ύπτιο, συνδυάζοντας τη νέα επίδοσή του με την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα υγρού στίβου.
Ο Έλληνας πρωταθλητής είχε σημειώσει μόλις μία ημέρα νωρίτερα χρόνο 1:54.06, καταρρίπτοντας το δικό του πανελλήνιο ρεκόρ. Σχεδόν ένα 24ωρο αργότερα επέστρεψε ακόμη ταχύτερος στην πισίνα και σταμάτησε το χρονόμετρο στο εντυπωσιακό 1:53.86. Η επίδοση αυτή αποτέλεσε νέο εθνικό ρεκόρ και ταυτόχρονα του χάρισε τη δεύτερη θέση στα 200μ. ύπτιο.
Με δύο διαδοχικές καταρρίψεις του πανελλήνιου ρεκόρ, ο Σίσκος επιβεβαίωσε την εξαιρετική κατάσταση στην οποία βρίσκεται. Το ασημένιο μετάλλιο αποτέλεσε παράλληλα την επιβράβευση μιας απαιτητικής περιόδου προετοιμασίας, κατά την οποία χρειάστηκε να δουλέψει εντατικά προκειμένου να φτάσει σε αυτό το επίπεδο.
Μετά τη νέα επιτυχία, ο επόμενος μεγάλος σταθμός έχει ήδη τοποθετηθεί στον ορίζοντα. Τόσο ο ίδιος όσο και η ομάδα που βρίσκεται στο πλευρό του στρέφουν πλέον την προσοχή τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2028 στο Λος Άντζελες, που αποτελούν τον σημαντικότερο μακροπρόθεσμο στόχο.
Λίγο μετά την ολοκλήρωση της εντυπωσιακής κούρσας του, ο Έλληνας κολυμβητής μίλησε για τα συναισθήματα που του δημιούργησε η παρουσία του στο βάθρο. Όπως εξήγησε, θεωρεί το αποτέλεσμα δικαίωση για όσα χρειάστηκε να κάνει κατά τη διάρκεια ολόκληρης της προηγούμενης χρονιάς, με το μετάλλιο να αποτελεί ουσιαστικά την ανταμοιβή της σκληρής προσπάθειας.
Απόστολος Σίσκος: Συγκινούν οι δηλώσεις του πρωταθλητή μετά το ασημένιο μετάλλιο και το ρεκόρ
Ο Σίσκος αποκάλυψε επίσης ότι αγωνίστηκε έχοντας στο μυαλό του την Ελλάδα και με έντονη επιθυμία να επιστρέψει έχοντας εξασφαλίσει ένα μετάλλιο για τη χώρα. Σε αγωνιστικό επίπεδο, προσπάθησε να μείνει συγκεντρωμένος αποκλειστικά στις δικές του δυνατότητες και στα στοιχεία που γνωρίζει ότι μπορεί να εκτελέσει καλά.
Παράλληλα, είχε εκτιμήσει πως η τελική κατάταξη θα κρινόταν στα τελευταία μέτρα. Η εξέλιξη της κούρσας τον επιβεβαίωσε, καθώς η μάχη για τις θέσεις του βάθρου παρέμεινε ανοιχτή μέχρι το τέλος.
Ο ασημένιος πρωταθλητής αναφέρθηκε ακόμη στις δυσκολίες που αντιμετώπισε μέσα στη χρονιά, χαρακτηρίζοντας τη συγκεκριμένη επιτυχία ιδιαίτερα σημαντική προσωπική δικαίωση. Τόνισε ότι πλέον τόσο ο ίδιος όσο και ολόκληρο το επιτελείο του επικεντρώνονται στο 2028, ενώ στάθηκε ξεχωριστά στο γεγονός ότι κατάφερε να σπάσει το φράγμα του 1:54, πετυχαίνοντας τη δεύτερη διαδοχική βελτίωση του πανελλήνιου ρεκόρ μέσα σε μία ημέρα.
Διαβάστε επίσης
Μετά την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στους ανθρώπους που βρίσκονται σταθερά δίπλα του. Ευχαρίστησε την οικογένειά του, τους προπονητές, την ομοσπονδία και συνολικά όσους τον στηρίζουν στην προσπάθειά του.
Όπως υπογράμμισε, η ατομική προσπάθεια ενός αθλητή δεν αρκεί από μόνη της για να οδηγήσει σε μεγάλες διακρίσεις. Για τον Απόστολο Σίσκο, απαραίτητη προϋπόθεση για την επιτυχία είναι να λειτουργεί σωστά και ολόκληρη η ομάδα που περιβάλλει τον αθλητή, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι χωρίς ένα ιδανικό τιμ δεν μπορούν να έρθουν τα επιθυμητά αποτελέσματα.
![Δραματικές στιγμές στην Σύρο: Η έκκληση της ναυαγοσώστριας που έσωσε την 16χρονη – Τι συμβουλεύει τους γονείς [βίντεο]](https://www.athensmagazine.gr/wp-content/uploads/2026/08/syros-nayagosostria.jpg)





0 ΣΧΟΛΙΑ