Τετάρτη, 01 Δεκεμβρίου 2021

Πατέρας Στέφανου Τσιτσιπά: «Δεν χρειάστηκε να κάνει το εμβόλιο - Οι αθλητές έχουν δυνατό ανοσοποιητικό»

Ο Απόστολος Τσιτσιπάς σχολίασε τη στάση του γιου του

19 Αυγούστου 2021 14:30
Πατέρας Στέφανου Τσιτσιπά: «Δεν χρειάστηκε να κάνει το εμβόλιο - Οι αθλητές έχουν δυνατό ανοσοποιητικό»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τις δηλώσεις του Στέφανου Τσιτσιπά σχετικά με τον μη εμβολιασμό του κατά του κορωνοϊού σχολίασε ο πατέρας του Έλληνα τενίστα, Απόστολος Τσιτσιπάς.

Σε επικοινωνία που είχε με την ΕΡΤ ο Απόστολος Τσιτσιπάς επεσήμανε: «Δεν χρειάστηκε να κάνει το εμβόλιο, όπως και οι περισσότεροι συναθλητές του. Οι αθλητές έχουν αρκετά δυνατό ανοσοποιητικό σύστημα για να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε πρόκληση προκύψει. Λαμβάνουν τα μέτρα που είναι απαραίτητα (μάσκες, ελεγχόμενες μετακινήσεις), βρίσκονται σε ελεγχόμενο περιβάλλον και κάνουν σχεδόν κάθε μέρα PCR και ANTIGEN TESTS όπως και ο καθένας μας φαντάζομαι όταν χρειάζεται».

Πατέρας Στέφανου Τσιτσιπά

Παράλληλα εξήγησε: «Ο καθένας, ανάλογα με τις ανάγκες που έχει, εκτιμά τις συνθήκες και πράττει. Όσον αφορά για την αναγκαιότητα των εμβολίων, πιστεύω ότι έχουμε μεγάλο αριθμό σπουδαίων επιστημόνων και σπουδαίων ειδικών γιατρών και είμαι πεπεισμένος ότι μπορούν αλλά και επιβάλλεται αν ενημερώνουν τους πολίτες σχετικά με το τι πρέπει να ακολουθήσουν για να θωρακίσουν την υγεία τους».

Επίσης είπε ότι η Πολιτεία οφείλει να ενημερώνει και να δίνει τις καλύτερες δυνατές λύσεις και επιλογές στους πολίτες και η ελληνική Πολιτεία το έχει πετύχει αυτό σε μεγάλο βαθμό.

Η κυβέρνηση αδειάζει τον Στέφανο Τσιτσιπά - «Δεν έχει ούτε τις γνώσεις ούτε τις σπουδές για να σχηματίσει άποψη»

Τη δήλωση του ανεμβολίαστου Στέφανου Τσιτσιπά που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων ακόμη και από τους πιο θερμούς υποστηρικτές του σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ, Γιάννης Οικονόμου, στην παρθενική του ενημέρωση των διαπιστευμένων πολιτικών συντακτών.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αν και αναγνώρισε το γεγονός πως ο Στέφανος Τσιτσιπάς είναι ένας σπουδαίος αθλητής, στη συνέχεια όμως τόνισε σε έντονο ύφος πως αμφισβητείται η ικανότητα του να αξιολογεί την αναγκαιότητα των εμβολιασμών.

κυβέρνηση Στέφανος Τσιτσιπάς

Μάλιστα ο κ. Οικονόμου κάλεσε όσους αποτελούν σημείο αναφοράς για ευρύτερες κοινωνικές ομάδες να είναι διπλά προσεκτικοί όταν εκφράζουν την άποψη τους για αυτό το θέμα.

Ολόκληρη η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου:

«O Στέφανος Τσιτσιπάς συμμετείχε στην καμπάνια υπέρ των μέτρων προστασίας και όχι του εμβολιασμού. Είναι ένας σπουδαίος αθλητής, η προσφορά του στη χώρα είναι αδιαμφησβήτητη, εκείνο όμως που αμφισβητείται είναι η ικανότητά του να αξιολογεί την αναγκαιότητα των εμβολιασμών ή το αν έχει δοκιμαστεί το εμβόλιο για επαρκές χρονικό διάστημα. Και αμφισβητείται γιατί δεν έχει ούτε τις γνώσεις ούτε τις σπουδές ούτε το ερευνητικό έργο που θα του επέτρεπαν να σχηματίσει άποψη γύρω από αυτό. Τα θέματα αυτά τα αναλύουν όσοι τα έχουν σπουδάσει και μελετήσει μέσα από το ιατρικό λειτούργημά τους. Σε αυτούς είναι καλό να ανατρέχουμε. Όσοι σε άλλους χώρους αποτελούν σημείο αναφορές για ευρύτερες κοινωνικές ομάδες καλό θα είναι να είναι διπλά προσεκτικοί στη διατύπωση τέτοιου είδους απόψεων».

Σημειώνεται πως ο Στέφανος Τσιτσιπάς επανήλθε σήμερα με νέα δήλωση, τονίζοντας μεταξύ άλλων στην ανάρτησή του πως «για εμάς τους νέους πιστεύω ότι είναι καλό να περάσουμε τον ιό, γιατί θα χτίσουμε ανοσία. Δεν το βλέπω σαν κάτι κακό».

Στην φράση του αυτή απάντησε και ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, αποδομώντας ουσιαστικά με επιστημονικά τεκμήρια τα λεγόμενά του.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share