Δευτέρα, 13 Μαΐου 2024

Super League: Πήρε βαθμό σωτηρίας η Λαμία (video)

Χ-αμογελάει η Λαμία

14 Μαρτίου 2021 21:26
Super League: Πήρε βαθμό σωτηρίας η Λαμία (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η Λαμία έφερε ισοπαλία με τον Ατρόμητο αλλά αύξησε τη διαφορά στους τέσσερις από τον προτελευταίο ΟΦΗ και στους επτά από την ουραγό ΑΕΛ. Ο Μανδάς απέκρουσε πέναλτι του Ντέλετιτς.

Μπορεί η Λαμία να μην κατάφερε να πάρει τους τρεις βαθμούς της νίκης κόντρα στον Ατρόμητο (0-0 το τελικό αποτέλεσμα), εξαιτίας του τερματοφύλακα Μανδά που κατέβασε τα ρολά και απέκρουσε και πέναλτι του Ντέλετιτς, αλλά έφυγε χαμογελαστή από τον αγωνιστικό χώρο του "Αθανάσιος Διάκος".

Ο ένας βαθμός που πήραν οι παίκτες του Μιχάλη Γρηγορίου, σε συνδυασμό με τις ήττες του ΟΦΗ και της ΑΕΛ, όμως, τους έδωσε το δικαίωμα να αυξήσουν τη διαφορά από τους κρητικούς που είναι στη θέση του μπαράζ για παραμονή στους τέσσερις, και από την ουραγό ΑΕΛ στους επτά. Παράλληλα ξέφυγε στους τρεις από τον Παναιτωλικό που τους ακολουθεί.

Με αυτή τη διαφορά θα μπει η Λαμία στα πλέι άουτ και ατενίζει το μέλλον της στην κατηγορία με αισιοδοξία ενώ ο Ατρόμητος, που είχε για κορυφαίο τον Μανδά, έφτασε στους 28 και είναι στην 8η θέση, ουσιαστικά αδιάφορος.

Το χαμένο πέναλτι

Το πρώτο ημίχρονο ήταν μοιρασμένο, με φάσεις μπροστά και από τις δύο εστίες (4-4 οι τελικές προσπάθειες).

Η Λαμία, προερχόμενη από τη μεγάλη νίκη επί της ΑΕΛ, ξεκίνησε με 4-2-3-1 αλλά στο 27’ ο κλασσικός φορ Αραμπούλι έγινε αλλαγή λόγω τραυματισμού, Η γηπεδούχος , ήταν αυτή που έχασε την μεγάλη ευκαιρία με το πέναλτι που κέρδισε ο Καραμάνος από τον Γούτα, εκτέλεσε ο Ντέλετιτς και απέκρουσε ο Μανδάς, στην εκπνοή του πρώτου 45λεπτου.

Οι γηπεδούχοι είχαν ευκαιρίες ακόμη με τον Μπεχαράνο στο 3’, με κεφαλιά του Ρόμανιτς στο επόμενο λεπτό και με σουτ του Μπεχαράνο, πάλι, στο 28ο λεπτό.

Ο Ατρόμητος δεν κλείστηκε στα καρέ του. Ξεκίνησε με 4-4-2 και επιθετικό δίδυμο τους Μανούσο και Μάτιτς και στο 4’ με τον Μάτιτς, στο 16’ (κυρίως) με τον Χαρίση και το 27’ με τον Γκαλβάο δημιούργησε ευκαιρίες αλλά έμεινε στο μηδέν.

Φωνές από Ατρόμητο για ακυρωθέν γκολ

Στο β’ ημίχρονο το σκηνικό δεν άλλαξε αν και ο ρυθμός έπεσε κάπως.

Η Λαμία με τον Ντέλετιτς στο 48’ στάθηκε άτυχη για άλλη μια φορά, αφού ο Μανδάς δήλωσε πάλι παρών ενώ στο 60’ ο Καραμάνος παραλίγο να πετύχει το γκολ του πρωταθλήματος με ανάποδο ψαλίδι, αλλά πάλι ο πορτιέρο του Ατρόμητου μπλόκαρε τη μπάλα.

Ο Ατρόμητος που από το 63’ έπαιξε με 4-2-3-1 και κλασικό φορ τον Μανούσο, και στο τελευταίο 10λεπτο με τον Κωτσόπουλο στην κορυφή, φωνάζει γιατί ο διαιτητής Βρέσκας ακύρωσε γκολ του Γούτα στο 73’, με υπόδειξη του β’ βοηθού Καλαμπόκη, για άουτ σε γύρισμα του Μαυρομμάτη προς τον σκόρερ.

Στο 59’ ο Επασί μπλόκαρε το σουτ του Μανούσου, στο 63’ σουτ του Ενσικουλού έξω από την περιοχή, η μπάλα κατέληξε ψηλά άουτ ενώ οι φιλοξενούμενοι είχαν την μεγάλη ευκαιρία στο 67’ όταν σε σουτ του Γκάλο έξω από την περιοχή, η μπάλα κατέληξε σύριζα άουτ από το δεξί δοκάρι και έτσι η ομάδα του Περιστερίου έμεινε για έκτο συνεχόμενο παιχνίδι μακριά από τις νίκες.

Κίτρινες: Μάτιτς

Διαιτητές: Βρέσκας (Πιερίας), Βοηθοί: Νικολαϊδης (Μακεδονίας), Καλαμπόκης (Αιτωλοακαρνανίας), 4ος: Βάτσιος (Δυτ. Αττικής), VAR: Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου), avar: Ψαρρής (Ζακύνθου).

ΛΑΜΙΑ: Επασί - Άνχελ Μαρτίνεθ, Τζανετόπουλος, Αντέτζο, Σκόνδρας - Τζανδάρης, Μπεχαράνο - Ρόμανιτς (74’ Χατζηστραβός), Καραμάνος, Ντέλετιτς (90’ Μπιάρναρσον) - Αραμπούλι (27’ λ.τρ. Βασιλακάκης).

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Μανδάς - Γκαλβάο, Μαυρομμάτης, Γούτας, Κιβρακίδης - Ενσικουλού (63’ Μουνίθ), Χαρίσης, Ούμπιδες, Γκάλο (90’ Οικονομίδης) - Μανούσος (82΄Κωτσόπουλος), Μάτιτς (63’ Χριστοδουλόπουλος).

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share