Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Super League: Νικητής ο Άρης στο ντέρμπι - «Βράζουν» με τη διαιτησία στον ΠΑΟΚ (Video)

Δείτε τις καλύτερες φάσεις

13 Δεκεμβρίου 2020 21:45
Super League: Νικητής ο Άρης στο ντέρμπι - «Βράζουν» με τη διαιτησία στον ΠΑΟΚ (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Super League: Ο Άρης ήταν ο μεγάλος νικητής στο επεισοδιακό ματς με τον ΠΑΟΚ, του οποίου επικράτησε με 1-0 χάρη σε γκολ του Μπρούνο Γκάμα με πέναλτι στο 40'. Ενώ, στο 0-0 έμειναν Παναιτωλικός και Βόλος, με τον Παναιτωλικό να κερδίζει τον βαθμό παρά το γεγονός ότι έμεινε με παίκτη λιγότερο από το 28'

Πάντως, η απόφαση του Ολλανδού διαιτητή Μπας Νάιχαους ξεκήκωσε "θύελλα" διαμαρτυριών από τους ανθρώπους και τους παίκτες του ΠΑΟΚ, που θεωρούν σκανδαλώδες το σφύριγμα. Η "ασπρόμαυρη" ΠΑΕ τοποθέτηθηκε με δεικτικό τρόπο στα social media για την εν λόγω απόφαση του ρέφερι. Αντίστοιχα, ο Νάιχαους κατελόγισε ένα πέναλτι και για τον ΠΑΟΚ στο 71', το οποίο πήρε πίσω μετά από εξέταση του ριπλέι στο VAR.

Το παιχνίδι ήταν πάρα πολύ δυναμικό, με πολλά σκληρά φάουλ, ενώ δεν έλειψαν οι στιγμές που οι παίκτες των δύο ομάδων πιάστηκαν στα χέρια. Αγωνιστικά, ο Άρης κατάφερε να "παγώσει" τον ρυθμό φέρνοντας το ματς στα μέτρα του μετά το γκολ που πέτυχε και δεν απειλήθηκε παρά μόνο σε ελάχιστες περιπτώσεις για ισοφάριση από τον μπλοκαρισμένο επιθετικά ΠΑΟΚ.

Η ομάδα του Άκη Μάντζιου συνεχίζει την τρελή πορεία της, αφού έφτασε τους 26 βαθμούς και απέχει δύο από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό. Αντίστοιχα, ο ΠΑΟΚ γνώρισε την πρώτη εγχώρια ήττα με τον Πάμπλο Γκαρσία στον πάγκο του και έμεινε στην 4η θέση με 24 βαθμούς.

Έτσι παρατάχθηκαν

Ο Άκης Μάντζιος παρέταξε τον Άρη με σύστημα 4-2-3-1. Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Μπουσέ, με τους Σούντγκρεν, Δεληζήση, Μπεναλουάν και Σάκιτς στην άμυνα από δεξιά προς αριστερά. Ματίγια και Σάσα ήταν το δίδυμο των αμυντικών χαφ, με τους Μπερτόγλιο, Γκάμα και Ματέο Γκαρσία να πλαισιώνουν τον σέντερ φορ Μάνο.

Με 4-3-3 αγωνίστηκε ο ΠΑΟΚ του Πάμπλο Γκαρσία. Τερματοφύλακας ο Πασχαλάκης, με δίδυμο στόπερ τους Ίνγκασον και Μιχαηλίδη, δεξί μπακ τον Ουαγκέ και αριστερό τον Γιαννούλη. Αουγκούστο, Τσιγγάρας και Σβαμπ συνέθεσαν την τριάδα του άξονα, οι Αντρίγια Ζίβκοβιτς και Τζόλης κινήθηκαν στα άκρα της επίθεσης και ο Σφιντέρσκι στην κορυφή.

Το ματς

"Εκρηκτικό" ξεκίνημα είχε το ντέρμπι, με τις δύο ομάδες να μπαίνουν στο παιχνίδι με επιθετική διάθεση. Μόλις στο 2' ο Άρης είχε δοκάρι σε φοβερή εκτέλεση φάουλ του Γκάμα λίγα μέτρα έξω από τη μεγάλη περιοχή.

