Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Μαρία Σάκκαρη: «Έσβησε» τη κάτοχο του τίτλου Σβίατεκ και «πέταξε» στους «4» του Roland Garros! Οι πανηγυρισμοί του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη (Video)

Ποιο είναι το νέο αστέρι του τένις, η θρυλική οικογένειά της και ο έρωτάς της με τον γιο του Μητσοτάκη

9 Ιουνίου 2021 16:23
Μαρία Σάκκαρη: «Έσβησε» τη κάτοχο του τίτλου Σβίατεκ και «πέταξε» στους «4» του Roland Garros! Οι πανηγυρισμοί του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Μία ακόμα λαμπρή σελίδα έγραψε η Μαρία Σάκκαρη στο Roland Garros. H Ελληνίδα αθλήτρια ύστερα από μία εκπληκτική εμφάνιση πήρε το εισιτήριο για τα ημιτελικά της διοργάνωσης στο Παρίσι, επικρατώντας με 2-0 σετ (6-4, 6-4) της περσινής νικήτριας Ιγκα Σβίατεκ. Παράλληλα, στα ημιτελικά του Roland Garros πέρασε χθεε και ο Στέφανος Τσιτσιπάς

Υπό το βλέμμα του συντρόφου της, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, η Μαρία Σάκκαρη πήρε το πρώτο σετ με 6-4, κάνοντας μπρέικ στο σερβίς της Πολωνής με το σκορ στο 4-4 και διατηρώντας το σερβίς της καθάρισε το σετ.

Στο δεύτερο σετ, η Ελληνίδα κορυφαία τενίστρια που βρίσκεται στο Νο.17 του παγκόσμιου ταμπλό, ξεκίνησε ιδανικά κάνοντας μπρέικ στο σερβίς της Πολωνής, κράτησε το σερβίς της στα υπόλοιπα γκέιμς και πανηγύρισε την σπουδαιότερη πρόκριση της καριέρας της, απέναντι στο Νο.8 του ταμπλό.

Στον ημιτελικό θα βρει απέναντί της την Τσέχα Κρεϊτσίκοβα, ενώ στον έτερο ημιτελικό θα παίξουν οι Παβλιουτσένκοβα (Ρωσία) - Ζίντανσεκ (Σλοβενία).

Στην καθιερωμένη συνέντευξη που γίνεται στον νικητή μετά από κάθε ματς, σε ερώτηση για το αν περίμενε να φτάσει ως εδώ, απάντησε: «Όχι, έχω μείνει άφωνη. Είναι ένα πολύ όμορφο συναίσθημα, δεν θα τα κατάφερνα χωρίς την ομάδα μου και θα ήθελα να την ευχαριστήσω. Έχουμε πολύ δρόμο ακόμα, αλλά κάναμε ένα σημαντικό βήμα» και συνέχισε, λέγοντας ότι:

«Δεν θα αποκαλύψω τι σχέδιο είχα, ούτε τα μικρά μυστικά μου, άλλωστε θα ξαναπαίξω με τη Σβίατεκ... Το διασκέδασα σήμερα, το απόλαυσα! Μίλησα με τον εαυτό μου πριν το ματς, είπα είναι πολύ σημαντικό, απλά απόλαυσέ το, παίζεις σε ένα από τα μεγαλύτερα γήπεδα του κόσμου.

Είχα αυτοπεποίθηση, έκανα αυτό που μου είπε ο προπονητής μου και κέρδισα. Ηξερα ότι η αντίπαλός μου δεν είχε χάσει ούτε σετ στο τουρνουά από πέρυσι, αλλά δεν το σκεφτόμουν. Ηξερα ότι αν έπαιζα καλά θα έδινα στον εαυτό μου μια καλή ευκαιρία να κερδίσω και αυτό έκανα!»

