Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Απίστευτο: Σε δημοπρασία το χαρτομάντηλο του Μέσι που σκούπισε τα δάκρυα του

Δημοπρατείται για 1 εκατομμύριο δολάρια

18 Αυγούστου 2021 15:14
Απίστευτο: Σε δημοπρασία το χαρτομάντηλο του Μέσι που σκούπισε τα δάκρυα του
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Λιονέλ Μέσι αποχώρησε από την Μπαρτσελόνα χωρίς να μπορέσει να συγκρατήσει τα δάκρυα του στη διάρκεια της αποχαιρετιστήριας συνέντευξης Τύπου που έδωσε και η σύζυγός του, Αντονέλα, του έδωσε ένα χαρτομάντηλο.

Όταν αποχώρησε από την αίθουσα ο Αργεντινός άφησε το χαρτομάντηλο, έτσι κάποιος με "επιχειρηματικό μυαλό" σκέφτηκε να το μαζέψει και να το βγάλει στο σφυρί.

Με τιμή εκκίνησης ένα εκατομμύριο δολάρια, δηλαδή 852.827 ευρώ.

Μέσι: Σε δημοπρασία το χαρτομάντηλο που σκούπισε τα δάκρυα του

Copa America: Λύτρωση για τον Μέσι, το σήκωσε... και για τον Ντιέγκο μες στη Βραζιλία - Οι δύσκολες στιγμές και η ημέρα που είχε αποσυρθεί

Η λύτρωση για τον κορυφαίο ίσως παίκτη όλων των εποχών, με τον Λιονέλ Μέσι και την Αργεντινή του να κατακτούν επιτέλους το Copa America, επικρατώντας μάλιστα 1-0 της Βραζιλίας, μέσα στο σπίτι της μεγάλης αντιπάλου.

Τα 28 χρόνια ήταν πολλά, ο Λιονέλ Μέσι και η παρέα του μετά από 4 χαμένους τελικούς μέσα στο Μαρακανά επικράτησαν με 1-0 της Βραζιλίας φέρνουν... σπίτι το πρώτο τρόπαιο μετά τον Μπατιστούτα για τον Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα. Πλέον ο Λίο, που πέρασε αρκετές δυσκολίες με την Μπαρτσελόνα, έκανε αυτό που πάντα ήθελε και κατέκτησε το πολυπόθητο τρόπαιο που όλοι περίμεναν από αυτόν, είναι πρωταθλητής Λατινικής Αμερικής!

Στο πρώτο μέρος στo Superclasico του Μαρακανά ήταν ένα κλασικό παιχνίδι λατινικής αμερικής, αρκετό ξύλο, σχεδόν καμία φάση. Η κάτοχος του τροπαίου Βραζιλία είχε την κατοχή αλλά δεν κατάφερε να δημιουργήσει ούτε μία φορά. Αντίθετα η Αργεντινή έκλεισε όλους τους χώρους στα ατού της ομάδας του Τίτε, ενώ όποτε πέρναγε η μπάλα δεν πέρναγε ο παίκτης.

Στα μέσα του ημιχρόνου, η Αλμπισελέστε ανέβασε ρυθμό και άνοιξε το σκορ στην πρώτη της ευκαιρία. Ο εξαιρετικός Ντε Πολ, βρήκε τον Ντι Μαρία που έπειτα από τσαφ του Λόντι κρέμασε τον Έντερσον για το 1-0 που ήταν και το αποτέλεσμα των πρώτων 45', καθώς η Βραζιλία δεν μπόρεσε να αντιδράση.

Στην επανάληψη ο Τίτε έριξε στο γήπεδο ότι καλύτερο και πιο επιθετικό είχε. Η Σελεσάο μάλιστα βρήκε την ισοφάριση στην αρχή του δευτέρου μέρους, όμως ο Ριτσάρλισον ήταν σε θέση οφσάιντ και το γκολ ακυρώθηκε. Το ξύλο συνέχισε να πέφτει στο τερέν του Μαρακανά και η πίεση της Βραζιλίας έγινε αφόρτητη, ωστόσο η Αλμπισελέστε άντεξε και ο Μαρτίνες κράτησε το μηδέν για την ομάδα του Σκαλόνιστο 83ο λεπτό και το γυριστό του Μπαρμόσα.

Μάλιστα οι τυπικά γηπεδούχοι είχαν μεγάλη ευκαιρία να καθαρίσουν το ματς, όμως ο Μέσι απέναντι από τον Έντερσον στο 89' γλίστρησε και έχασε το τετ α τετ, όμως αυτό δεν κόστισε στην Αργεντινή που, επιτέλους, επέστρεψε στο θρόνο της μετά από 28 ολόκληρα χρόνια.