Στο 4' ο Ζίβκοβιτς δημιούργησε την πρώτη καλή φάση του ΠΑΟΚ, με σουτ που μπλόκαρε ο Μπουσέ. Στο 7' ο Τζόλης πλάσαρε άουτ από καλή θέση, ενώ στο 11' ο Μπουσέ έχασε την μπάλα μετά από εκτέλεση κόρνερ του Τζόλη, αλλά κανείς παίκτη του ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε να την σπρώξει στα δίχτυα.

Από το 20ό λεπτό και έπειτα, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, με τους παίκτες των δύο ομάδων να επιδίδονται σε αρκετά σκληρά μαρκαρίσματα στον χώρο του κέντρου, γεγονός που δεν βοήθησε στο να δούμε καλό ποδόσφαιρο. Στο 26' ο Τζόλης επιχείρησε επικίνδυνο παράλληλο γύρισμα που πέρασε από όλους, ενώ στο 32' ο Γκαρσία βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, έκανε όμως κακή επιλογή και σούταρε πάνω στον Ίνγκασον.

Το ντέρμπι πήρε... φωτιά στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους. Στο 38' ο Μάνος κέρδισε μια κόντρα με τον Ίνγκασον και η μπάλα έφτασε στον Γκάμα, με την άμυνα του ΠΑΟΚ να... συλλαμβάνεται εκτεθειμένη. Ο Πορτογάλος πάσαρε στον Μπερτόγλιο, που μπήκε στην περιοχή, άνοιξε το κοντρόλ και βρέθηκε στο έδαφος μετά από έξοδο του Πασχαλάκη, ο οποίος βούτηξε στα πόδια του. Σε μια δύσκολη φάση, ο Ολλανδός διαιτητής Νάιχαους σφύριξε πέναλτι και δεν άλλαξε απόφαση ούτε μετά την εξέταση του ριπλέι παρά τις έντονες διαμαρτυρίες των παικτών του ΠΑΟΚ. Ο Γκάμα ανέλαβε την εκτέλεση και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0 του Άρη!

Ένα εντυπωσιακό ανάποδο "ψαλίδι" του Σβαμπ στο 45+3' κατέληξε στα χέρια του Μπουσέ και ο Άρης πήγε στα αποδυτήρια όντας μπροστά στο σκορ με 1-0.

Η ένταση παρέμεινε σε υψηλά επίπεδα και στο δεύτερο ημίχρονο. Πολλά τα φάουλ και οι διενέξεις, αλλά από μπάλα... λίγα πράγματα. Ο ΠΑΟΚ είχε πάντως μια μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση, με ωραίο πλασέ του Σφιντέρσκι που έφυγε λίγο άουτ. Ο Άρης απάντησε στο 60' όταν ο Γκαρσία εκμεταλλεύτηκε λάθος του Γιαννούλη και πάσαρε στον Μπερτόγλιο, με τον Αργεντινό να πλασάρει και τον Ουαγκέ να διώχνει σωτήρια πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή. Στη συνέχεια δόθηκε οφσάιντ, αλλά η υπόδειξη ήταν λανθασμενη, συνεπώς εάν το γκολ έμπαινε θα μετρούσε κανονικά.

Στο 71' τα αίματα άναψαν και πάλι, με τον διαιτητή να γίνεται για ακόμα μια φορά αρνητικός πρωταγωνιστής. Τα πράγματα ξέφυγαν όταν ο Νάιχαους υπέδειξε πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ σε μαρκάρισμα του Σούντγκρεν στον Τζόλη. Ακολούθησε γενικευμένη σύρραξη μεταξύ των παικτών. Ευτυχώς το VAR... έσωσε τον διαιτητή, καθώς φάνκε πως δεν υπήρχε παράβαση και έτσι ο Νάιχαους πήρε πίσω την αρχική του υπόδειξη.

Μην έχοντας άλλη επιλογή, ο ΠΑΟΚ βγήκε μπροστά στο τελευταίο τέταρτο αναζητώντας το γκολ της ισοφάρισης. Παρά την είσοδο του Τσόλακ και την αλλαγή συστήμα ουσιαστικά σε 4-2-4, ωστόσο, ήταν εμφανές πως κάτι έλειπε από τον Δικέφαλο για να μπορέσει να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για γκολ. Με εξαίρεση ένα σουτ του Ζίβκοβιτς που κατέληξε άουτ στο 85', ο ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε να απειλήσει περαιτέρω και ο Άρης κράτησε μέχρι τέλους μια τεράστια και συνάμα επεισοδιακή νίκη!

Πηγή: sportdog.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share