Σάββατο, 04 Μαΐου 2024

Οικογενειακή τραγωδία για κορυφαίο μπασκετμπολίστα: Έχασε μάνα και αδελφό από κορωνοϊό

Ο ίδιος είχε φυλακιστεί

28 Απριλίου 2020 12:05
Οικογενειακή τραγωδία για κορυφαίο μπασκετμπολίστα: Έχασε μάνα και αδελφό από κορωνοϊό
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Σε οικογενειακή τραγωδία έχει εξελιχθεί η πορεία του κορωνοϊού για κορυφαίο μπασκετμπολίστα, ο οποίος έχασε τη μητέρα και το μεγάλο του αδελφό εξαιτίας του φονικού ιού.

Ο 34χρονος Σεμπάστιαν Τέλφερ, με δεκαετή παρουσία στο NBA, έχοντας επιλεχθεί στο Νο13 του ντράφτ το 2004 από τους Μπλέιζερς, καταδικάστηκε σε φυλάκιση διάρκειας 3,5 ετών, όταν είχε συλληφθεί τον Ιούνιο του 2017 κατά την διάρκεια αστυνομικής έρευνας στο Μπρούκλιν, επειδή είχε στο αμάξι του όπλα και μαριχουάνα. Προ ημερών, μάλιστα, η μητέρα ενός ακόμη μπασκετμπολίστα έχασε τη ζωή της από τον ιό.

Όλοι θυμούνται, άλλωστε, τις σπαρακτικές κραυγές και τα κλάματα με τις οποίες έλεγε στους δικαστές: «Μην με βγάζετε τώρα από την κοινωνία. Είμαι 34. Μπορώ να παίξω στην Κίνα για έξι χρόνια και να δώσω στην οικογένεια μου αυτό που χρειάζεται».

Το δράμα του δεν φαίνεται να έχει τέλος, με τον ξάδελφο του Στεφάν Μάρμπουρι να χάνει μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα από τον κορωνοϊό τόσο την μητέρα του, όσο και τον αδελφό του, οι οποίοι κατοικούσαν στη Νέα Υόρκη. Η μητέρα του, Έρικα πέθανε σε ηλικία 64 ετών, με την αιτία ακόμη να μην είναι επίσημα. Ο αδελφός του, Νταν Τέρνερ, απεβίωσε στις 28 Μαρτίου.

Θρήνος: Πέθανε μύθος του παγκοσμίου ποδοσφαίρου

Θρήνος ξέσπασε στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, με ένα μύθο του αθλήματος να φεύγει από τη ζωή, χάνοντας τη μάχη του με τον καρκίνο μετά από πολλά χρόνια.

Ο Μάικλ Ρόμπινσον, σπουδαίος αθλητής της Λίβερπουλ, πέθανε σήμερα (28/4), όπως ανακοινώθηκε, στα 61 του χρόνια, με ένα μήνυμα στο Twitter να επιβεβαιώνει το γεγονός. Την ίδια ώρα, ποδοσφαιριστής παλεύει στην εντατική με τον κορωνοϊό.

«Αφήνει τεράστιο κενό, αλλά και σπουδαίες αναμνήσεις, γεμάτες από την αγάπη που του έδειξαν οι οπαδοί. Δεν περπάτησε μόνο του», αναφέρθηκε στο σχετικό «τιτίβισμα», με αναφορά στο γνωστό σύνθημα των οπαδών της Λίβερπουλ.

Τι είχε πει ο ίδιος για το θέμα;

Ο ιστορικός στράικερ της Εθνικής Ιρλανδίας και των «Κόκκινων», που είναι παράλληλα διάσημος και στην Ισπανια, είχε μιλήσει για το θέμα του το Δεκέμβριο του 2018, αρνούμενος ότι είχε πεθάνει, αφού εκείνη την εποχή είχε υπάρξει δημοσιεύμα του ισπανικού Τύπου, που ανέφερε πως είχε χάσει τη ζωή του.

Αυτό, τελικά, έγινε σχεδόν ενάμιση χρόνο αργότερα. «Ευχαριστώ όλους σας που με ρωτάτε. Συνεχίζω να παλεύω. Όπως το τραγουδάτε, λοιπόν, ποτέ δεν περπάτησα μόνος μου. Εύχομαι κουράγιο για τον κορωνοϊό», είχε πει ο ίδιος προ ημερών σε μήνυμά του προς τους φαν του.

Ο ίδιος, μάλιστα, είχε μιλήσει σε ισπανικό ραδιόφωνο, όπου τόνισε ότι θα νικήσει τον καρκίνο. Δυστυχώς, όμως, η μάχη χάθηκε και ο ίδιος πέρασε στην ιστορία, αν και με τις καλύτερες αναμνήσεις για τους οπαδούς του ποδοσφαίρου σε όλο τον κόσμο.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share