Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024

Basket League: Με 100 έτρεξε ο Ηρακλής

Το σκορ έληξε 100-78

14 Μαρτίου 2021 19:45
Basket League: Με 100 έτρεξε ο Ηρακλής

Basket League: Με μεγάλη διαφορά των 22 πόντων κατάφερε να κερδίσει ο Ηρακλής το Μεσολόγγι με τον δεύτερο να προσπαθεί αρκετά να τον φτάσει.

Σημειώνεται ότι η Λάρισα κατάφερε να παραμείνει στην Basket League μέσα από τη νίκη που σημείωσε απέναντι στον Κολοσσό Ρόδου με το σκορ να έρχεται στο 82-73.

Basket League: Αναλυτικά ο αγώνας

Ο Ηρακλής ήταν ανώτερος στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού και με τους Χέιγκινς, Ίμπανκς, Καββαδά και Χάνλαν να είναι εξαιρετικοί, πήρε μια πολύτιμη νίκη απέναντι στο αξιόμαχο Μεσολόγγι (100-78), αποδεικνύοντας ότι στην καλή του μέρα, δύσκολα κανείς τον σταματάει.

Η καλύτερη φετινή εμφάνιση του Ηρακλή ήρθε ίσως την πιο κρίσιμη στιγμή για τους «κυανόλευκους», με την ομάδα του Θανάση Σκουρτόπουλο να είναι εξαιρετική στο επιθετικό κομμάτι και έχοντας… ποικιλία πρωταγωνιστών, να παίρνει μια σημαντική νίκη από ψυχολογικής και βαθμολογικής άποψης με 100-78.

Το Μεσολόγγι ήταν συνεχώς πίσω στο σκορ, δεν σταμάτησε να παλεύει στιγμή και έφτασε αρκετές φορές σε απόσταση… αναπνοής, όμως η εμπειρία και η ποιότητα του Ηρακλή στα κρίσιμα σημεία φάνηκε.

Παίκτης «κλειδί» για τον Ηρακλή ήταν ο Χέιγκινς, ο οποίος πέρα από σκορ (21π.), έδωσε στον Ηρακλή κάτι που του λείπει γενικότερα, δηλαδή δημιουργία, αφού μοίρασε και 8 ασίστ στους συμπαίκτες του. Ο Χάνλαν θύμησε τον παλιό καλό του εαυτό πετυχαίνοντας 26 πόντους, ενώ ο Καββαδάς με ένα ακόμα double – double τη φετινή σεζόν (15π., 14 ριμπ.) ήταν καταλυτικός. Έκπληξη ήταν και η εμφάνιση του Ίμπανκς ο οποίος έδωσε πολύτιμους πόντους σε κρίσιμα σημεία (19π., 4 ριμπ.). Από πλευράς Μεσολογγίου ο Γκότσερ με 26 πόντους ήταν αυτός που ξεχώρισε.

Στο ξεκίνημα οι δύο ομάδες μπήκαν «μουδιασμένες» και στα πρώτα λεπτά το παιχνίδι δεν είχε ρυθμό. Ο Ηρακλής όμως με… σύμμαχο τη γραμμή των 6.75 και 5/5 τρίποντα από τα μέσα του δεκαλέπτου και έπειτα επέβαλε το παιχνίδι του και βρέθηκε στο +11 (22-11). Το Μεσολόγγι έβγαλε αντίδραση και μείωσε με τους Γκότσερ και Λάιονς μέχρι το τέλος της περιόδου σε 28-19.

Στη δεύτερη περίοδο οι γηπεδούχοι μπήκαν με ενέργεια και καλή ψυχολογία λόγω των εύστοχων σουτ που είχαν βρει και με δύο τρίποντα του Χέιγκινς έστειλε τη διαφορά στη μεγαλύτερη τιμή της (34-21). Το Μεσολόγγι απάντησε με το ίδιο… νόμισμα και με ένα σερί 10-0 πλησίασε στους τρεις πόντους. Οι «κυανόλευκοι» είχαν και παλι απάντηση και με ένα σερί 11- και τρομερά υψηλό ποσοστό ευστοχίας στα τρίποντα που άγγιζε το 75%, προηγήθηκε με 45-31. Ο Χάνλαν παίζοντας έξυπνα κέρδιζε φάουλ και από τη γραμμή των βολών διεύρυνε ακόμα περισσότερο το προβάδισμα του Ηρακλή (50-33), με τους Γκότσερ και Λάιονς να ευστοχούν στη συνέχεια από τη γραμμή των τριών πόντων και να μειώνουν (52-39).

Ο Ηρακλής ξεκίνησε καλά και στην τρίτη περίοδο με τους Χάνλαν και Καββαδά (59-42), όμως το Μεσολόγγι με ένα σερί 9-0 έριξε τη διαφορά σε μονοψήφια επίπεδα, τη στιγμή που οι «κυανόλευκοι» έβγαζαν μια νευρικότητα στο παιχνίδι μετά από κάποιες επιθέσεις που δεν τους βγήκαν. Ο Χάνλαν συνέχισε να δίνει πόντους στην ομάδα του, όμως οι φιλοξενούμενοι βρήκαν κάποια σημαντικά σουτ με τους Γκότσερ και Λάνγκφορντ και μείωσαν στους 4 (65-62). Ο Ηρακλής προσπάθησε να βρει λύσεις πιο κοντά στο καλάθι και με τους Ίμπανκς και Χέιγκινς κατάφερε να αυξήσει και πάλι το προβάδισμα του (72-63).

Στο πρώτο πεντάλεπτο της τελευταίας περιόδου ο Ηρακλής βρήκε και πάλι τον καλό του εαυτό και με τους Ίμπανκς, Χάτσερ και ένα επιμέρους σκορ 11-4 έφτασε στο +16 (83-67). Μοτσενίγος και Λόρενς μείωσαν από τα 6.75 για το Μεσολόγγι (83-73), όμως οι «κυανόλευκοι» είχαν και πάλι τις απαντήσεις με τους Καββαδά, Ίμπανκς και Χάνλαν και δεν δυσκολεύτηκε στο τέλος να πάρει τη νίκη με 100-78.

Τα δεκάλεπτα: 28-19, 52-39, 72-63, 100-78

Δείτε τα στατιστικά εδώ.

Πηγή: sdna.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share