Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Roland Garros: Sak... attack για τα προημιτελικά!

Έγραψε ιστορία η Σάκκαρη - Πρώτη Ελληνίδα που περνά στους «8» σε μεγάλο τουρνουά

7 Ιουνίου 2021 18:39
Roland Garros: Sak... attack για τα προημιτελικά!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η Μαρία Σάκκαρη είναι σε εκπληκτική κατάσταση, με την ίδια να προχωρά ασταμάτητη στο Roland Garros, αφού «σκόρπισε» με 2-0 σετ (6-1, 6-3) τη Σοφία Κένιν, νούμερο «5» της παγκόσμιας κατάταξης, για να περάσει στα προημιτελικά.

Η Σάκκαρη, μάλιστα, γίνεται η πρώτη Ελληνίδα που περνά σε προημιτελικό μιας Grand Slam διοργάνωσης, γράφοντας ιστορία, όπως έκανε και προ ημερών με το να περάσει πρώτη φορά στον 4ο γύρο, και ονειρευόμενη μέχρι και τον τίτλο.

Μέσα σε μόλις 68 λεπτά αγώνα, η Μαρία επικράτησε με 6-1, 6-3 και στα προημιτελικά περιμένει τη νικήτρια του αγώνα της 19χρονης Πολωνής, Ίγκα Σφιόντεκ (περυσινή πρωταθλήτρια) με τη 18χρονη Ουκρανή Μάρτα Κόστιουκ.

Έτσι έφτασε στο θρίαμβο η Σάκκαρη

Η αναμέτρηση με την Κένιν δεν χρίζει σπουδαίας ανάλυσης. Στο court υπήρχε μια τενίστρια, κι αυτή ήταν η Μαρία Σάκκαρη. Δεν θα μπορούσε να φύγει από το Suzanne Lenglen με κάτι λιγότερο από την πρόκριση.

Παίζοντας εξαιρετικό τένις και ούσα ιδιαίτερα σταθερή καθ’ όλη τη διάρκεια του ματς, η Μαρία εκμεταλλεύτηκε τα πάμπολλα λάθη της αντιπάλου της και “έκλεισε” εμφατικά τον αγώνα.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια κέρδισε 30/50 πόντους πίσω από το σερβίς της, αφήνοντας την Κένιν να φτάσει μόλις σε ένα break και αφού την “πλήγωσε” ανεπανόρθωτα ως receiver, την ανάγκασε να κερδίσει μόλις… τέσσερα games σε ολόκληρο τον αγώνα.

Δεν έμεινε ποτέ πίσω στο σκορ, έχοντας από την αρχή του αγώνα τον έλεγχό του και με χαρακτηριστική άνεση, πανηγύρισε τη σπουδαιότερη νίκη της μέχρι τώρα καριέρας της. Μέχρι την επόμενη.

Αυτήν ήταν η 20η νίκη της Μαρίας μέσα στο 2021 και μόλις η 8η στη χωμάτινη σεζόν. Μετά τις Ζαβάτσκα, Παολίνι και Μέρτενς, η Κένιν μπήκε στη λίστα με τα “θύματα” της Sakk-Attack στο Παρίσι.

Πηγή: Tennis24.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share