Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ο Παναιτωλικός επικράτησε 1-0 του ΠΑΣ Γιάννινα

Σκόραρε ο Μπαρμπόσα

24 Απριλίου 2021 17:57
Ο Παναιτωλικός επικράτησε 1-0 του ΠΑΣ Γιάννινα

O Παναιτωλικός επικράτησε 1-0 εκτός έδρας του ΠΑΣ Γιάννινα, με γκολ του Μπαρμπαρόσα.

Ο Παναιτωλικός παραμένει στην Super League, έχοντας 27 βαθμούς.

Σε ένα σκληρό και με πολλά δυνατά μαρκαρίσματα και διακοπές λόγω τραυματισμών παιχνίδι, ο Μπαρμπόσα ήταν εκείνος που με κεφαλιά στο 20ο λεπτό έκρινε την τύχη του αγώνα, χαρίζοντας στην ομάδα του Τραϊανού Δέλλα τη δεύτερη διαδοχική νίκη της. Παράλληλα, διαβάστε για τον Λευτέρη Πετρούνια που κατέκτησε το Πρωτάθλημα Ευρώπης για πέμπτη φορά.

Από την άλλη, ο ΠΑΣ Γιάννινα, παρέμεινε στους 35 πόντους, μένοντας χωρίς νίκη για τέταρτο διαδοχικό ματς.

Με την συμπλήρωση 20 λεπτών ο Παναιτωλικός άλλαξε τις ισορροπίες στο ματς, καθώς στην πρώτη τελική της αναμέτρησης ευτύχησε να προηγηθεί. Συγκεκριμένα, ο Εντινγκά έβγαλε μια εξαιρετική σέντρα από τα αριστερά, με τον Μπαρμπόσα να βρίσκεται αμαρκάριστος στο δεύτερο δοκάρι και με δυνατή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Λοντίγκιν.

Το τελευταίο σφύριγμα της λήξης βρήκε την ομάδα του Αγρινίου να πανηγυρίζει έξαλλα το πρώτο διπλό της σεζόν που την έφερε πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού και πλέον περιμένει τυχών απώλειες του ΟΦΗ και της ΑΕΛ που παίζουν αργότερα σήμερα μεταξύ τους.

Παναιτωλικός - Απόλλων Σμύρνης (1-0): Νίκη ελπίδας για τα "καναρίνια" (Video)

Super League: Με ένα αυτογκόλ του Λισγάρα ο Παναιτωλικός κατάφερε και νίκησε με 1-0 τον Απόλλωνα Σμύρνης και παρέμεινε ζωντανός στη μάχη που δίνει για να παραμείνει στην κατηγορία. Για την ομάδα του Αγρινίου η νίκη αποτελούσε μονόδρομο και το έδειξαν με το να ψάχνουν περισσότερο από τους φιλοξενούμενους το γκολ. Για να σκοράρεις, όμως, συνήθως πρέπει να κάνεις και φάσεις και για την ομάδα του Τραϊανού Δέλλα αυτό έμοιαζε πολύ δύσκολο.

Δεν αποτέλεσε έκπληξη, επομένως, το γεγονός ότι το πρώτο ημίχρονο έφυγε χωρίς γκολ. Η κατάσταση, είναι η αλήθεια, δεν βελτιώθηκε στο δεύτερο μέρος, με τις δύο ομάδες να κάνουν το ένα λάθος μετά το άλλο και τα λεπτά να περνάνε χωρίς τίποτα αξιόλογο. Ωστόσο με 1-1 έληξε η αναμέτρηση ανάμεσα σε ΟΦΗ και Ατρόμητο στο "Γεντί Κουλέ".

Πως κύλησε το δεύτερο ημίχρονο

Οι δύο προπονητές έκαναν τις αλλαγές τους ελπίζοντας ότι κάποια από αυτές θα αποδεικνυόταν καθοριστική και τελικά το ματς κρίθηκε μέσα σε ένα δίλεπτο. Στο 82′ ο Απόλλων είχε μεγάλη ευκαιρία για το 0-1 αλλά ο Κνετ απέκρουσε το κοντινό σουτ του Μπεντινέλι και στο 84′ ο Παναιτωλικός βγήκε μπροστά, ο Ματσόλα έκανε κεφαλιά, ο Βέρχουλστ απέκρουσε και στην επαναφορά ο Λισγάρας ήθελε να διώξει αλλά τελικά έβαλε αυτογκόλ, δίνοντας στους Αγρινιώτες τους τρεις βαθμούς που τους στέλνουν στο +1 από την ουραγό ΑΕΛ που παίζει τη Δευτέρα.

Οι συνθέσεις

Παναιτωλικός: Κνετ, Περέιρα (64′ Μπαρμπόσα), Κωνσταντόπουλος, Τσότσαλιτς (34′ Καρασαλίδης), Ντίας (81′ Καρέλης), Εντινγκά, Μεντόσα, Ντουάρτε, Αριγίμπι (64′ Ντάλσιο), Μανθάτης, Βέργος (64′ Ματσόλα).

Απόλλων Σμύρνης: Βέρχουλστ, Μπαξεβανίδης, Ντομίνγκες, Λισγάρας, Χουχούμης, Φατιόν, Σλίβκα, Κολ (88′ Ρώσση), Μπεντινέλι, Φερνάντεθ (78′ Μουνιέ), Ιωαννίδης (66′ Ντάουντα).

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share