Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024

LIve: Η τελευταία υπόκλιση στο μεγαλείο του Ντιέγκο Μαραντόνα

Το τελευταίο «αντίο» σε ένα σπουδαίο...

26 Νοεμβρίου 2020 23:53
LIve: Η τελευταία υπόκλιση στο μεγαλείο του Ντιέγκο Μαραντόνα
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Ο Ντιέγκο Μαραντόνα δε βρίσκεται πια δίπλα μας, με ένα λαϊκό προσκύνημα να πραγματοποιείται στην πατρίδα του, την Αργεντινή, με την οικογένεια να επιθυμεί την κηδεία του να γίνει στην Bella Vista του Μπουένος Άιρες.

Στο ίδιο νεκροταφείο έχουν θαφτεί και οι γονείς του και η κηδεία υπολογίζεται να γίνει περίπου τα μεσάνυχτα της Παρασκευής (27/11), εν μέσω συγκρούσεων οπαδών και Αστυνομίας.

Ο «Ντιεγκίτο» δεν ήταν για τους Αργεντινούς «απλά» ο καλύτερος ποδοσφαιριστής όλων των εποχών, αλλά ο άνθρωπος με τον οποίο ταυτίσθηκαν εκατομμύρια συμπατριώτες του. Ήταν αυτός, που έστω και για 90 λεπτά, κατάφερνε να τους δίνει όραμα, ελπίδα και αισιοδοξία για μία καλύτερη ζωή, για υπερηφάνεια και για ψυχική ανάταση.

Ο Μαραντόνα υπήρξε και θα συνεχίσει να είναι, ο εκφραστής ενός ολόκληρου λαού, που έχει ταλαιπωρηθεί πολύ τις τελευταίες δεκαετίες από την οικονομική και κοινωνική ανέχεια. Αλλωστε, σε τέτοιες συνθήκες γεννήθηκε, φθάνοντας από το απόλυτο τίποτα στα πάντα και στην κορυφή του κόσμου.

Στην περιοχή της Μπόκα, στο Μπουένος Άιρες, αλλά και στην Ευρώπη, στην Νάπολη και στην Βαρκελώνη, όπου μεγαλούργησε ο Μαραντόνα, η θλίψη και το πένθος κυριαρχούν στους απλούς ανθρώπους.

Αίσχος: Έβγαλαν σέλφι δίπλα στον νεκρό Μαραντόνα!

Ένα αισχρό περιστατικό έλαβε τόπο στο γραφείο τελετών, όπου βρισκόταν η σορός του Ντιέγκο Μαραντόνα πριν από την κηδεία, με τους υπαλλήλους να βγάζουν σέλφι δίπλα στον νεκρό «Ντιεγκίτο».

Ο Ντιέγκο Μολίνα, ένας εκ των εργαζομένων του «Funeraria Pinier», που ανέλαβε την κηδεία του Ντιέγκο, ανέβασε τη σέλφι με την προετοιμασία της ταφής στα social media και εξαγρίωσε τα πλήθη.

Λίγο αργότερα, δύο ακόμη υπάλληλοι ανέβασαν ανάλογη φωτογραφία. Την είδηση έκανε γνωστή ο δικηγόρους του Αργεντίνου άσου, Ματίας Μόρλα.

Όσον αφορά τον υπάλληλο, η απόλυσή του ήρθε με συνοπτικές διαδικασίες, παρά τη συγγνώμη του στην οικογένεια του εκλιπόντος.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share