Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Super League 1: «Θρίλερ» στην Ξάνθη και πολύτιμος βαθμός για τον Παναιτωλικό

Φοβερό ματς

21 Ιουνίου 2020 21:39
Super League 1: «Θρίλερ» στην Ξάνθη και πολύτιμος βαθμός για τον Παναιτωλικό
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ένα τρομερό «θρίλερ», με χαμένα πέναλτι και ευκαιρίες εκτυλίχθηκε στην Ξάνθη, με τον Παναιτωλικό να παίρνει το βαθμό της ισοπαλίας με γκολ-φάουλ του Μπαΐροβιτς (1-1), ενώ οι γηπεδούχοι έπαιζαν με παίκτη λιγότερο από το 69', με το ίδιο σκορ να υπάρχει και στην Τρίπολη.

H Ξάνθη μπήκε πιο αποφασισμένη στον αγωνιστικό χώρο, αφού χρειάστηκαν μόλις 26 δευτερόλεπτα για να απειλήσουν οι γηπεδούχοι που έχασαν τρομερή ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ, όταν ο Κάστρο έκανε το γύρισμα, η μπάλα κόντραρε σε αμυντικό του Παναιτωλικού και κατέληξε στον Τζουρίτσκοβιτς που έπιασε δυνατό σουτ, όμως η προσπάθεια του πέρασε ελάχιστα δίπλα από τα δοκάρια του Φερνάντεθ.

Στο 3ο λεπτό του αγώνα οι Θρακιώτες έχασαν ακόμη μια καλή ευκαιρία για να προηγηθούν στο σκορ, αφού μετά από σέντρα του Μπαξεβανίδη, ο Μπαριέντος στο πρώτο δοκάρι δεν βρήκε την μπάλα όπως θα ήθελε στέλνοντας την μπάλα άουτ, με τους παίκτες της Ξάνθης να... πατούν γκάζι επιβάλλοντας από νωρίς τον ρυθμό τους.

Μετά την διακοπή για το απαραίτητο cooling break η επιθετικότητα της Ξάνθης κόπασε, μέχρι να... πατήσουμε το 40ο λεπτό, όπου οι Θρακιώτες ανέβασαν και πάλι ρυθμούς χάνοντας δύο μεγάλες ευκαιρίες για να πάνε στα αποδυτήρια με προβάδισμα στο σκορ.

Στο 40' ο Φερνάντεθ έκανε εντυπωσιακή επέμβαση στο δυνατό σουτ που εξαπέλυσε ο Ντε Αμορίμ, ενώ ένα λεπτό αργότερα, ο Ντε Αμορίμ έβγαλε την σέντρα, ο Κάστρο έπιασε την κεφαλιά, στέλνοντας την μπάλα ελάχιστα δίπλα από τα δοκάρια του Φερνάντεθ.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία για την Ξάνθη, ωστόσο, χάθηκε στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου, όταν ο Μαλής ανέτρεψε τον Κάστρο μέσα στην περιοχή, με τον Αριστοτέλη Διαμαντόπουλο να δείχνει το σημείο του πέναλτι.

Την εκτέλεση ανέλαβε ο Κάστρο, όμως ο Φερνάντεθ κράτησε ανέπαφη την εστία του, στέλνοντας τις δύο ομάδες ισόπαλες στα αποδυτήρια, όντας ο μεγάλος πρωταγωνιστής του πρώτου ημιχρόνου.

To δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με μεγάλη ευκαιρία για τον Παναιτωλικό, καθώς μετά από σέντρα του Μουνιέ και λάθος κόψιμο του Λισγάρα, ο Τσιγγάρας σούταρε με δύναμη αναγκάζοντας τον Αμπάντ σε εντυπωσιακή επέμβαση.

Στο 57ο λεπτό ο Ντε Αμορίμ μπήκε στην περιοχή του Παναιτωλικού, με τον Ντάλσιο να τον ανατρέπει. Ο Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος χρειάστηκε να συμβουλευτεί το VAR εξετάζοντας την φάση στο VAR, δείχνοντας τελικά το σημείο του πέναλτι.

Την εκτέλεση ανέλαβε ο Τζουρίτσκοβιτς, που έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας του Φερνάντεθ ανοίγοντας το σκορ για τους Θρακιώτες.

Στο 69' οι ισορροπίες της αναμέτρησης άλλαξαν, όταν ο Κάστρο με «καρατιά» χτύπησε τον Φερνάντεθ, αντικρίζοντας απευθείας την κόκκινη κάρτα του διαιτητή της αναμέτρησης, αφήνοντας την Ξάνθη με δέκα παίκτες στον αγωνιστικό χώρο.

Ο Παναιτωλικός έχοντας το αριθμητικό πλεονέκτημα αναθάρρησε και στο 82' λεπτό ο Μπαΐροβιτς που είχε περάσει πριν από λίγα λεπτά στον αγωνιστικό χώρο με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Αμπάντ ισοφαρίζοντας σε 1-1 για την ομάδα του.

Στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης η Ξάνθη πίεσε για το γκολ της νίκης, όμως οι Θρακιώτες «πλήρωσαν» την αστοχία τους με τον Παναιτωλικό να παίρνει βαθμό «χρυσάφι» στην έδρα της Ξάνθης, που έχει μπει για τα καλά σε περιπέτειες.

Πηγή: Sdna.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share