Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

"Χρυσή" η Κορακάκη!

Θρίαμβος!

24 Ιανουαρίου 2020 18:38

Περήφανους μας έκανε για ακόμη μια φορά η Άννα Κορακάκη καθώς κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Διεθνές Κύπελλο Αεροβόλων Όπλων. Η γνωστή αθλήτρια μόλις λίγους μήνες πριν είχε κερδίσει τη δεύτερη θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο στην Κίνα.

Στην διαδικασία του τελικού η Άννα ξεκίνησε καλά και μπήκε από την αρχή επικεφαλής. Η Qian Wang από την Κίνα την υπερκέρασε στη δεύτερη σειρά, αλλά στη διάρκεια του αγώνα η Κορακάκη κράτησε την υπεροχή. Παρά την προσπάθεια των αθλητριών της Κίνας (4 στις 8 του τελικού) η Κορακάκη έφθασε μέχρι τη μονομαχία για το χρυσό με αντίπαλο μια άλλη Κινέζα την Qian Wei. Απόλυτα εύστοχη και με αξιοσημείωτη σταθερότητα στη διαδικασία του αποκλεισμού (9 συνεχόμενα δεκάρια στο κρίσιμο τελικό σκέλος), η Άννα Κορακάκη πήρε τη νίκη και το χρυσό μετάλλιο. Η Άννα Κορακάκη αγωνίζεται ξανά αύριο Σάββατο το απόγευμα.

Χρυσό για την Άννα Κορακάκη στο Μινσκ!

Το χρυσό μετάλλιο στο αεροβόλο πιστόλι 25μ. κατέκτησε σήμερα η Ελληνίδα αθλήτρια, Άννα Κορακάκη.

Η αθλήτρια διαγωνιζόταν στο πλαίσιο των 2ων Ευρωπαϊκών Αγώνων που διεξάγονται στο Μινσκ. Advertisement: 0:17

Η Ελληνίδα Ολυμπιονίκης κατάφερε να επικρατήσει σε μπαράζ της Ελβετίδας Χάιντι Ντίτχελμ Γκέρμπερ και να πάρει την πρώτη θέση και το δεύτερο μετάλλιο της στη φετινή διοργάνωση, μετά το αργυρό στο αεροβόλο πιστόλι 10μ.

Θρίαμβος για την Κορακάκη: Πήρε το ασημένιο μετάλλιο!

Όπως και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, έτσι και στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες αθλημάτων, που βρίσκονται σε εξέλιξη στο Μινσκ, η Άννα Κορακάκη ήταν αυτή που έφερε το πρώτο μετάλλιο για τα ελληνικά χρώματα. Η Ολυμπιονίκης μας κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο αεροβόλο πιστόλι 10 μ., ύστερα από έναν συγκλονιστικό τελικό απέναντι στην καλή της φίλη Ζοράνα Αρούνοβιτς από τη Σερβία.

Η Άννα Κορακάκη προκρίθηκε ως 8η στον τελικό και εκεί έδειξε ότι δίκαια συγκαταλέγεται στις κορυφαίες του κόσμου. Ο τελικός ήταν εντυπωσιακός καθώς σε αυτόν έπαιρναν μέρος οι καλύτερες αθλήτριες της Γηραιάς Ηπείρου. Η πρωταθλήτριά μας με ψυχραιμία έμεινε εντός του τελικού μέχρι τη στιγμή που κρίθηκε η μάχη για το χρυσό. Απέναντι στο «χρυσό» κορίτσι μας βρέθηκε μία από τις καλύτερες της φίλες, η Ζοράνα Αρούνοβιτς.

Στις λεπτομέρειες η Σέρβα ήταν καλύτερη και κατέκτησε το χρυσό με 241,2, αφήνοντας στη δεύτερη θέση την Άννα με 238,9 ενώ τρίτη ήρθε η Αντοανέτα Μπόνεβα (Βουλγαρία) με 218,1. Μόλις ολοκληρώθηκε ο αγώνας, η Άννα και η Ζοράνα αγκαλιάστηκαν και έδειξαν ότι αντίπαλες είναι μόνο τη στιγμή του αγώνα. Η Ελληνίδα αθλήτρια αύριο θα αγωνιστεί μαζί με τον αδελφό της Διονύση στο μικτό 50 μ.

Σήμερα το απόγευμα ο Σάββας Καρακιζίδης θα διεκδικήσει το χρυσό μετάλλιο στα 62κ. του σάμπο (είδος πάλης). Θα αντιμετωπίσει τον Ρώσο Ρουσλάν Μπαγκντασαριάν. Στο ίδιο άθλημα, ο Γιώργος Μαρκαριάν θα παλέψει για το χάλκινο στα 74 κ.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share