Στη συνέχεια της ζητήθηκε να στείλει ένα μήνυμα στην Ελλάδα, η οποία ζει μεγάλες στιγμές με την ίδια αλλά και τον Στέφανο Τσιτσιπά να δίνουν το παρών στους «4» του Roland Garros, με την ίδια να λέει: «Θέλω να πω ένα μεγάλο "ευχαριστώ" στους Ελληνες που είναι εδώ (σ.σ. Παρίσι) και σε όσους μας βλέπουν από την τηλεόραση, στην ομάδα μου, στην οικογένειά μου... Ελπίζω και εγώ και ο Στέφανος να αργήσουμε να επιστρέψουμε και να μας υποδεχθείτε με πολλή αγάπη!»

Καταλήγοντας, είπε: «Θα είναι πολύ δύσκολο το ματς αύριο. Είναι απίστευτο, δυο Ελληνες στα ημιτελικά του Rolland Garros! Αν σας το λέγαμε πριν από δύο χρόνια δεν θα το πίστευε κανείς και με το δίκιο σας. Είναι μεγάλη στιγμή για την Ελλάδα, το δείχνουμε κάθε μέρα μέσα στο γήπεδο πόσο αγαπάμε την Ελλάδα!».

Μαρία Σάκκαρη: Ποιο είναι το νέο αστέρι του τένις, η θρυλική οικογένειά της και ο έρωτάς της με τον γιο του Μητσοτάκη

Η Μαρία Σάκκαρη έγραψε τη δική της ιστορία, καθώς έγινε η πρώτη Ελληνίδα τενίστρια που περνά στα προημιτελικά μεγάλης διοργάνωσης, «συντρίβοντας» τη Σοφία Κένιν στον 4ο γύρο. Ποιο είναι το νέο αστέρι του τένις, η θρυλική οικογένειά της και ο έρωτάς της με τον γιο του Μητσοτάκη!

Αλλά αν και το επίθετο Σάκκαρη ενδεχομένως να μην σας θυμίσει κάτι, σίγουρα θα σας θυμίσει το όνομα της μητέρας της. Της Αγγελικής Κανελλοπούλου.

Η Μαρία είναι η μεγάλη κόρη της μεγάλης Ελληνίδας τενίστριας Αγγελικής Κανελλοπούλου και εγγονή του παλαίμαχου τενίστα και προπονητή Δημήτρη Κανελλόπουλου.

Και όπως φαίνεται, έχει κληρονομήσει το γονίδιο της οικογένειας. Η Μαρία ξεκίνησε το τένις από ένα «στραβοπάτημα» της στον υπαίθριο χώρο του Ομίλου Αντισφαίρισης Αθηνών, την έκανε να σκοντάψει, να κλάψει και να οδηγήσει τον παππού Κανελλόπουλο να τη βάλει σε ένα γήπεδο τένις, για να ηρεμήσει.

Ετσι, το κλάμα της σταμάτησε, άρχισαν όμως τα γονίδια να ξυπνούν μέσα της! Και η περιπέτεια για την ίδια αλλά και την τενιστική οικογένεια ξεκινά, ξανά…

Η ίδια έχει δηλώσει: «Η σχέση με τη μητέρα μου είναι ΤΕΛΕΙΑ, αν και πολλοί μπορεί να πιστεύουν πως δεν είναι, έχει πει η Μαρία σε παλαιότερη της συνέντευξη. Ποτέ δεν είδα ανταγωνιστικά τη μητέρα μου και ποτέ δεν ήταν ο στόχος που θα ήθελα να καταρρίψω.

Για εμένα είναι «η μανούλα μου» που με αγκαλιάζει με χαϊδεύει και με παρηγορεί. Με ακολουθεί όσο πρέπει και όσο χρειάζεται να βρίσκεται κοντά μου και σύγχρονως από πίσω μου».

Για τη σχέση της με τον παππού της

«Ο παππούς μου πιστεύω πως ήταν είναι και θα είναι ο godfather του ελληνικού τένις, γιατί είναι από τους λίγους προπονητές στην Ελλάδα που έχει βγάλει τόσους πολλούς πρωταθλητές. Η σχέση μας, είναι μοναδική, αν και αυτός έχει πολύ μεγαλύτερες απαιτήσεις από εμένα από ό,τι είχε στην μαμά μου. Είναι μεγάλος γνώστης του αθλήματος».

