Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024

Super League: Θρίαμβος ΠΑΟΚ με 4άρα στα Γιάννενα

Με υπογραφή Κούρτιτς

15 Δεκεμβρίου 2021 19:28
Super League: Θρίαμβος ΠΑΟΚ με 4άρα στα Γιάννενα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Super League: Ο ΠΑΟΚ πραγματοποίησε την καλύτερη του εμφάνιση εδώ και πολύ καιρό, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, επικρατώντας με 4-0 στην έδρα του ΠΑΣ Γιάννινα. Δύο γκολ από τον Κούρτιτς, σκόραραν και οι Αουγκούστο, Άκπομ. Χθες, ο Παναιτωλικός είχε τις μεγάλες φάσεις για να πάρει τη νίκη αλλά δεν τις έκανε γκολ, ο Ράσταβατς είδε τις αλλαγές του να συμμετέχουν στο γκολ της νίκης του Κρέσπι στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων και ο Αστέρας πήρε σπουδαία νίκη (1-0) που τον βάζει σε τροχιά εξάδας!

Η ομάδα του Λουτσέσκου παρουσιάστηκε σοβαρή, είχε την υπεροχή σε ολόκληρο το παιχνίδι και έφτασε σε εμφατική επικράτηση με 4-0. Ο Κούρτιτς ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής του αγώνα για μια ακόμα φορά, καθώς άνοιξε το σκορ με πέναλτι στο 31' και πέτυχε το 2-0 με φανταστικό πλασέ στο 63', προτού ο Αουγκούστο κάνει το 3-0 στο 68' και ο Άκπομ διαμορφώσει το τελικό σκορ στο 89'.

Ο ΠΑΟΚ πέτυχε τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του και έμεινε μόνος στην τρίτη θέση της βαθμολογίας με 25 βαθμούς, αφήνοντας τον ΠΑΣ Γιάννινα στην τέταρτη θέση με 22 πόντους.

Το ματς

Ο ΠΑΣ Γιάννινα έδωσε από την αρχή του αγώνα χώρο στον ΠΑΟΚ και οχυρώθηκε στην άμυνά του, με σκοπό να χτυπήσει στην αντεπίθεση. Ο Δικέφαλος είχε την συντριπτική κατοχή της μπάλας, την οποία κυκλοφορούσε με υπομονή, σπανίως όμως έβρισκε διαδρόμους προς την αντίπαλη περιοχή. Αυτό συνέβη για πρώτη φορά στο 11', όταν ο Αουγκούστο πέρασε κάθετη μπαλιά για τον Άκπομ, αυτός επιχείρησε να σουτάρει υπό ασφυκτική πίεση από πλάγια θέση και έστειλε την μπάλα στα χέρια του Λοντίγκιν.

Το ματς συνέχισε να κυλά στο ίδιο μοτίβο, με τον Ζίβκοβιτς να έχει ένα σουτ που έφυγε αρκετά άουτ στο 23', αλλά τον ΠΑΣ να κρατά με άνεση το μηδέν μέχρι το 28ο λεπτό. Έπειτα από εκτέλεση κόρνερ ο Άκπομ πήρε την κεφαλιά και η μπάλα χτύπησε στο απλωμένο χέρι του Μιλιντσεάνου εντός μεγάλης περιοχής. Έπειτα από διαμαρτυρίες των παικτών του ΠΑΟΚ ο διαιτητής Φωτιάς πήγε να τσεκάρει τη φάση στο VAR και έδωσε πέναλτι για τον Δικέφαλο. Ο Κούρτιτς ανέλαβε την εκτέλεση και έκανε το 1-0 για την ομάδα του στο 31'.

Το γκολ του ΠΑΟΚ ανάγκασε τον ΠΑΣ να ανοιχτεί προκειμένου να κυνηγήσει την ισοφάριση. Στο 34' ο Πασχαλάκης έδιωξε σωτήρια σε κόρνερ μετά από σέντρα-σουτ του Μορέιρα, ενώ στο 44' ο Σνάιντερ απώλεσε τεράστια ευκαιρία καθώς βρέθηκε μόνος του στο ύψος του πέναλτι μετά από γύρισμα τουτ Πίρσμαν, όμως σούραρε άουτ.

Θρίαμβος ΠΑΟΚ με 4άρα στα Γιάννινα

Ο ΠΑΟΚ ανέβασε αισθητά την απόδοσή του στο δεύτερο ημίχρονο και δεν άφησε πολλά περιθώρια αντίδρασης στον ΠΑΣ, "καθαρίζοντας" από νωρίς το παιχνίδι. Ο Δικέφαλος... προειδοποίησε στο 53', όταν ο Αουγκούστο πάτησε περιοχή και έστειλε την μπάλα άουτ με προβολή από πλάγια θέση.

Στο 63' ο Κούρτιτς έδειξε την ποιότητά του, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα με εντυπωσιακό τρόπο. Ο Ζίβκοβιτς έστρωσε την μπάλα στον Σλοβένο, ο οποίος έπιασε ωραίο πλασέ στην κίνηση με το δεξί και άφησε... άγαλμα τον Λοντίγκιν για το 2-0. Με την ψυχολογία στα ύψη, ο ΠΑΟΚ δεν σταμάτησε εκεί και στο 68' ο Άκπομ βρήκε τον Αουγκούστο, με τον Βραζιλιάνο να επιχειρεί διαγώνιο σουτ από τα αριστερά και να σκοράρει για το 3-0!

Το τρίτο γκολ του Δικεφάλου ουσιαστικά τελείωσε το παιχνίδι, αφού ο ΠΑΣ δεν μπόρεσε να αντιδράσει. Στο 89ο λεπτό ο Άκπομ έβαλε το... κερασάκι στην τούρτα της επικράτησης του ΠΑΟΚ, γράφοντας το τελικό 4-0 με αριστερό σουτ από το ύψος του πέναλτι έπειτα από ασίστ του Μπίσεσβαρ.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share