Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

"Έφυγε" από τη ζωή ο σχολιαστής της Φόρμουλα 1, Murray Walker

Ήταν ο επικεφαλής σχολιαστής στη Μεγάλη Βρετανία

16 Μαρτίου 2021 11:27

Θάνατος: Μεγάλη θλίψη επικρατεί στον κόσμο της Φόρμουλα 1 διότι "έφυγε" από τη ζωή ο θρυλικός σχολιαστής Μάρεϊ Γουόκερ σε ηλικία 97 ετών.

Σημειώνεται ότι σε ηλικία 66 ετών έφυγε από τη ζωή ο «Marvelous» Μάρβιν Χάγκλερ, ένας από τους μεγαλύτερους πυγμάχους όλων των εποχών.

Μεγάλος θρήνος για τον σχολιαστή.

Θάνατος: Ποιος ήταν ο Μάρεϊ Γουόκερ

Η πλέον διάσημη φωνή σε περιγραφή αγώνων Φόρμουλα 1, αυτή του διάσημου (στον διεθνή μηχανοκίνητο αθλητισμό) Μάρεϊ Γουόκερ, σταμάτησε τα ηχεί στις 13 Μαρτίου, όταν ο Εγγλέζος σχολιαστής πέρασε στην αιωνιότητα.

Ο Γουόκερ γεννήθηκε στο Μπέρμινχαμ στις 10 Οκτωβρίου 1923 και εργάστηκε ως επικεφαλής σχολιαστής στα Grand Prix της F1 στη Μεγάλη Βρετανία από το 1976 ως το 2001, όντας παράλληλα σχολιαστής και άλλων αθλημάτων.

Η ζηλευτή καριέρα του (ήταν γνωστός ως “Η φωνή της F1”) ξεκίνησε από την δεκαετία του ’50 με σχολιασμό αγώνων F1 κι όχι μόνο, συνεχίστηκε για 3 δεκαετίες στα μικρόφωνα του BBC και του iTV και σταμάτησε το 2001, στο GP των ΗΠΑ στην Ινδιανάπολη.

Αμέσως μόλις έγινε γνωστός ο θάνατός του, η Λέσχη Οδηγών Αγώνων της Μ. Βρετανίας, όπως και διάσημοι οδηγοί της F1 (Στιούαρτ, Χιλ, Χάμιλτον, κ.ά.) εξέφρασαν την λύπη και την συμπαράστασή τους στο πένθος της οικογένειας του εκλιπόντος.

Μεγάλη η θλίψη.

Δείτε την ανακοίνωση της Λέσχης Οδηγών Αγώνων της Μεγάλης Βρετανίας

«Με μεγάλη μας λύπη σας ενημερώνουμε για τον θάνατο του Μέλους του BRDC, Murray Walker. Ήταν ένας φίλος, ένας πραγματικός θρύλος του μηχανοκίνητου αθλητισμού, και ο πιο αγαπημένος σχολιαστής του έθνους. Ευχαριστούμε τον Murray για όσα έκανε για την κοινότητά μας. Αναπάυσου εν ειρήνη, φίλε μας».

"Έφυγε" από τη ζωή ο δημιουργός της κασέτας Λού Όττενς

Θάνατος: Θλίψη επικρατεί για τον άνθρωπο που βρίσκεται πίσω από την δημιουργία της ηχητικής κασέτας, Λού Όττενς, όπου και "έχασε" την ζωή του σε ηλικία 94 ετών.

Σημειώνεται ότι "έχασε" τη ζωή του πριν λίγες μέρες ο δισεκατομμυριούχος Ολιβιέ Ντασό έπειτα από συντριβή του προσωπικού του ελικοπτέρου.

Απεβίωσε ο δημιουργός της κασέτας.

Θάνατος: Ποιος ήταν ο Λού Όττενς

Ο Λου Όττενς, ο Ολλανδός μηχανικός που δημιούργησε την ηχητική κασέτα, πέθανε σε ηλικία 94 ετών. Από την κυκλοφορία τους την δεκαετία του ’60, εκτιμάται ότι έχουν πωληθεί μέχρι και σήμερα 100 δισεκατομμύρια κασέτες.

Ο εφευρέτης τους έχασε τη ζωή του σε προχωρημένη ηλικία την Τρίτη, όπως ανακοίνωσε η οικογένειά του, ενώ βρισκόταν στη γενέτειρα πόλη του, Duizel. Ο Όττενς είχε γίνει επικεφαλής του τμήματος ανάπτυξης προϊόντων της Philips το 1960, οπότε και ανέπτυξε με την ομάδα του την κασέτα.

Το 1963, η κασέτα παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην έκθεση ηλεκτρονικών ειδών του Βερολίνου και σύντομα έγινε παγκόσμια επιτυχία. Ο Όττενς έκανε συμφωνία με τις εταιρείες Philips και Sony ώστε η κασέτα που είχε σχεδιάσει να πατενταριστεί ως η αυθεντική, αφότου πολλές γιαπωνέζικες εταιρείες κυκλοφόρησαν παρόμοιες κασέτες σε διαφορετικά μεγέθη.

Ο Όττενς ενεπλάκη αργότερα και στην ανάπτυξη του διαδόχου της κασέτας, του γνωστού σε όλους μας CD, με παραπάνω από 200 δις CD να έχουν πωληθεί μέχρι σήμερα. Το 1982, παρουσιάζοντας ένα από τα πρώτα CD player, ο Όττενς είχε δηλώσει: «Το παραδοσιακό πικάπ είναι πλέον απαρχαιωμένο».

Ο δημιουργός της κασέτας έχασε τη ζωή του.

Τέσσερα χρόνια αργότερα, ο Όττενς βγήκε στην σύνταξη. Ερωτηθείς σχετικά με την καριέρα του, ο μηχανικός είχε δηλώσει ότι το μόνο του παράπονο ήταν ότι η Sony, και όχι η Philips που εργαζόταν, είχε δημιουργήσει το πρώτο φορητό μηχάνημα αναπαραγωγής κασετών, το Walkman.

Η εφεύρεση του Όττενς άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι μπορούσαν να ακούσουν μουσική, και παρόλο που γενικά θεωρούνται πλέον ξεπερασμένες, τα τελευταία χρόνια οι κασέτες έχουν γίνει ξανά δημοφιλείς ανάμεσα σε λάτρεις του ρετρό και της μουσικής.

Σύγχρονοι καλλιτέχνες, όπως η Lady Gaga και το ροκ συγκρότημα The Killers, έχουν κυκλοφορήσει τα τελευταία τους έργα και σε μορφή κασέτας. Σύμφωνα με την εταιρεία διαχείρισης των βρετανικών μουσικών τσαρτς, η πώληση των κασετών κατά το πρώτο εξάμηνο του 2020 παρουσίασε αύξηση κατά 103% σε σχέση με τον περασμένο χρόνο.

Ήδη, ωστόσο, από το 2018, η πώληση των κασετών είχε σημειώσει άνοδο της τάξεως του 23%, σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share