Τι λέει η μαμά για την κόρη της

Η Αγγελική Κανελλοπούλου δηλώνει υπερήφανη για την κόρη της: Εχει δουλέψει πολύ για να φτάσει στο επίπεδο που βρίσκεται και μαζί της κι εμείς, έχουμε κάνει θυσίες για να τη βοηθήσουμε.

Σε παλαιότερη συνέντευξη στην Espresso η κ. Κανελλοπούλου είχε πει ότι είχε πανικοβληθεί όταν η κόρη της ανακοίνωσε ότι ήθελε να ασχοληθεί επαγγελματικά με το τένις.

«Οταν το παιδί μου μου ανακοίνωσε ότι θέλει να ασχοληθεί επαγγελματικά με το τένις πανικοβλήθηκα. Δεν ήθελα, γιατί ήξερα όλη αυτή την αγωνία της διαδρομής μέχρι να φτάσεις στην αναγνώριση. Τη λυπάμαι κάποιες στιγμές, αλλά δεν τολμώ να της το πω. Αυτά που βιώνει τα έχω ζήσει και εγώ στην ηλικία της και γνωρίζω καλά τις δυσκολίες».

Ποια είναι καλύτερη, η μαμά ή η κόρη;

«Δεν είδα ποτέ την προσπάθεια της Μαρίας ως δική μου συνέχεια. Η εποχή μου δεν έχει σχέση με τη σημερινή» δηλώνει η περήφανη μαμά. Ωστόσο, σε παλαιότερη συνέντευξή της είχε ξεκαθαρίσει ότι «το πάθος για διάκριση δεν αλλάζει ποτέ. Εγώ ήμουν καλή στα χωμάτινα τερέν, η Μαρία είναι καλύτερη στην ταχύτητα και τη δύναμη. Εγώ κάποιες στιγμές απέφευγα την προπόνηση, το παιδί μου είναι πιστό, θα σηκωθεί το πρωί, θα τρέξει, προσέχει πάντα τη διατροφή της».

Μαρία Σάκκαρη: Στο πλευρό της ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης - Η σχέση τους και ο πανηγυρισμός στο Roland Garros

Στο γήπεδο, μάλιστα, βρισκόταν μέχρι και ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Ο γιος του πρωθυπουργού είναι στο πλευρό της Σάκκαρη, με τους δύο να έχουν έρθει πολύ κοντά.

Η παρουσία του εκεί, μάλιστα, δεν οφειλόταν μόνο στην αγάπη του στο τένις αλλά έκρυβε και άλλους λόγους. Σύμφωνα με το πληροφοίες, τους τελευταίους πέντε μήνες ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης βρίσκεται σε σχέση με την Μαρία Σάκκαρη. Κάπως έτσι δεν θα μπορούσε να λείπει σήμερα από το πλευρό της.

Πώς γνωρίστηκαν Σάκκαρη και Μητσοτάκης;

Η Μαρία Σάκκαρη διάγει εξαιρετική περίοδο φόρμας και προελαύνει στο Παρίσι, παίζοντας υψηλού επιπέδου τένις στα κορτ του Roland Garros, στο οποίο συνεχίζει ακάθεκτη.

Στο πλευρό της, εκτός από ολόκληρη την Ελλάδα που τη στηρίζει στις προσπάθειές της για να σηκώσει ψηλά τη σημαία του ελληνικού αθλητισμού, έχει τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, τον γιο του πρωθυπουργού, με τον οποίο διατηρεί προσωπική σχέση.

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ο οποίος πριν από περίπου τρεις εβδομάδες ολοκλήρωσε την στρατιωτική του θητεία στον στρατό, υπηρετώντας στον Εβρο, βρίσκεται στο Παρίσι και παρακολουθεί από κοντά τις προσπάθειες της κορυφαίας Ελληνίδας τενίστριας.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share