Σάββατο, 27 Απριλίου 2024

Champions League: «Πάτησε» τη Λειψία και πέρασε τελικό η Παρί

Ιστορική στιγμή για τους Γάλλους

18 Αυγούστου 2020 23:55
Champions League: «Πάτησε» τη Λειψία και πέρασε τελικό η Παρί
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η Παρί Σεν Ζερμέν ήταν «ισοπεδωτική» απέναντι στη Λειψία, έκανε ό,τι ήθελε στο γήπεδο και επικρατώντας με 3-0 στη Λισαβώνα, πέρασε στον τελικό του Champions League, περιμένοντας μία εκ των Μπάγερν ή Λιόν, με την πρώτη να έχει πετύχει μέχρι τώρα το αποτέλεσμα της χρονιάς.

Ο Τόμας Τούχελ άφησε στον πάγκο τον Ικάρντι και με τους Μπαπέ και Ντι Μαρία να πλασιώνουν τον Νεϊμάρ παρουσίασε μια απίστευτα ευέλικτη τριπλέτα που άλλαζε θέσεις και προκάλεσε εφιάλτες στους Γερμανούς. Ενα γκολ και 2 ασίστ είχε ο Αργεντινός [κάτω μόνο από CR7, Μέσι σε ασίστ στη 10ετία], ενώ ο Βραζιλιάνος σταρ, 2 δοκάρια. Το ρεκόρ της Ρεάλ Μαδρίτης ισοφάρισε το club της γαλλικής πρωτεύουσας καθώς σκόραρε για 34ο σερί ματς στη διοργάνωση, πολλά εύκολα λάθη έκανε στην άμυνα η Λειψιά και κόντρα σε τέτοιους παίκτες σπάνια μένουν ατιμώρητα.

Τα όργανα άρχισαν από νωρίς στο ματς για την PSG. Στο 6’ ο Μπαπέ με κάθετη βρήκε τον Νεϊμάρ, όμως το πλασέ του στο τετ-α-τετ πήγε στο δοκάρι και στο επόμενο λεπτό ο Γάλλος σκόραρε αλλά ο Βραζιλιάνος είχε κάνει χέρι. Η εικόνα του πρώτου μέρους είχε διαμορφωθεί από νωρίς και ύστερα από ένα 10λεπτο γεμάτα ντρίμπλες του Νεϊμάρ, σπριντ του Μπαπέ και βομβαρδισμό από κόρνερ, ο Μαρκίνιος με κεφαλιά έπειτα από εκπληκτική γλυκιά εκτέλεση του Ντι Μαρία έκανε στο 13’ το 0-1. Το ματς ήταν για τα καλά στο μισό γήπεδο, στο 17’ ο Μπαπέ έχασε μεγάλη ευκαιρία καθώς τον νίκησε ο Γκουλάσι και στο 24’ η Λειψία έχασε ίσως την καλύτερη στιγμή της στο ματς με τον Πόουλσεν να πλασάρει άουτ μέσα από την περιοχή μετά από ωραία προσπάθεια του Λάιμερ από δεξιά.

Επειτα από ένα διάστημα στο οποίο οι Παριζιάνοι δεν έδιναν με τίποτα την μπάλα στους αντιπάλους τους, το πρώτο μέρος έκλεισε με την ομάδα του Τούχελ να βάζει τις βάσεις νίκης. Αφού προειδοποίησε στο 35’ με δοκάρι από το απίθανο μακρινό φάουλ του Νεϊμάρ, στο 42’ ύστερα από τραγικό λάθος στην ανάπτυξη των Γερμανών από την άμυνα, ο Νεϊμάρ με τακουνάκι βρήκε τον Ντι Μαρία και εκείνος πολύ ψύχραιμα, βρήκε τη γωνία για το 0-2.

Στο ημίχρονο, ο προπονητής που θεωρείται το next-big-thing των πάγκων, Γιούλιαν Νάγκελσμαν, έβαλε Φόρσμπεργκ και Σικ για να βοηθήσει μπροστά, όμως τα προβλήματα πίσω καθάρισαν τις όποιες ελπίδες. Στο 55’ αφού έκανε την κούρσα και έχασε κοντρόλ και ευκαιρία, ο Μπερνάτ έμεινε στην περιοχή και αφού ο Ντι Μαρία έκλεψε από τον Μουκελέ, έβγαλε σέντρα ακριβείας και ο αριστερός μπακ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 0-3. Το επόμενο κομμάτι της αναμέτρησης δεν είχε φαντεζί πράγματα και τρελά σπριντ για την Παρί, που όμως είχε τις φάσεις για να πετύχει κι άλλα γκολ αφού συνέχισε να παίρνει δώρα.

Στο 70’ ο Μπαπέ δεν βρήκε στόχο και στο 72’ το αριστερό του πήγε στον Γκουλάσι, ενώ οι Γερμανοί απείλησαν στο 76’ με μακρινό σουτ του Ανχελίνιο. Στην τελευταία καλή φάση του ημιτελικού, ο Γκουλάσι έκανε διπλή επέμβαση σταματώντας Νεϊμάρ και Παρέδες για να διατηρηθεί το 0-3 μέχρι το φινάλε.

Λειψία (Γιούλιαν Νάγκελσμαν): Γκουλάσι, Κλόστερμαν (83’ Ορμπαν), Ανχελίνιο, Μουκελέ, Ουπαμεκανό, Καμπλ (64’ Ανταμς), Λάιμερ (62’ Χάλστενμπεργκ), Ν’ Κουνκού (46’ Φόρσμπεργκ), Ζάμπιτσερ, Ντάνι Ολμο (46’ Σικ), Πόουλσεν.

Παρί Σεν Ζερμέν (Τόμας Τούχελ): Σέρχιο Ρίκο, Τιάγκο Σίλβα, Μαρκίνιος, Μπερνάτ, Κιμπέμπε, Κέρερ, Ερέρα (83’ Βεράτι), Παρέδες (83’ Ντράξλερ), Ντι Μαρία (87’ Σαράμπια), Νεϊμάρ, Μπαπέ (86’ Τσούπο-Μοτίνγκ).

Πηγή: Sdna.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share