Όταν ο Μέσι έκανε εμετό στον τελικό του Μουντιάλ

Ο Μέσι έχει περάσει δύσκολες στιγμές και μία από αυτές ήταν στις 13 Ιουλίου 2014, όταν η Γερμανία έπαιρνε το Παγκόσμιο Κύπελλο, με τον ίδιο να μην κρύβει το άγχος του.

Μετά το το 1986 και το 1990, Αργεντινή και Γερμανία έδιναν ξανά το «παρών» στον τελικό του Μουντιάλ. Το Μαρακανά φόρεσε τα «καλά» του, έστω εν τη απουσία της ταπεινωμένης οικοδέσποινας Βραζιλίας και όλοι περίμεναν να δουν τον επόμενο πρωταθλητή κόσμου.

Απ' τη μια η Αργεντινή, που δίχως να έχει παίξει σπουδαίο ποδόσφαιρο σε όλη τη διοργάνωση, έφτασε ως το τέλος του δρόμου. Ο Λιονέλ Μέσι, έχοντας υποστεί τεράστια κριτική αναφορικά με την παρουσία του στην Εθνική. Το «φάντασμα» του Μαραντόνα και η σύγκριση του Λίο με τον Ντιεγκίτο φαινόταν να έχουν «λυγίσει» τον σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα και όλοι στη χώρα τους περίμεναν να δουν αν θα καταφέρει να κατακτήσει το Μουντιάλ, ώστε να «σταθεί» δίπλα του «επάξια».

Απ' την άλλη η Γερμανία, που είχε «τρομοκρατήσει» όλο τον πλανήτη με το εξωπραγματικό 1-7 επί της Βραζιλίας στον ημιτελικό και που με πλήρες ρόστερ και εξαιρετική απόδοση έμοιαζε να βρίσκεται ένα βήμα μπροστά στα προγνωστικά.

Η εξέλιξη του αγώνα δικαίωσε τους υποστηρικτές των «πάντσερ», που στην παράταση κατάφεραν να πάρουν τη νίκη με σκόρερ τη «χρυσή» αλλαγή του Λεβ, τον Γκέτσε. Οι Γερμανοί κέρδισαν τον δεύτερο τους τελικό απέναντι στην Αργεντινή (σ.σ. είχε προηγηθεί αυτός του 1990, στο Μουντιάλ της Ιταλίας), ενώ η εικόνα του καταβεβλημένου Μέσι να κάνει εμετό στον αγωνιστικό χώρο κατά τη διάρκεια του αγώνα ξεσήκωσε νέο «κύμα» επιθέσεων απ' τους συμπατριώτες του, που είδαν τις ελπίδες τους να καταρρέουν και να μένουν σε άλλη μια μεγάλη διοργάνωση δίχως κούπα.

Το «ξέσπασμα» και η απόσυρση πριν από την επιστροφή

Ο Λιονέλ Μέσι, μετάτον χαμένο τελικό του Κόπα Αμέρικα από τη Χιλή στα πέναλτι το 2016, στον τρίτο συνεχόμενο χαμένο τελικό της Αργεντινής σε μεγάλη διοργάνωση (Μουντιάλ 2014, Κόπα Αμέρικα 2015, Κόπα Αμέρικα 2016) ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από την εθνική Αργεντινής.

Μιλώντας μπροστά στις κάμερες της αργεντίνικης τηλεόρασης, τόνισε πως έχει πάρει την απόφαση να αποχωρήσει από την εθνική ομάδα της χώρας, «κουρασμένος» από την προσπάθειά του να κατακτήσει ένα τρόπαιο με την πατρίδα του.

«Είναι εκπληκτικό το γεγονός ότι δεν μπορούμε να κατακτήσουμε το τρόπαιο. Μας συνέβη ξανά και πάλι στα πέναλτι. Είναι ο τρίτος συνεχόμενος τελικός. Προσπαθήσαμε και δεν ήταν γραφτό να βγούμε νικητές. Είναι δύσκολο αυτή τη στιγμή να κάνουμε οποιαδήποτε ανάλυση.

Στα αποδυτήρια σκέφτηκα ότι η εθνική ομάδα δεν είναι για μένα. Αυτό αισθάνομαι τώρα. Με στενοχωρεί που μου συνέβη ξανά, καθώς και το γεγονός ότι αστόχησα σε εκτέλεση πέναλτι. Δεν είναι αρκετό να πηγαίνεις σε τελικούς και να μην κατακτάς το τρόπαιο.

Δεν μπορώ άλλο μετά από τέσσερις τελικούς (σ.σ. και ο τελικός Κόπα Αμέρικα του 2007) . Πιστεύω ότι έχω πάρει την απόφασή μου. Παίρνω την απόφαση για μένα και για πολύ κόσμο που το επιθυμεί αυτό. Πάλεψα τόσο σκληρά, αλλά φεύγω χωρίς να τα έχω καταφέρει», τόνισε χαρακτηριστικά, αλλά λίγο αργότερα γύρισε.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share